Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 121673
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6891549
Ko je na sajtu?
Imamo 54 gosta na mreži

BILJANINOM DILERU SMANJENA KAZNA!


26.02.2014. / ree-Akademediasrbija

Milošu Stanojčiću zvanom Šone (29) iz Beograda, koji je bio osuđen na tri i po godine zatvora zbog prodaje droge književnici Biljani Srbljanović (42) i Aleksandri T., Apelacioni sud smanjio je kaznu za pola godine, ekskluzivno saznaje „Alo!“.

 Stanojčić je u žižu javnosti dospeo 1. decembra 2011. kada je na Dorćolu Srbljanovićevoj prodao 0,87 grama kokaina, nakon čega su oboje uhapšeni.
 
Miloša Stanojčića (29), koji je bio osuđen zbog prodaje droge književnici Biljani Srbljanović (42), Apelacioni sud častio šest meseci kraćim boravkom u ćeliji – sa prvobitne tri i po na tri godine zatvora

Iako je tužilaštvo tražilo veću kaznu za Stanojčića, navodeći da bi bila „adekvatna stepenu društvene opasnosti i krivice okrivljenog“, Apelacioni sud je žalbu odbio navodeći da je blaža kazna „primerena i dovoljna mera za ostvarenje svrhe kažnjavanja“.

Prema mišljenju Apelacionog suda, Viši sud je od olakšavajućih okolnosti na strani Stanojčića imao u vidu njegovo izraženo kajanje, mladost i korektno držanje pred sudom, ali prilikom odmeravanja kazne tome nije dao odgovarajući značaj, posebno što za optuženog nije našao otežavajuće okolnosti.

Apelacioni sud je zbog toga preinačio presudu i naveo da je blaža kazna primerena olakašavajućim okolnostima „te da se ista pokazuje nužnom, neophodnom i dovoljnom merom za ostvarenje svrhe kažnjavanja“. Stanojčiću se u kaznu uračunava i vreme provedeno u pritvoru od 16. januara 2012. do 4. jula 2012. kada je, nakon izricanja kazne, pušten na slobodu.

Stanojčića od veće kazne spaslo „izraženo kajanje,mladost i korektnodržanje pred sudom“

Biljana Srbljanović sada supruga Gabrijela Kelera (65), bivšeg francuskog ambasadora u Beogradu, koja je bila optužena za držanje kokaina, pred početak suđenja sklopila je dogovor sa tužilaštvom o primeni oportuniteta, pa je u humanitarne svrhe uplatila 200.000 dinara (Gradskom sekretarijatu za zdravstvo), zbog čega joj je oprošteno posedovanje droge. Ona se nijednom nije pojavila na suđenju, čak ni da svedoči, iako joj je sud uputio dva poziva. Srbljanovićeva je u policiji priznala da je drogu držala za ličnu upotrebu, dok se kod istražnog sudije branila ćutanjem.

Kako je „Alo!“ pisao, ona je u policiji izjavila da je dva puta kupila kokain, svaki put koristeći poseban broj telefona koji je isključivo koristila za kupovinu droge. Tog 1. decembra 2011. godine u popodnevnim satima, Biljana Srbljanović je, kako stoji u zapisniku, sa svog mobilnog telefona poslala SMS Stanojčiću, nakon čega je on s njom kontaktirao.

Tada su se dogovorili da se nađu u blizini zgrade na Dorćolu u kojoj ona stanuje kada je u Beogradu. Stanojčić je došao na tu adresu i dao joj PVC paketić, u kojem je bilo 0,87 grama kokaina, a ona je njemu za to platila 60 evra. U zapisniku stoji i da je četiri dana ranije na isti način Srbljanovićeva pazarila jedan gram, takođe za 60 evra, od istog dilera. Prilikom saslušanja u policiji, ona je potvrdila da je u dva navrata kupila kokain i to je detaljno opisala.

Šoneta joj preporučio poznanik

Spisateljica je u policiji priznala da je od Stanojčića kupila kokain 25. novembra 2011. i da joj ga je preporučio poznanik. „1. decembra 2001, negde oko 18 sati, poslala sam poruku Šonetu u kojoj sam ga pitala da li je u gradu, a on me je odmah pozvao, pa smo se dogovorili da me nazove kada bude došao blizu moje zgrade. Nakon dvadesetak minuta, Šone mi je poslao poruku ‚ovde sam‘ ili ‚tu sam‘, nakon čega sam ja sišla iz svog stana, tačnije ispred svog ulaza, gde sam videla Šoneta, koji je stajao između kontejnera i mog ulaza. Pošto sam mu prišla, malo smo popričali, nakon čega me je Šone pitao „koliko“, na šta sam mu rekla „jedan“, pa mi je iz svoje ruke dao PVC paketić sa kokainom, a ja njemu ponovo 60 evra.

Taj paketić sam stavila u desni džep svojih pantalona. Nakon toga, Šone je otišao u pravcu svog vozila, a ja sam krenula u obližnji frizerski salon. Ubrzo zatim, prišli su mi policijski službenici, koji su kod mene u desnom džepu pronašli PVC paketić sa kokainom“, stoji u policijskoj izjavi Biljane Srbljanović.

/ ALO /
 


 


Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP