Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 148618
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 7234917
Ko je na sajtu?
Imamo 98 gosta na mreži

NAJNOVIJI RUSKI MIGOVI UMESTO U SIRIJI USKORO U SRBIJI ?


03.03.2014. / ree-Akademediasrbija
W.Kiselew

Rusia je konačno odlučila da ne isporuči Siriji 12 borbenih aviona tip MIG 20 M/2 SMT koji su izrađeni po narudžbini Sirije.

 Prema podacima objavljenim u najnovijem izdanju dnevnih novina  “ Kommersant “ ovi avioni  bi se mogli naći uskoro u Srbiji, koja je prošle godine naručila 6 komada. Od isporuke aviona za Siriju koja je ove avione naručila još 2007 godine odustalo se, jer je Sirija zapala u finansijske probleme i trpi veliki pritisak zapada da više ne kupuje nikakvu vojnu opremu i naoružanje od Rusije.

Tako bi Srbija mogla da se naoruža sa 12 umesto 6 MIG-ova i sa postojećih 4 imala veoma respektabilnu flotu od 20 savremenih borbenih aviona. Avioni su kako piše navedeni list već ponuđeni Srbiji pod istim veoma povoljnim uslovima kroz višegodišnji kredit i grejs period sa mogućnošću da se deo otplati i robnom kompenzacijom.

Ukoliko Srbija ne prihvati ovu rusku ponudu, ovi avioni će biti prilagođeni za upotrebu u ruskoj armiji
sa adaptacijama za korišćenje najnovijih ruskih raketnih sistema vazduh-vazduh.


Rusija nije raskinula ugovor sa Sirijom i očekuje da će ova zemlja 2016 ili 2017 biti u stanju da isfinansira kupovinu aviona i drugu opremu ruske vojne industrije “Rosoboronexport”.

Dodatna teškoća je da trenutno zapadne zemlje kontrolišu sirijski vazdušni prostor i priobalje , pa Rusija ne želi da čak i uz finansijske garancije nekih arapskih zemalja isporuči pomenute avione, kako se ne bi ponovio scenario iz 2012, kada je kod škotske obale zaustavljen teretni brod koji je nosio najsavremenije helikoptere i sisteme protivvazdušne odbrane za Siriju pošto su zapdni saveznici proglasili embargo na uvoz ratne tehnike za ovu zemlju , koji je još na snazi. Samo par meseci kasnije je u Ankari prizemljen jedan Erbas sa 35 putnika koji je preko Turske leteo iz Moskve za Damask,  pošto se sumnjalo da prevozi vojne sadržaje. Pošto to nije utvrđeno Rusija je uložila demarš turskim vlastima i povukla na kratko svog ambasadora.

/ RIA Novosti- Nachrichten im deutsch /


 


Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP