Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 99343
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6607290
Ko je na sajtu?
Imamo 63 gosta na mreži

КЉУЧ ПРИМИТИВИЗМА


10.03.2014. /  pее - Академедиасрбија
Пише : Дејан Јеремић

Ивица Дачић је и децидирано обелоданио с ким би највише волео да подели власт после 16. марта .

 Ако је до сада ту тему заобилазио , немушто је прећуткивао и није се , као Чедомир Јовановић , Александру Вучићу експлицитно нудио , сада је открио карте којима игра на победу . На победу са Српском напредном странком , природним партнером још из времена када је та странка пословала под другом фирмом .

Предузеће за које се наивно веровало да је одавно у стечају, могло би поново да проради са свим пратећим елементима међу којима су и Јован Кркобабић , Драган Марковић Палма и Александар Вулин . Таква могућност је изводљива без обзира на то што су неки евентуални будући фактори нове власти археолозима побегли са ископина а радницима градске чистоће из контејнера .

У предизборној кампањи - у којој борбено као на фронту - изговара пароле , флоскуле и обећања која се не мажу на хлеб , Дачић маше и кључем : " Ја сам показао народу кључ врата Европе који сам добио , кључ који припада том народу . Нека остали покажу кључеве , много је још врата која Србија треба да отвори " .

Кључ , симбол преговора са Европском унијом , видели смо у свој својој величини , није ништа мањи од установе затвореног типа у којој овде обитавају милиони , највише захваљујући предузећу које би требало да је одавно у стечају . Остали кључеви које Дачић помиње приватно су власништво његових колега по професији . Углавном исте робне марке - " Ауди " , " Мерцедес " , " БМВ " . Првобитно српски производи .

Где су српски производи , ту су српске земље . И подземље . Пре свега рудници . Из једног таквог појавила се Зорана Михајловић ( и никако да из њега изађе ) , обећава да ће ..... неважно , све обећава . А шлем не скида . Заштитини знак кампање , нешто попут : што је сигурно , сигурно је .

Сигурно је и да њен шеф понавља мантру о борби против корупције , криминала и примитивизма као пошасти које су уништиле Србију : " Хоћемо пристојну и нормалну Србију без блата , примитивизма , у којој ћемо знати шта је наш посао , како да направимо бољу земљу . Наш посао је пре свега да обезбедимо нормалан живот у земљи , да гарантујемо пуну политичку стабилност за све људе у нашој земљи " . Наше , земља , боље , нормално ... чести cу усклици у Вучићевој реторици .

Блато ? Било га је , има га , биће га . Примитивизам ? Он је изданак блата . Оног блата које у служби Вође блати све што му се нађе на путу . Вучићевoм . Блатњавом . Примитивизам је доминантна појава у овој блатњавој предизборној кампањи . У томе предњаче сви који се додворавају Вучићу , а медијски сатанизују оно мало преостале опозиције . Руже , вређају , лажу , клеветају , инсинуирају . А кад га нико ништа не пита , он се јави , то му је у опису посла предизборног .

Млађан Динкић иде Србијом у потрази за производима које ће рекламирати , покушавајући да докаже да их не би било да им није њега .

После краставаца , паприка , женских чарапа , локомотива и вагона , ред је дошао на јабуке : " Ево , например , по једна јабука за сваког ђака уз ужину , то је преко 10 тона јабука дневно , па да нам деца једу здраву храну произведену у Србији и да пољопривредницима буде боље , а не да бацају јабуке . То су мале ствари које могу одмах да се ураде , да би људи у свим регионима осетили да живе макар мало боље " .

Боље , здраво , Србија , производња ... чести cу  усклици у Динкићевој реторици . Малине су следећи артикал из Динкићевог производног програма ? Можда шљива ? Сува . А блато ? Оно је муљ , каљуга , вуче на влагу .

Примитивизам резервисан за неке извођаче његових песама .

У име борбе против блата и примитивизма oдгледаћу још један блок телевизијских вести - предизборни програм . Обезбеђен ХТЗ опремом . Гуменим чизмама и шлемом . А лавор ?

Наравно .

/ Извор : Колумниста /


 


Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP