Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 99349
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6607329
Ko je na sajtu?
Imamo 45 gosta na mreži

АКЦИЈА, ИЗБОРИ И РЕВОЛУЦИЈА


12.03.2014. / pee-Академедиасрбија

Као и свих претходних изборних година, и предстојећи избори засигурно ће бити ваљано огледало ниског моралног стања данашњег србског народа, с обзиром на неизбежан тријумф антисрбских снага, како у погледу позиције за формирање владе тако и уопште у погледу будућег састава парламента.

 Истина, од свих партијски опредељених маса, бројнији ће и овог пута бити онај део народа који бојкотује изборе. Али ову категорију, иако је углавном прозрела партијашко безобразје, иако је махом дубоко незадовољна постојећим стањем, ипак у свом највећем делу чине млаки људи без јасних принципа, који дезертирају од дужности да се на било који начин боре за свој народ, а покушавају притом да нешто учине само за себе, не схватајући да се истинска срећа појединца не може остварити уз равнодушност за интерес заједнице.

И где се онда налази излаз? Каква је позиције Србске Акције по питању предстојећих избора?

И на овим изборима учествује неколико (бар декларативно) патриотских листа. С обзиром да из разних али веома разумних и логичних разлога, поверења ни у једну од њих немамо, нећемо их на било који начин ни подржати. Ипак, нећемо сметати било коме ко мисли (ако уопште искрено то и мисли) да ће својим учешћем на изборима на неки начин помоћи србском народу.

Али где је у целој тој причи Србска Акција, као националистичка снага, која је далеко од предизборне галаме и која не полаже наде у било какве ваљане плодове предстојећих избора?

Пре свега ваља истаћи да Србска Акција није фокусирана на стварање некакве партије или само формалне организације која ће у предизборним приликама за рекламирање добити своју инстант мрвицу медијског простора. Насупрот томе, Србска Акција је посвећена стварању организма србског политичког војинства, пре него што се, када (и ако) дође време, упусти у било какве делатности „високе политике“. Насупрот свим врстама обмана и странпутица, ми истичемо да је народу нужна врлина а не политикантска вештина, односно нужна је револуција а не комбинација!

Пре свега револуционарна промена начина размишљања и понашања, која једина може створити армију политичких војника и националних делатника као чврсту базу за будући политички и економски препород. Духовно дисциплиновану армију, којој вера православна и завети предака не стоје само на уснама, и која не страхује од последица свог политичког активизма, ма какве оне биле. Као тиха вода која брег рони, таква армија ће, изнедрена из малобројних незагађених извора здраве народне стихије, сијати духом непоткупљивости и спремности на жртву.

Знамо да многима засигурно овакав наш став делује као утопистичка борба против ветрењача, али нека се исти запитају, да ли ће се популарност „конвенционалних“ политичких модела одржати у будућим фазама народног пропадања на свим нивоима? И после избора неминовно следи континуитет издајничке политике, додатно снижавање овдашњег животног стандарда, као и наставак пљачке и распродаје привредних ресурса Србије. Ипак, када се стање у социјалном погледу сасвим радикализује, оно ће кумулативно са учесталим националним понижењима, рађати другачију свест и стварати другачије политичко тло, погодно за јачање национал-револуционарног духа и „радикалних“ политичких опција, којима ће се народ окретати у све већој мери.

Потврда такве законитости стигла нам је и из Грчке, где је национал-револуционарни покрет Златна зора постао готово најснажнија политичка снага. Са таквом перспективом и таквим видиком, Србска Акција као једини дугорочни и ваљани рецепт за истински препород Србства истиче стварање и јачање национал-револуционарног духа међу Србима, а пре свега међу србском омладином.

Наоружана њиме, она ће се окупити и ступити у бој за разарање постојећег система окупације, националног понижења и социјалне неправде.

Подвиг и борба!

/ Извор :  Србска Акција  /


 


Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP