Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 99349
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6607332
Ko je na sajtu?
Imamo 47 gosta na mreži

"ХВАЛА МЕКЕЈНУ ШТО СЕ ИЗРЕКАО!"


13.03.2014. / pee-Академедиасрбија
Гаjане Ханова

У вези са догађајима у Украјини, амерички сенатор Џон Мекејн позвао је администрацију председника Барака Обаме да укине одлуку о уклањању ПВО из Источне Европе и да поново стави на дневни ред размештање елемената противракетног система САД у Чешкој и Пољској.

 На ово је одмах реаговао чешки председник Милош Земан. Он је сматрао и идаље сматра да је овај пројекат неефикасан. Чешки министар спољних послова Љубомир Заоралек је још додао: "Наша безбедност данас није изложена додатним претњама".

Упркос рафалу критика усмерених према Русији којима су преплављени чешки медији у вези са догађајима на Криму, предлог сенатора Мекејна ни код кога није изазвао одушевљење. На форуму листа „Лидове новине", која га је пренела, може се прочитати следећи коментар: "Сва срећа што имамо радар. Барем остаје нада да ћемо се дружити, а не ратовати са суседним државама. Не волим идиоте, који носе оружје у одсуству било каквих непријатеља".

И Јозеф Хала, староста села Инце, које се налази у близини полигона Брди, овако је оценио предлог сенатора из Аризоне:

Драго ми је што су после толико година Американци коначно признали против кога су се спремали да код нас изграде тај радар! Сада је сасвим јасно да он још од самога почетка није био намењен за заштиту од севернокорејских и иранских ракета. Читав тај ПРО је био усмерен против Русије. Мислим да сенатор - војни јастреб не узима у обзир економске реалности чак ни самих Сједињених Држава. Ми знамо да Америка, сада, значајно смањује број својих војника.

Неки наши политичари нас све време плаше Русијом. Мислим да је све то далеко од стварности, никаква опасност не долази од Русије. Ми смо сви Словени и треба да помажемо једни друге".

Ево како староста Хала оцењује ситуацију на Криму:

Већина људи тамо нагиње ка Русији. А када људима који говоре руски забрањују употребу матерњег језика, они, наравно, почињу да траже пут ка тој земљи где ће их сматрати равноправним грађанима.

/ Глас Русије /


 


Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP