Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 110538
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6757605
Ko je na sajtu?
Imamo 83 gosta na mreži

ЦАР НЕ НОСИ МАЧ УЗАЛУД


14.03. 2014 / pee-Академедиасрбија
Жарко Јанковић:

Домаћим љубитељима ЕУ заиста није лако у последње време.

 Таман када су расписали изборе за рушење Устава и државе Србије и када сви понављају исту мантру о ”реформама, европској будућности, борби за радна места, за стране инвестиције” без обзира да ли су у питању Вучић, Дачић, Чеда, Ђилас, Тадић, када се у Украјини деси то што се деси. Русија је још једном агресивном, дивљем и арогантном западу натрљала нос и ставила им до знања да фашизам под маском западне демократије на руским границама неће проћи.

И сада су се домаћи европејци нашли пред геополитичком квадратуром круга. Како остати добар са Русијом и користити све предности које та сарадња носи са собом, а са друге стране удовољити уценама и притисцима из Вашингтона и Брисела на евроунијатском путу без алтернативе? Та је мука снашла домаће евро ништарије баш у финишу кампање, а ствари су толико очигледне да никакво ”седење на две столице, кућа са двоја врата или стубови спољне политике” више нису могући, нити је могуће овде остати неутралан.

Чисто да нам стави до знања шта нас чека, први се огласио Расим-ага Љајић. Сећате се, то је онај исти Расим-ага који је својевремено халалио Алији Изетбеговићу на џенази, називајући рахметли Алију ”мој предсједниче”. Сада се Расим-ага огласио саопштењем да запрети српским добровољцима који су отишли на Крим да помогну руској браћи како их по повратку у Србију чека 12 година робије, која је резервисана за терористе. Не сећам се да се Расим-ага огласио да осуди исламске џихадисте из Новог Пазара, Тутина и Сјенице који су као џихад ратници ишли у Сирију да ратују против Асада за америчке интересе уз подршку новопазарског Изногуда који жели да постане калиф уместо муфтије , а који се на изборима бори на листи Чеде Јовановића за шеријатску демократију и људска права.

Захваљујући ”Викиликсовим” депешама знамо да је Расим-ага, осим што је због свог кетманства радо виђен у свакој владајућој коалицији ”проевропских снага”, исто тако радо виђен и као редован гост у америчкој амбасади у Београду где је подносио редовне извештаје. Данас се Расим-ага налази на Вучићевој напредњачкој листи са све Вуком Драшковићем, највећим НАТО лобистом и бедном, уцењеном ништаријом. Па ко хоће да гласа за СНС нека одмах зна да је гласао за улазак у НАТО пакт и да је за отворено непријатељство према Србији и Русији.

Какву багру и љигаве беднике имамо на власти довољно говори и следећи случај. Наиме, актуелна власт је ”замрзла” одлуку о преносу и сахрани Николе Тесле поред храма Светог Саве на Врачару. И ова одлука је донета на захтев из америчке амбасаде. Оно што је невероватно, то је чињеница да у држави Србији постоје неки ”научњаци” који се противе да Никола Тесла буде сахрањен онако како доликује крштеном човеку и како је и сам тражио у свом тестаменту. Многи би да посмртне остатке највећег српског, а вероватно и највећег светског научника држе у некадашњој кући Ђорђа Генчића у тегли као да је у питању туршија или ајвар на полици у шпајзу. Пошто су туршија и ајвар, мада је и ајвар доведен у питање, једини ”политички коректни” српски ”брендови” за Јевропу, ти несрећници мисле да тиме Тесли одају ”почаст”. Иначе, у САД-у и ЕУ би Теслу пре прогласили за ванземаљца него што би признали да је био православни Србин. За овај постхумни злочин према Николи Тесли одговоран је његов недостојни сестрић Сава Косановић који је био ситни масончић опседнут магијом, окултизмом, спиритуализмом и осталом ђавољом работом.

Тесла је у тестаменту оставио да буде православно хришћански сахрањен. Тако је и било, а онда је Сава Косановић оскрнавио ујаков гроб и представљајући се као најближи рођак извршио кремацију Теслиног тела неких три дана после сахране. Изгледа да недостојни амерички рођаци нису могли да опросте Тесли што је умро сиромашан и што није добро уновчио своје знање и проналаске, пошто се сиромаштво у Америци сматра највећим грехом. После рата када је отворен музеј Николе Тесле онда су урну са Теслиним пепелом предали као ”дар” музеју да буде један од ”експоната”. Тешко је пронаћи речи за овакво дивљаштво према Николи Тесли. Његов сестрић Сава Косановић је са телом свог ујака урадио исто оно што је Синан-паша урадио са моштима Светог Саве. И сада су се нашли домаћи ”европејци” којима највише смета српски идентитет Николе Тесле да се побуне против његове сахране у порти храма Светог Саве.

Овакви ненормални примерци се само код нас могу појавити зато што смо себи дозволили све оно што ниједан други народ који држи до себе и својих великана не би дозволио. Тако су дивљаци порушили и заветну капелу на Ловћену највећег српског писца и дозволили да омиљени Павелићев вајар Мештровић направи ону мастодонт-маузолеј грозоту, а они који су мацолама рушили Андрићеве споменике и спаљивали његове књиге пре 20 година сада га проглашавају за ”хрватског нобеловца”, као што и Теслу проглашавају за ”хрватског знанственика” иако су му два пута рушили родну кућу и убијали и протерали његове сународнике. То ”другој Србији” није сметало, а сада им смета да се Теслини остаци хришћански сахране. Докле ћемо као народ да трпимо оваква понижења и увреде и када ћемо моћи да се достојно одужимо својим часним прецима?

Данас су се домаћи еврољупци нашли у необраном грожђу. Ух, како би Вучић, Ђилас , Тадић, Палма или Дачић одбрусили Путину попут Чеде и Чанка, само када би смели и када их то не би коштало на изборима. Сада, када је ”европска срећа” тако близу и на дохват руке, нашао се Путин да им смета. Како га није срамота! Нашао једном таквом великану борбе против корупције, за реформе, ЕУ и стране инвестиције какав је Вучић да квари кампању. Хоће на силу да Вучићу отме власт! Зар и сам Вучић не призива киjeвски ”Мајдан” у кампањи сваки час? Дешавања у Украјини скинула су сваку маску са лица Вашингтона и Брисела, ставивши свима до знања да у свом походу на исток, запад неће презати ни од чега. Зато је сада теже и одржавати манипулацију у самој Србији.

Међутим, Вучићу је битно да издржи само до избора, а после зна шта му је чинити. Тања Мишчевић, шефица преговарчког тима са ЕУ већ нам је саопштила шта нас чека. Она је рекла да ће Србија убудуће морати све своје односе са трећим земљама да регулише преко Брисела. То значи да више нема ништа од слободне трговине са Русијом и ништа од ”Јужног тока”. И не само то, него ћемо Русији морати да уведемо исте санкције које им Европска комисија буде увела и тако станемо на страну оних који су нас бомбардовали, убијали, окупирали, подржавали геноцид против нас, који нам комадају земљу, најављују ”промену свести” и који су нас опљачкали и економски уништили ”реформама и транзицијом” на путу без алтернативе.

Изгледа да љубитељи запада не могу да опросте Русији што никада нису ратовали против нас и што, за разлику од наших европејаца, тврде да Косово и Метохија припадају Србији. То они Путину и Русији не могу да опросте. Зато су се и на Јавном сервису (еу)ропске Србије потрудили да изврну и искриве Путинову изјаву у којој прави поређење између Крима и Космета, настојећи да Путина представе као ситног шибицара којем Срби служе за поткусуривање. Ова Путинова изјава упућена је западу и идентична је његовој изјави упућеној том истом западу 2008. године после грузијске агресије на Јужну Осетију. Као што смо видели, Русија није променила своју политику према Косову и Метохији, за разлику од Београда и срамне издаје коју су починили наши ”елитисти” почев од признавања мисије ЕУЛЕКС-а па до Бриселског споразума. И сада сигурно нема државника на свету којег Вучић више не подноси од Путина. После Шешеља, Путин је најомраженија личност код Вучића.

Зар да се европски Вучко полакоми на ”Јужни ток” и руске инвестиције? Зар Путин не зна како се Вучко одлучно ”бори против корупције и криминала”? Нашао је сада, када је Вучић толико близу апсолутне власти, да му квари посао, спиновање и манипулацију. Сада сироти Вучић мора да се мучи, да се, како сам каже, провлачи кроз ”иглене уши”. Вучић ово неће заборавити Путину. Као нови Броз, има да му каже ново ”историјско њет”, као да је 1948. година. Нашао се Путин да ”подмити” Вучка ”Јужним током” и руским улагањима, као да не зна да је овај земунски ”Елиот Нес” ”променио свест” и да Вучић цени само оне стране државнике пред којима може да пузи и шени. Уосталом, само да се Вучић домогне сада власти и има сви добро да га упамте, нарочито ти ”неразумни Срби” који толико воле Русију и Путина.

Расплет се полако ближи. До њега неће доћи на изборима, већ ће уследити касније. Оно што је домаће европејце забринуло јесте чињеница да је одлучна реакција Русије почела да враћа изгубљено самопоуздање и у нашем народу. Украјина је уништена као држава, она више легитимно не постоји. Уништили су је исти они који уништавају и Србију на њеном ”европском путу”. Ти којима су пуна уста ”демократије, људских права и слобода” спремни су да убијају, руше, пале, газе, да милионе униште зарад својих интереса. САД, НАТО и ЕУ више и не крију да примењују злочиначке методе на којима би им и Хитлер позавидео. Раније су барем чекали формалне изборе, па онда гракнули преко својих плаћеника о ”крађи” и кренули у ”обојене револуције”, а сада чим им неко откаже послушност не либе се отворене агресије, убијања, коришћења приватних плаћеника, злочина, рушења устава и државе, подршке најгорим екстремистима и терористима само да остваре свој наум.

Али, овога пута наишли су на тврд орах. Владимир Владимирович им је очитао лекцију и без испаљеног метка успоставио контролу над руским делом Украјине. Многе друге области најављују да ће следити пример Крима и руски народ сигурно неће дозволити да украјинске усташе изврше над њим геноцид, а да НАТО пакт уђе у Севастопољ и Харков. И ту сада настају проблеми за домаће европејце. Њима је већ јасно да ће одмах после избора нова влада у Београду добити наређење из Брисела да Русији уведе санкције и да следи ”заједничку европску политику”, исто као и када су увели санкције Белорусији и Сирији. Тиме би се Србија сврстала на страну западних злочинаца и сопствених непријатеља, који су управо на нашем примеру почели са рушењем Повеље УН-а и међународног права и кренули да загосподаре светом, поробљавајући, пљачкајући, уништавајући духовно, културно, политички и економски целу планету под видом глобализације. Бити данас на страни Русије значи бити на страни Истине, Правде и Слободе, а против западних немани, њиховог поретка и тоталитарног евроатлантског глобализма.

Не сумњам да ће домаће прозападне хуље по налогу својих господара из Вашингтона и Брисела кренути у огољену антируску политику после избора, чим формирају Владу. Уосталом, од њих се то и очекује. То ће да пропрате причама о ”доследности” и ”подршци територијалном интегритету Украјине”, јер и они подржавају територијални интегритет Србије (не још задуго). Када су могли да прихвате идеологију Чеде Белог Јовановића по питању ЕУ и Косова и Метохије, прихватиће и по питању дешавања у Украјини, пошто је Чеда већ пренео украјинском амбасадору у Београду да подржава нову власт у Кијеву и ”интегритет Украјине” и, пазите сад, ”украјинску подршку по питању Косова и Метохије”.

Исти онај Чеда Јовановић који се залаже за независност Космета. Треба ли сумњати да ће ово ускоро бити став и Вучића, Николића и Дачића? Наравно да не треба сумњати, Чеда је увек био њихов лакмус папир и најављивач будућих догађаја. Не смета нашим евроунијатама Путин због Украјине, већ због Косова и Метохије. Радо би се наше бриселџије одрекле тог ”камена око врата на европском путу” само да није Русије и Путина и њихове подршке Србији и српском народу. Без руске подршке Србији лакше би им ишла и ”промена свести” у народу. А овако, испада да се веселимо руским победама и још шаљемо добровољце на Крим.

Стварно се не да западњацима у Србији, не да им се ”да живе као сав нормалан свет”, користећи Србију и српски народ као нарамак грања који треба да изгори и нестане како би они стигли да буду део ”глобалне елите” преко Београда под водом и Србије под земљом. Зато данас највећи светски државник у 21. веку до сада Владимир Путин демонстрира значи бити политички лидер од личности, дигнитета и формата.

Данас Русија брани свет и Европу од велике пошасти, не по први пут у својој историји. Подржавајући Русију, Србија ће најбоље бранити себе.

/ Српски културни клуб /


 


Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP