Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 153960
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 7386492
Ko je na sajtu?
Imamo 122 gosta na mreži

ЧОВЕК ОД КОГА ЈЕ АНГЕЛА МЕРКЕЛ “ПОЗЕЛЕНЕЛА”


20.03.2014. / pee-Академедиасрбија

By Dejan Spasojevic

Др Грегор Гизи у Бундестагу изнео истину о двојним аршинима према Криму, Косову, Русији, Србији…

 Извод  из обраћања Др Грегора Гизија:
….......
Иако осуђујемо деловање Путина, потребно је рећи како је дошло до ове ситуације. Рећи ћу вам недвосмислено – све што су НАТО и ЕУ могли лоше да ураде они су и урадили. Почећу од Горбачова 1990 године. Он је предложио да се распусти НАТО, и организација Варшавског уговора… све то је НАТО одбио.

НАТО је рекао – добро, распустићемо Варшавски пакт, али НАТО ће остати и из одбрамбеног савеза постао је интервентни савез. руга грешка – при уједињењу Немачке,наш бивши министар иностраних послова Геншер и други министри спољних послова су јемчили Горбачову да се НАТО неће ширити на исток – и то је нарушено. Бивши министар одбране САД је брзи пријем источних европских земаља у НАТО назвао грубом грешком а покушај Запада да дестабилизује Украјину – грубом провокацијом. Нисам ја то рекао, већ бивши министар одбране САД!

Треће: Донета је одлука да се ракете разместе у Пољској и Чешкој. Влада Русије је рекла – то угрожава наше интересе у области безбедности и ми то не желимо.Запад то није интересовало и он је настављао по своме.

Затим је НАТО много пута грубо нарушавао међународно право у Југославији. То признаје чак и бивши… Срби нису нападали друге државе и није постојала одлука Савета Безбедности УН. Ипак су били бомбардовани. И Немачка је била (учествовала)  војну интервенцију први пут од 1945. године.

А становници Косова су могли да на референдуму донесу одлуку о отцепљењу од Србије. Ја сам тадa жестоко критиковао нарушавање међународног права и рекао сам – са Косовом отварате Пандорину кутију и ако ово дозвољавате Косову, онда сте обавезни да то исто допустите и на другим местима.

Ви сте ми се смејали, нисте то узели за озбиљно. Сматрали сте себе победницима хладног рата након кога не важе раније утврђене норме. Ја вам кажем: Баски питају – зашто ОНИ не могу да спроведу референдум да ли желе да буду део Шпаније или не, Каталонци питају – зашто ОНИ не могу да спроведу референдум да ли желе да буду део Шпаније или не…

Наравно, то исто сада питају и житељи Крима. Нарушавајући међународно право захваљујући праву заснованом на пракси – може се направити ново међународно право. Ипак ја остајем при мишљењу да је отцепљење Крима нарушавање међународног права исто као што је то и отцепљење Косова.

Ако многе државе које крше међународно право криве Русију за кршење међународног права, то није ни ефективно ни убедљиво. …

Као и ви госпођо, и Обама је говорио о суверенитету и територијалном интегритету државе, али ти принципи су нарушени у Србији, Ираку, Либији. Запад је сматрао да може да крши међународно право јер је хладни рат завршен. Русију, за време Јељцина који је често био пијан, уопште нису узимали за озбиљно. Сада се ситуација изменила.

Ако је питање да ли треба поштовати међународно право, ја сам рукама и ногама ЗА, али принципи би требали да важе за све. И не може другачије бити!

/ ASinfo Portal /


 


Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP