Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 131659
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6993379
Ko je na sajtu?
Imamo 70 gosta na mreži

MALI AMERIKANCI NISU IMALI POJMA DA NJIHOVA ZEMLJA BOMBARDUJE SRBIJU U SRCU EVROPE !


23.03.2014. / ree-Akademediasrbija

Jezive scene bombardovanja Srbije u dokumentarcu američke novinarke…….

 To je američka sloboda govora i štampe : – „Imala sam šesnaest godina i išla sam u školu te 1999. godine. Nisam imala pojma da se već tri meseca bombarduje zemlja u centralnoj Evropi” – rekla je danas već poznata američka novinarka Anisa Naouai, koautorka filma o stradanju Srba za vreme bombardovanja

Televizija Russia Today snimila dokumentarni film „Zašto?” o NATO bombardovanju Srbije 1999. godine. Film će u celosti biti emitovan u ponedeljak, na 15. godišnjicu NATO agresije na Srbiju.

Autorke filma, Anisa Naouai iz SAD-a i Jelena Milinčić iz Srbije putovale su po nekadašnjoj Jugoslaviji – Srbiji, Kosovu i Crnoj Gori i razgovarale sa ljudima o užasima rata i gubicima voljenih osoba.

– Tražili smo važne, tople ljudske priče. Srbija je mala zemlja i nije teško naći nekoga ko je bio pogođen bombardovanjem – rekla je Jelena Milinčić, novinar iz Srbije.
– Ne razumem kako svet može da dozvoli NATO paktu da se ni ne izvini zvanično za ovo – rekla je amerikanka Anisa u filmu.

Film će 24. marta biti prikazan na televiziji Russia Today i nekim američkim i britanskim TV kanalima.

/Dnevno.rs. /


 


Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP