Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 131659
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6993440
Ko je na sajtu?
Imamo 73 gosta na mreži

EŠDAUN: RUSI RUŠE I BOSNU


24.03.2014. / ree - Akademediasrbija

 Nakon nekoliko godina izbivanja Pedi Ešdaun se pojavio u Sarajevu i probudio ružna sećanja na period kada je, kao visoki predstavnik u BiH, žario i palio ovdašnjom političkom scenom, nametao zakone, smenjivao zvaničnike, i u potpunosti kreirao politički ambijent.

 

Pedi Ešdaun traži ekonomske sankcije za BiH, a posebno za političare . Boraveći u Sarajevu kao učesnik seminara o bezbednosti, demokratiji i reformama, Ešdaun je rekao da je međunarodna zajednica napravila grešku kada je kontrolu u BiH prepustila domaćim političarima.

- Za BiH treba uvesti ekonomske sankcije, kao i posebne sankcije za njene političare. Centralni problem BiH je to što nije funkcionalna već je disfunkcionalna zemlja - rekao je Ešdaun.

On se pred novinarima prisetio vremena kada je bio glavna politička ličnost u zemlji.
 
- Veoma sam zadovoljan tim periodom jer je to dovelo do pozitivnih reformi u BiH, a pre svega do hapšenja Karadžića i Mladića, jer sam im razbio mrežu podrške - rekao je Ešdaun.

Uspeo je i da nađe vezu između BiH i Ukrajine i optuži Rusiju da podržava secesioniste i u Ukrajini i u BiH.

- Rusija se protivila evropskom putu Ukrajine i dala im je kredit, a isto to se dešava i u BiH. Rusija ne podržava evropski put BiH, a Republici Srpskoj dala je kredit da ne bi uzimali kredit od MMF-a. Da li je ta podudarnost slučajna? Pitajte ruskog ambasadora - rekao je Ešdaun.

Dok je on to govorio, u Banjaluci je, verovatno ne slučajno, sa predsednikom Miloradom Dodikom razgovarao ruski ambasador u BiH Aleksandar Bocan Harčenko.

- Ešdaun plasira te priče jer unovčava svaku reč u vezi sa BiH. U pitanju su razni senilni tipovi kakav je upravo on i kojima je novac koji su ovde zaradili omogućio da lagodno žive i lagodno lažu - poručio je Dodik.

Doći u BiH i reći kako ovde treba više intervencije međunarodne zajednice i sankcija, to je strašno - rekla je Dušanka Majkić iz SNSD-a, a Aleksandra Pandurević (SDS) je podsetila da je Ešdaun iz BiH odneo ogroman novac i da je u svojim memoarima priznao da je učinio sve da dovede na vlast Milorada Dodika.

- Ešdaun je deo prošlosti, a uskoro će mu se kao prošlost pridružiti i Milorad Dodik - rekla je Pandurevićeva.

/ Vesti online /


 


Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP