Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 130194
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6982979
Ko je na sajtu?
Imamo 98 gosta na mreži

AMERIČKI VAZDUHOPLOVNI INSPEKTORI U BEOGRADU


24.03.2014 / ree-Akademediasrbija

Američki vazduhoplovni inspektori započeli su danas posetu Beogradu tokom koje će utvrditi da li Srbija ispunjava uslove za dobijanje katogorije jedan Američke federalne vazduhoplovne administracije (FAA) odnosno dozvolu za direktne letove za SAD, rečeno je Tanjugu u Direktoratu civilnog vazduhoplovstva Srbije.

 Inspektori FAA će danas održati prvi sastanak sa predstavnicima Direktorata, koji će u petak imati informacije o rezultatima kontrole američkih stručnjaka, rekla je predstavnica Direktorata Katarina Andrić-Milosavljević.

U Direktoratu ističu da su potpuno spremni za dobijanje FAA kategorije jedan i da su svi uslovi za to ispunjeni.

Vršilac dužnosti direktora Direktorata civinog vazduhoplovstva Srbije Milan Živanović je ranije izjavio da je američka FAA u februaru 2013. potvrdila visok stepen u primeni standarda vazduhoplovne bezbednosti u Srbiji.

Direktorat je potpuno spreman da stavi na uvid sve što je potrebno da bismo dobili pozitivnu ocenu, rekao je Živanović i naglasio da FAA ima strožije kriterijume u odnosu na evropske.

Mogućnost da srpske kompanije lete u SAD, Srbija je izgubila 2004. godine zbog nedostataka u regulativi, organizaciji vazduhoplovnih vlasti i tadašnje neusklađenosti srpskih vazduhoplovnih standarda i procedura sa američkim.

Pomoćnik ministra za vazdušni saobraćaj Milutin Popović je u petak rekao Tanjugu da je Srbija spremna za ponovno dobijanje te kategorije i da bi nakon ove provere vrlo brzo mogli da je dobijemo ukoliko inspektori FAA budu zadovoljni.

Prema rečima Popovića, američki vazduhoplovni inspektori će tokom sedmodnevnog boravka u Srbiji posetiti Direktorat za civilno vazduhoplovstvo i beogradski aerodrom „Nikola Tesla“ i imati razgovore sa predstavnicima Ministarstva saobraćaja.
On je rekao da će dobijanje kategorije FAA za državu Srbiju otvoriti mogućnost nacionalnoj aviokompaniji i stranim avio-prevoznicima da uspostave iz Beograda direktne letove ka SAD i Kanadi.

Inspektorski tim iz SAD je u februaru prošle godine obavio preliminarnu procenu i tada je iskazan veoma visok stepen usklađenosti vazduhoplovnih propisa sa međunarodnim (ICAO) standardima i sa posebnim američkim propisima, ali su uočeni i izvesni nedostaci zbog čega je srpskom Direktoratu za civilno vazduhoplovstvo naloženo da ih ispravi i da nakon toga pozove inspektore na konačnu proveru.

Jedna od najvažnijih prepreka koju su Amerikanci izneli je nedostatak nezavisne vazduhoplovne komisije za istraživanje avionskih nesreća, zbog čega je ove godine predviđeno formiranje posebnog tela koje će biti izvodvojeno iz Direktorata za civilno vazduhoplovstvo.

/ Izvor: Tanjug /


 Komentar urednika portala Akademediasrbija :

Ja gledam na ovu posetu ovako- ništa nije slučajno. Američki planeri psihološkog rata koji se protiv Srba vodi već više od dve decenije tačno znaju kada i gde da udare na srpski ponos, tj, ono malo što ga nam je preostalo. Dakle ti američki pederi su baš danas došli i započeli preglede aerodroma i šta ja znam čega sve da bi nam izdali dozvolu da Er Srbija i Etihad, mogu da lete za Ameriku. Baš danas na 15- to godišnjicu NATO bombardovanja. Naravno da to nije slučajno. To nije moja fikcija, to nije teorija zavere, jednostavno Amerikanci žele da nam pokažu ko je gazda i da mogu da nam rade šta hoće. A šta radi naša vlast. Pa pi...  im materina svima ! Kada su im Amerikanci najavili kada hoće da dođu, lepo su trebali da im odgovore : Ne može na taj dan jer je tada 15 godina od kada je NATO počeo da bombarduje Srbiju i Jugoslaviju može dan, dva tri kasnije ali baš tada NE  i Tačka ! Ne, naša proamerička govna , podguzne muve, ljudi bez časti i morala pristaju na sve. I tako iz dana u dan iz meseca u mesec iz godine u godinu nam srozavaju ugled, koji je na nivou prave banana države. Sramota. Sramota.Sramota me je što sam Srbin u ovakvim situacijama.

                                       

                                                                Ovo treba da bude zastava Srbije

Slobodan Maričić

 


Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP