Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 130184
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6982875
Ko je na sajtu?
Imamo 88 gosta na mreži

ЏИМИ КАРТЕР: ПРИПАЈАЊЕ КРИМА РУСИЈИ БИЛО НЕИЗБЕЖНО


25.03.2014. / pee-Академедиасрбија

Бивши амерички председник Џими Картер изјавио је да је припајање Крима Русији било неизбежно, јер Москва сматра то полуострво делом своје територије и зато што велики број становника Крима себе сматра Русима.

 Руском председнику Владимиру Путину, међутим, не треба допустити да иде даље од Крима, истакао је Картер у емисији водитеља Дејвида Летермана на тв каналу НБЦ, пренела је агенција АП.

Картер је у емисији подсетио на догађаје из 1979, кад је тадашњи совјетски лидер Леонид Брежњев извршио инвазију на Авганистан, након чега је амерички амбасадор у СССР-у прогласио увођење ембарга и повлачење са Олимпијских игара из Москве 1980. године.

"Ми смо после тога почели да наоружавамо борце за слободу", навео је Картер, додајући да су тиме Руси "успешно заустављени".

Џими Картер је додао како верује да би Путин извео припајање Крима без обзира на то како садашњи председник САД Барак Обама или европске земље покушали да га у томе спрече, али је истакао да Путину не би требало да буде дозвољено да иде даље од тога.

/ Танјуг /


 


Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP