Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 131659
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6993484
Ko je na sajtu?
Imamo 62 gosta na mreži

NIKOLIĆ: KOSOVO IZ SRBIJE NE MOŽE, BAREM NE U NAŠEM VEKU


25. 03. 2014. / ree-Akademediasrbija

Vreme je da u Prištini shvate da Srbija ne mora da uradi ništa u vezi Kosova što bi oni želeli, a Kosovo iz Srbije, barem u našem veku, siguno neće moći da ode - poručio je danas predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

 - Srbija će da radi ono što mora, u skladu sa interesima svojih građana i države, koji su jasno definisani - rekao je Nikolić novinarima posle otvaranja radova na rekonstrukciji pruge Pančevo - Beograd.

Nikolić je objasnio da razgovore u Briselu ne vidi kao "uklapanje" Srbije u pravila koja su propisana u Prištini, "već uklapanje i jednih i drugih u neka pravila koja bismo i jedni i drugi poštovali".

- Ako Priština misli da sa Srbijom sarađuje na način da nađemo najbolje rešenje, onda mora da odustane od besmislenih poteza, kao što je prikazivenje sile hapšenjem određenih ljudi po optužnicama koje su ili izmišljene, ili ne bi mogle da postoje ni u jednoj pravnoj državi - rekao je on.
Prema mišljenju Nikolića, u predstojećim razgovorima Beograda i Prištine vreme je da se počne razgovarati i o "onom lošem što se sad dešava".


On je najavio da će delegacija Beograda razgovore sa Prištinom nastaviti "verovatno u nekom izmenjenom sastavu", a misli da će na njih ići premijer Ivica Dačić i vicepremijer Aleksandar Vučić, "kao očigledno glavni kandidat za budućeg predsednika Vlade".

/ BLIC /

 


 


Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP