Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 121673
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6891606
Ko je na sajtu?
Imamo 48 gosta na mreži

TREĆI SVJETSKI RAT UVELIKO TRAJE!


30.03.2014. / ree-Akademediasrbija

Sudeći prema poplavi internet predviđanja o skorom početku trećeg svjetskog rata, kao i nevjerojatnim scenarijima koji objašnjavaju početak sukoba, mnogi analitičari slažu se da u tom ratu neće biti korišteno oružje, već mediji i propagandni centri.

 Mnogi “parapsihološki umovi” tvrde da znaju kada će početi treći svjetski rat. Koriste se i događanja i predviđanja Nostradamusa i Vange i daju nevjerojatna tumačenja događaja koji se događaju u svijetu, a ponekad se činjenice jednostavno namještaju kako kome odgovara, a informacije krivotvore.

Na internet mreži na ruskom jeziku aktivno se vrte “predviđanja“ poznatog astrologa Paula Globea koji je još 2009. godine predvidio da će treći svjetski rat izbiti u ožujku 2014. godine, kada počne globalno prekrajanje granica država i kad dođe do eskalacije ratnih konflikata.

Rat je, navodno, trebao početi ili za vrijeme Olimpijade u Sočiju ili ubrzo poslije njenog zatvaranja. On je, također, predvidio da će Ukrajina biti podijeljena na nekoliko dijelova.

Ali, kada se  pažljivije razmotri  prvi izvor koji je objavio ovu vijest uspostaviti će se da je materijal datiran sa 2009. godinom! Poslije događaja u Ukrajini, snalažljivi  urednici unijeli niz izmjena, koje su običan članak pretvorile u pravu senzaciju, koja je za tren oka umnožena u okviru internet mreže.

Predviđanja o “kraju svijeta”, ratovima i pogibiji svega živog veoma su čitana štiva. I dok jedni sve to nazivaju šarlatanstvom, drugi se ozbiljno zanimaju za takve vijesti.
Poznata engleska “proročica” Joana Southcott, koja je živjela krajem 18. i početkom 19. stoljeća  bila je uvjerena da će Apokalipsa doći baš sa Istoka.

“Kad na Istoku izbije rat, znajte: blizu je kraj” – rekla je ona 1809. godine. Poslije se dogodila francuska revolucija, dolazak Napoleona, pa njegov krah.

Saveremena egipatska proročica Joy Ayad uvjerena je, pak, da nikakvog trećeg svjetskog rata neće biti.

Po njezinim riječima, ona budno prati sve promjene na astronomskoj karti Zemlje i smatra da Zemlji ne prijeti rat vezan za masovnu primjenu nasilja, već da svijet očekuju druge bitke, na primjer, informacijske i ekonomske.

Mnogi ljudi iz medija upozoravaju da treći svjetski rat odavno traje i da ga  vode upravo informativne kuće.

/ SRNA; Rokaj.ba /


 


Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP