Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 153940
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 7386398
Ko je na sajtu?
Imamo 28 gosta na mreži

SRS: IZDAJNIKE SA SPISKA TREBA KRIVIČNO GONITI


31.03.2014. / ree-Akademediasrbija

SRS, „Obraz“ i SNP „Naši“ tvrde da su oni predmet „medijske hajke“ zbog „Spiska 30 najvećih srbomrzaca i izdajnika među javnim ličnostima“. 

 Isti je u petak objavio pokret „Naši“, i poručuju da će obavestiti međunarodnu javnost, na prvom mestu Rusiju, o „neverovatnom političkom progonu i pravnom bezakonju koje se sprovodi u Srbiji“.

Kako se navodi u saopštenju SRS, medijska hajka protiv SNP Naši sastoji se u tome što se krivično odgovorni skrivaju iza termina „nepodobni“, što je, kako se navodi, strategija već viđena 2012. godine kada su objavljeni spiskovi antisrpskih nevladinih organizacija.

„Ta strategija za cilj ima da se krivično odgovorni kroz termin “nepodobni“ predstave osobama iza kojih nema nikakvih krivičnih dela, nego su tobože žrtve nečije neosnovane “mržnje““, navodi se u saopštenju.

Radikali, Obraz i SNP „Naši“ pozvali su Aleksandra Vučića da „odblokira“ Ustavni sud, kako bi se, kako se navodi, potvrdila protivustavnost Briselskog sporazuma.
„Pozivamo ga da zatim, zajedno sa Ivicom Dačićem i Tomislavom Nikolićem, sebe stavi na raspolaganje nadležnim državnim službama u skladu sa zakonom, te da se suoči sa krivičnim prijavama, kako zbog državnog udara izvršenog Briselskim sporazumom, tako i zbog blokade ove najvažnije institucije u zemlji“, navodi se u saopštenju.

Pokret „Naši“ juče je objavio spisak nepodobnih i „srbomrzaca“, na kojem su se nasle mnoge poznate javne ličnosti poput Mirjane Karanović, Gorana Markovića, Svetislava Basare, Verana Matića, Nataše Kandić, Biljane Srbljanović, Gorčina Stojanovića, Latinke Perović, Borke Pavićević, Branka Raduna, Vladimira Arsenijevića, Ivana Vejvode, Srđe Popovića…

Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal pokrenulo je predistražni potupak protiv potencijalnih za sada nepoznatih lica povodom tog spiska.

/ Izvor: Tanjug.rs /


 


Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP