Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 153954
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 7386460
Ko je na sajtu?
Imamo 123 gosta na mreži

VUČIĆ PRECRTAO LOŠE MINISTRE, NIKOLIĆ IH ŠTITI


31. 03. 2014. / ree-Akademediasrbija

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić urgira da Milan Bačević, ministar rudarstva ostane u toj ili nekoj drugoj ministarskoj funkciji u novoj vladi, saznaje "Blic"......

 Ni svi Bačevićevi gafovi, poput onog da je nikl štetan koliko i voda ili da Kina planira da uloži 10.000 milijardi evra na Balkanu nisu dovoljan razlog ni Nikoliću ni njegovom prijatelju Bačeviću da se povuče s funkcije i prepusti je nekom stručnijem i sposobnijem.

"Nikolić pokušava da zadrži svoje kadrove u Nemanjinoj 11 po svaku cenu.

Svestan je da je to jedini način da bar prividno zadrži uticaj u Srpskoj naprednoj stranci, iako je jasno da je Vučić taj čije je poslednja", kaže izvor "Blica" iz vrha SNS. Osim Bačevića, podršku sa Andrićevog venca imaće i Ivan Mrkić, koji je takođe u godinu i po dana na funckiji napravio niz grešaka, pa tako Srbija ni danas nema ambasadore u nekim od stubovima svoje spoljne politike - Vašingtonu, Berlinu, Pekingu. "Mrkić se na sve načine bori da ostane šef diplomatije, a podrška predsednika će mu svakako mnogo značiiti", kaže izvor.

Ipak, prema onome što je Vučić poverio najbližim saradnicima, teško da će i jedan i drugi proći. Budući premijer je svestan da su Mrkić i Bačević loše radili i da su samo štetili imidžu Vlade, navodi izvor.

Za Vučića je, sa druge strane, prihvatljivo da Radomir Nikolić sedne u fotelju nekog ministarstva, pa bi izbor Nikolićevog starijeg sina mogao da bude kompromisno rešenje.
"Radomir Nikolić je dobro radio u prethodnom periodu, SNS je postigla dobre rezultate u Kragujevcu, posebno u selima oko ovog grada, i prirodno je da treba da napreduje i eventualno dobije neko mesto u Nemanjinoj 11.

 U stranci ga poštuju, do sada nije pravio velike greške niti skandale u javnosti, Vučić smatra da bi se dobro snašao u izvršnoj vlasti, pa ne treba da iznenadi ako jedan od resora bude poveren upravo mlađem Nikoliću, "kaže izvor.

/ Izvor: Blic /


 


Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP