Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 153953
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 7386455
Ko je na sajtu?
Imamo 123 gosta na mreži

ДИСКУСИЈА СА ФОРУМА “СТОРМФРОНТ” СРБИЈА ПОВОДОМ "СПИСКА"


03.04.2014. / pee-Академедиасрбија

Десничарска организација „Наши“ објавила је у петак списак са именима 30 јавних личности које је окарактерисала као „највеће србомрсце и издајнике“.

 Састављање овакве листе десничарска организација је образложила жељом да их „раскринка“ називајући их „интелектуалним отпадом“, „квазикултурним делатницима“ и „политичким муљем“. Овај потез „Наших“ осудило је у петак више независних тела и странака који су, указујући да је реч о говору мржње и позиву на линч, затражили реакцију полиције и јавног тужилаштва.

На списку се нашао низ личности из различитих сфера јавног живота. У круг „издајника“ убројани су драмски уметници Мирјана Карановић и Никола Ђуричко, редитељ Горан Марковић, књижевник Светислав Басара, драматург Биљана Србљановић... Међу проскрибованим личностима су и лидери невладиног сектора Наташа Кандић, Соња Бисерко, Миљенко Дерета, новинари Миша Бркић, Ненад Љ. Стефановић, саветник бившег председника Бориса Тадића, Небојша Крстић. Затим фолк певачица Јелена Карлеуша, „иконе“ друге Србије Латинка Перовић, Борка Павићевић и други...

Списак десничарске организације међу првима осудили повереница за заштиту равноправности Невена Петрушић и невладине организације. Они су затражили хитну реакцију државних органа, а пописивање јавних личности оценили као - скандалозно.

- Отвореним претњама, позивима на насиље и говору мржње, треба хитно и одлучно стати на пут. Држава је дужна да заштити слободу и основна људска права сваког појединца и спречи угрожавање самих темеља уставног поретка - каже Петрушићева.

Заштиту особа које су се нашле на списку затражило је у петак Независно удружење новинара Србије које је најоштрије протестовало због објављивања спискова „издајника српства“.

- Покрет СНП „Наши“ у више наврата је некажњено правио спискове појединаца и медија за забрану - подсећају у НУНС-у. - Поштујемо право на јавно изражавање и различита мишљења, али је недопустиво да се у Србији у 21. веку поново праве спискови „неподобних“. Захтевамо од власти да предузму законске мере за спречавање јавних излива мржње и етикетирања људи.

Осуда листе проскрибованих стигла је и из политичких партија. Лига социјалдемократа Војводине очекује да МУП и надлежне службе хитно обавесте јавност када ће и које мере бити коначно предузете против покрета СНП „Наши“.

СВИ ИМАЈУ СВОЈЕ ЛИСТЕ
Прављење спискова политичких противника блиско је десничарским организацијама које су претходних година редовно састављале листе „издајника“, „страних плаћеника“, „шпијуна“... Сличну буру у јавности, међутим, изазвала је и публикација „Злоупотребљена институција: ко је био ко у Србији од 1987. до 2000“, коју су објавили Фонд „Биљана Ковачевић Вучо“ и Центар за културну деконтаминацију. У овој књизи побројани су сви носиоци јавних функција у време режима Слободана Милошевића, без обзира на то да ли им је суђено за прекршаје или не.

СНС ОСУДИЛА ГОВОР МРЖЊЕ
Српска напредна странка најоштрије је вечерас осудила ширење мржње иза којег, како је навела, стоји организација Српски народни покрет "Наши", истичући да је прошло време у ком је држава такво понашање толерисала. Тражимо од надлежних државних органа да под хитно реагују, и покажу да је Србија данас другачија, да је Србија модерна земља, у којој царује владавина права, и да нико нема право да се на такав начин игра животима и судбинама људи, наводи се у саопштењу СНС.

Не знам само по ком основу ово може да буде говор мржње..
http://www.rts.rs/page/stories/ci/st...%D0%B8%22.html

ПОСТУПАК ПОВОДОМ „ПРЕТЊИ“ ПОКРЕТА "НАШИ"
Тужилаштво за високотехнолошки криминал покренуло је предистражни потупак против потенцијалних лица поводом списка такозваних највећих србомрзаца међу јавним личностима који је објављен на сајту СНП "Наши", као и поводом изјаве на Фејсбуку која се односи на удружење "Жене у црном".

Тужилаштво прецизира да је поступак покренут због сумње да је извршено кривично дело угрожавање сигурности и расна и друга дискриминација из Кривичног законика Србије, преноси Танјуг.

Предистражни поступак је покренут јуче поводом текста који је објављен на сајту СНП "Наши" у вези сачињавања и објављивања списка такозваних "30 највећих србомрзаца и издајника међу јавним личностима", као и поводом објављивања изјаве на Фејскбуку у вези јавног скупа удружња "Жене у црном" поводом 15 година од злочина над албанским цивилима.

У оквиру предистражног поступка тужилаштво је Одељењу за високотехнолошки криминал СБПОК-а МУП-а Србије упутило захтев за прикупљање потребних обавештења и предузимање одређених радњи ради откривања кривичних дела и проналажења осумњичених.

У саопштењу се додаје да су предузете и друге радње ради гоњења потенцијалних учинилаца путем активиарња међународне сарадње у кривичним стварима кроз мрежу 24/7 за борбу против високотехнолошког криминала.Тужилаштво поручује да ће јавност благовремено бити упозната са резултатима предузетих радњи.Покрет "Наши" је путем друштвених мрежа јуче објавио списак неподобних и "србомрзаца", на којем су се нашле многе познате јавне личности.

ПОРТПАРОЛ ПТЈ МУП-А СРБИЈЕ РАДОМИР ПОЧУЧА преко свог Фејсбук профила 25. марта позвао је навијаче Црвене звезде, Партизана, Рада и Војводине да "не троше песнице између себе", већ да се удруже и да претуку "Жене у црном" које су на Тргу републике у Београду обележиле 15 година од злочина над албанским цивилима на Косову.

Да не отварам нову тему, пошто се ова тиче Србомрзаца:
http://facebookreporter.org/2014/03/...ат

Сви они који не могу да формирају своје мишљење у светлу медијског спиновања и жонглирања изразима “европске вредности“, ако не знају због чега сам написао тај статус – нека сад добро читају:

- Ни једна држава, нација – која има достојанства, поноса и која цени жртву палих бораца за одбрану земље, не би, и не дозвољава било какве перформансе који апсолутно значе само провокацију и сипање на рану соли. Зато сам био, јесам, и бићу против ниподаштавања жртви мојих ратника и пљувања по њиховим сенима.

Зашто “Жене у црном“ не протестују у Загребу, због злочина “Олује“ и “Бљеска“, када су прогнали Србе и етнички очистили Крајине?

Не смеју, јер Хрвати имају подршку католичанства, европских мешетара, и спалили би их одмах тамо на тргу Бана Јелачића.

Само се Србима спочитава нешто што је свима дозвољено – право на понос, самопоштовање, почаст и чување успомене на времена борбе за опстанак.

Каже Јанковић, заштитник права грађана: „У Србији није дозвољено позивати на линч и на насиље. Неки људи су очигледно помислили да се Србија вратила у неко ружно време, није Србија увек таква била, био је то један период у нашој историји, и зато је сада време да им се каже – не“…

Тај период, Јанковићу, ти си јурио сојке по Београду, испијао вино можда у “Хајату“, док су мене и моју браћу гризли комарци, зујале оловне пчеле око главе, а смрад трулог меса поклане нејачи се ширио опустелим селима. Тада смо исто били наивци, па је један Антон Тус, из врха ЈНА одлетео авионом на место генерала ХВО. Тада смо водили битку на више фронтова, и наравно да смо били параноични, јер је то био предуслов за опстанак.

И сада се, моји Срби, води битка за опстанак.
Знам да ћу страдати, и не бринем се много око тога. Мој отац је два пута избеглица у сопственој земљи. Први пут га је спасила Диана Будисављевић са још 12 хиљада деце испод усташких ножева из логора смрти, а други пут је успео на једвите јаде да избегне Алијине јуришнике. Мог деду и пола очеве фамилије су побиле усташе, у крвавом пиру на Крушковачама.

У генима ми је воља за борбом против зла, а над Србијом се надвило зло, само се форме рата мењају. Сада вас поробљавају новцем, куповином територије, дипломатским уценама и потплаћивањем, прањем мозга и скретањем пажње.

Био сам и бићу за приближавање Русији, одбацивање зла Европске Уније, за трајну ЗАБРАНУ свих НВО које се финансирају из ЕУ и Америке, као што је и лидер слободног света Владимир Путин урадио.

Ја сам за поносну и економски и војно јаку државу Србију. Ја сам за хапшење свих оних који су се усудили да краду од вас и уста ваше деце, заплену имовине и враћање законитим власницима.

Каква је реакција људи који су учествовали у тим ратовима и сада виде да се неке организације, попут „Жена у црном“, подсмевају њиховим жртвама?

- Замисли да ти неко из породице умре и да се појави група пијаних идиота и крене да скакуће по гробу те особе. Како би се осећао? Ако сам са својим братом провео време у рову, где сам му чувао леђа, и који ми је као брат по оружју постао ближи од рођеног брата, и ако сам био у тој ситуацији да ми на рукама издише, када сам да притискао његову рану да не искрвари, када се у секундама одлучује хоће ли преживети или не, како да се осећам када се појаве људи који све то исмејавају? Да не говорим о томе да се у том ситуацијама човек запита и шта ће бити са рањеним братом и ако преживи, јер, не знаш да ли ће после тога моћи да функционише као нормалан човек. Посттрауматски стрес је честа ствар.

Сва та догађања, која те формирају, направе од тебе човека какав јеси, оплемене те, или убију душу. Кад живиш са том сетом и тугом, јер знаш кога си оставио иза себе, дивне момке који су бранили оно што је теби свето. Шта је народ без земље? Ми нисмо номади, ми имамо своју земљу. Што кажемо да немамо другу, резервну отаџбину, а ову коју имамо ваља нам бранити. Они су је бранили и оставили своје кости, нису имали толико среће колико сам имао, на пример, ја.

И неко после тврди да су они злочинци и пљује по њиховим сенима. Ја то не дозвољавам, нити признајем.

Нити ћу се икада помирити са тим. Нико неће пљувати по костима моје сабраће. И због њих апсолутно сваку кривицу коју ми буду натакли примам с радошћу.

Написао је на свом Фејсбук профилу Радомир Бата Почуча

/ Izvor : Stormfront Srbija /


 


Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP