Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 153956
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 7386471
Ko je na sajtu?
Imamo 120 gosta na mreži

EU PONOVO PRETI SRBIJI : UVEDITE SANKCIJE RUSIJI!


05.04.2014. / ree-Akademediasrbija

Pošto Srbija nije poslušala Jelka Kacina, koji realno i jeste nebitan lik, želju Brisela da Srbija uvede sankcije Rusiji sada je izrekao i ambasador EU u Srbiji, Majkl Devenport.


Šef Delegacije EU u Beogradu Majkl Devenport izjavio je danas da Brisel želi da Srbija podrži jedinstven stav EU u vezi sa situacijom u Ukrajini.

“Mislim da Vlada Srbije deli zabrinutost EU, zabrinutost Evropskog saveta što se tiče ove situacije. Mislim da Vlada Srbije želi da vidi deeskalaciju ove situacije. Idu napori u tom pravcu i želimo, naravno, da Srbija podrži taj jedinstven stav EU što se tiče Ukrajine”, rekao je Devenport novinarima u Medija centru.

Na pitanje novinara da li to znači da se nastavljaju pritisci na Srbiju kako bi se jasno odredila prema ukrajinskoj krizi, Devenport je odgovorio da “nije reč o tome”.

“Reč je o ozbiljnoj zabrinutosti zbog situacije koja postoji i o tome kako da je rešimo na način koji poštuje teritorijalni integritet Ukrajine”, kazao je on.

Ambasador EU je rekao i da je danas ponovo preneo šefu srpske diplomatije Ivanu Mrkiću jedistven stav EU o ukrajinskoj krizi i mišljenje da pozicija Moskve prema Krimu nije prihvatljiva.

Na konstataciju novinara da stav EU možda nije sasvim jedinstven s obzirom da je Nemačka saopštila da smatra da ekonomske sankcije možda nisu rešenje i da ima razumevanja za izbalansiran stav Srbije, Devenport je rekao da stav Brisela jeste jedinstven i da je taj stav pre nedelju dana izrazio Evropski savet.

/ Izvor: NSPM /


 Komentar Urednika :  Pa ko ovde laže? Vučić i Pačić pričaju da ih Evropa razume. Na vestima pričaju kako se neće uvoditi sankcije Rusiji i niko to ne traži. A u isto vreme po novinama objavljuju se ovakvi članci. Ko bre ovde laže, dokle i zašto ? Naravno radi se o zaluđivanju red sankcije , red razumevanje i tako dok nerod ne ogugla i kaže; ma do kur... radite šta hoćete. Ipak neće moći !


Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP