Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 153949
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 7386442
Ko je na sajtu?
Imamo 116 gosta na mreži

PRIVEDENI RADOMIR POČUČA I IVAN IVANOVIĆ IZ "NAŠIH"


07.04.2014. / ree-Akademediasrbija

Portaprol Protivterorističkih jedinica policije Radomir Počuča i pripadnik organizacije „Naši" Ivan Ivanović privedeni su danas zbog sumnje da su izvršili krivična dela ugrožavanje sigurnosti i rasna i druga diskriminacija putem interneta.

 Nakon što su saslušani u policiji oni su privedeni u Tužilaštvo za visokotehnološki criminal, koje je protiv njih pokrenulo istragu i predložilo sudu da im se odredi pritvor.

U saopštenju Tužilaštva se precizira da je Počuča priveden zbog sumnje da je izvršio krivično delo ugrožavanje sigurnosti objavljivanjem izjave na svom Fejsbuk profilu „Radomir Bata Počuča" u vezi sa skupom Udruženja gradana „Žene u crnom".

Ivanović je priveden zbog sumnje da je izvršio krivično delo rasne i druge diskriminacije jer je na sajtu "SNP Naši" objavio spisak "30 najvećih srbomrzaca izdajnika među javnim ličnostima".

Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal u Beogradu koje je pokrenulo istragu protiv navedenih lica u sklopu koje je sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu predloženilo je određivanje pritvora prema okrivljenima.

Tužilaštvo u saopštenju ističe da nastavlja postupanje u pravcu utvrđivanja činjeničnog stanja u vezi sa tim kao i drugim srodnih krivičnih dela za koje postoji osnovana sumnja da su izvršena tokom proteklih dana, o čemu će blagovremeno obavestiti javnost.

Portparol PTJ je preko svog Fejsbuk profila 25. marta pozvao je navijače Crvene zvezde, Partizana, Rada i Vojvodine da "ne troše pesnice između sebe", već da se udruže i da pretuku "Žene u crnom" koje su na Trgu republike u Beogradu obeležile 15 godina od zločina nad albanskim civilima na Kosovu.

Pokret "Naši" je putem društvenih mreža juče objavio spisak nepodobnih i "srbomrzaca", na kojem su se nasle mnoge poznate javne licnosti poput Mirjane Karanović, Gorana Markovića, Svetislava Basare, Verana Matića, Nataše Kandić, Biljane Srbljanović, Gorčina Stojanovića, Latinke Perović, Borke Pavićević, Branka Raduna, Vladimira Arsenijevića, Ivana Vejvode, Srđe Popovića...

/ Tanjug /


 


Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP