Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 153944
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 7386422
Ko je na sajtu?
Imamo 74 gosta na mreži

АКО УН ФОРМИРА ТРИБУНАЛ ТО ЋЕ БИТИ РАЗОРНО ЗА КОСОВО


10.04.2014. / pee-Академедиасрбија

Премијер такозваног Косова Хашим Тачи казао је да је формирање Специјалног суда за злочине наведене у извјештају Дика Мартија ,,неправда према Косову“.

 Упркос томе он је позвао косовску скупштину да гласа за овај правосудни механизам, да одлука о томе не би била препуштена Савјету безбиједности УН, преноси ,,Коха диторе“.

Швајцарски сенатор и извјестилац Савјета Европе Дик Марти, у извјештају о стравичним злочинима над Србима и неалбанцима за које је осумњичена тзв Ослободилачка војска Косова а који су почињени у периоду од 1998 – 2000 поменуо је и самог Тачија.

Поводом тога Тачи је оцијенио да је читав извјештај спекулација као и да је увјерен да је албанска страна водила праведан рат.

Али, потребно је формирати овај суд управо да би се Косово ослободило од тврдњи које се помињу у истрази, рекао је Тачи у интервјуу приштинском дневнику.

Ако косовске власти не донесу одлуку о суду онда ће то питање прећи на савјет безбиједности УН, а тај би сценарио по Тачијевом мишљењу био ,,разоран за Косово“, јер би тиме био формиран трибунал који би функционисао ван косовске јурисдикције.

/ ИН4С  /


 


Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP