Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 153938
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 7386393
Ko je na sajtu?
Imamo 19 gosta na mreži

REKLI SMO NEKE STVARI EŠTONOVOJ , KOJE NIJE HTELA DA PITA


12. 04. 2014. / ree-Akademediasrbija

Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da se Srbija neće priključiti merama protiv Ruske Federacije i da neće morati da kvari odnose sa Rusijom, iako će našu zemlju, kako je rekao, po tom pitanju pritiskati.

Premijer u tehničkoj vladi je dodao da neće voditi pregovore o Kosovu.  ''Verovatno će nas pritiskati, ali mi nećemo kvariti odnose sa Rusijom'', rekao je Dačić novinarima posle ceremonije obeležavanja 69. godišnjice proboja Sremskog fronta i okončanja borbi za oslobodjenje Srbije u Drugom svetskom ratu.

Premijer je istakao da Srbija poštuje teritorijalni integritet i suverenitet svake članice UN, ali s druge strane, kako je naglasio, sigurno se neće pridružiti merama protiv Rusije.

Dačić je napomenuo da Srbija ima dva principijelna stava koja su on i prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić, više puta objašnjavali visokoj predstavnici za spolju politiku i bezbednost EU Ketrin Ešton.

"Mi smo to rekli Ketrin Ešton, iako to nije htela ni da nas pita'', rekao je Dačić.
On je napomenuo da je Eštonova u razgovorima sa njima bila korektna i rekla da ''svi najavljuju to da će nas ona pritiskati'' u vezi sa Rusijom, ali ona to ipak nije učnila.
Dačić je ocenio i da je ono što se desilo prilikom glasanja u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope ''jedan politički egzibicionizam nekih političkih stranaka koje ne vode računa o većinskom raspoloženju naroda u Srbiji''.
 
On je dodao da je bitno to da su vladajuće stranke imale jasan stav i glasale protiv mera prema Rusiji. ''Rusija nikada nije bila protiv Srbije, nikada nam nije uvela sankcije niti druge mere protiv naše zemlje i Srbija će sigurno to poštovati i vratiti istom merom'', naglasio je Dačić.

Predsednik tehničke Vlade Srbije i lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da, posle konstituisanja nove vlade, on neće voditi pregovore o Kosovu a povodom najava da će biti ministar spoljnih poslova dodao da o mestima u budućoj vladi još nije razgovarano.

"Ja neću voditi pregovore o Kosovu jer postoji dogovor da je to pitanje na premijerskom nivou tako da će to raditi novi premijer Srbije (Aleksandar) Vučić'', rekao je Dačić novinarima.On je dodao da će u tim pregovorima učestvovati koliko god može i ukoliko bude pozvan da pomogne. Dačić je podsetio da je do sada bilo više od 30 sastanaka o Kosovu u Briselu.
 
Povodom nastavka razgovora o vladi, Dačić je rekao da sa Vučićem razgovara svaki dan po nekoliko puta jer, kako je rekao, rade zajedno.
 
Prema njegovim rečima, on i Vučić su juče i prethodnih dana razmatrali razne teme dok se istovremeno u javnosti pravi spektakl kada će i da li razgovarati.''Srbija ima mnogo problema na koje je neophodno što pre dati odgovore'', istakao je Dačić i dodao da za sada nema ništa novo kada je reč o tim razgovorima.
 
Na pitanjima o resorima u budućoj vladi, on je odgovorio da do sada nije bilo reči o tome nego o konceptu buduće vlade i da li će u toj vladi učestvovati još neko sa strane osim većine koju ima SNS.

/ Tanjug /


 


Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP