Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 121673
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6891553
Ko je na sajtu?
Imamo 49 gosta na mreži

КАКО ЗНАШ ДА ТЕ НЕКО СТВАРНО ВОЛИ ?


19.05.2014. / pее - Академедиасрбија

Постоје три нивоа у човеку : физиолошки - тело , психолошки - ум , и његово биће - његова вечна суштина . Љубав може постојати на сва три нивоа , али њен квалитет може да варира .

 На нивоу физиологије тела , то је само секс . Можеш то звати љубављу , јер реч љубав звучи поетично и лепо и 99% људи секс зове љубављу . Секс је биолошки , физички . Твоја хемија , твоји хормони - све материјално је укључено у то .

Заљубиш се у жену или мушкарца . Можеш ли тачно описати чиме те је ова жена привукла ? Сигурно не можеш видети њено биће , јер не познајеш ни сопствено биће . Нити можеш препознати њену психу , јер читати неком мисли није лак задатак . Дакле , штa си ти нашао у тој жени ? Нешто у теби физички , хемијски , у твојим хормонима је привучено од стране хормона жене , њеног физичког , њене хемије . То није ствар љубави , већ ствар хемије .

Размисли поново : Жена у коју си се заљубио оде код доктора и промени пол, и сада јој расте брада . Хоћеш ли је и даље волети ? Ништа се није променило , само хемија , само хормони . Где је сад твоја љубав ?

Само 1% људи су ушли мало дубље . Песници , сликари , музичари , плесачи и певачи имају довољно сензибилности да осете оно што надилази телесно . Они могу осетити лепоту духа , осећајност cрца , јер и сами живе на том нивoу. Запамти ово као опште правило : Не можеш видети даље од онога где си и сам . Ако живиш у свом телу и мислиш да си само тело , тада можеш бити привучен само нечијим телом . То је телесни стадијум љубави . Али музичар , сликар или песник живи на другом нивоу . Он не мисли , он осећа јер живи срцем и може осетити срце друге особе . Ово је често названо љубављу . То је ретко - кажем можда у 1% случајева - али с времена на време се догоди .

Зашто велика већина људи не иде на други ниво где је толико лепо ? Е ту је проблем : Све је то јако лепо , али је и јако осетљиво . Није направљено од челика, већ од веома крхког стакла , а кад огледало падне и разбије се , нема начина да се опет састави . Људи се боје да се не уплету предубоко , да не достигну крхке нивое љубави , јер на овом нивоу је невероватно лепо , али и невероватно промењиво .

Осећања нису као стене , они су као латице руже . Боље је имати пластичне цветове руже , јер ће увек бити ту и можеш их опрати сваки дан и увек ће изгледати свеже . Такође , можеш их попрскати француским парфемом . Ако боја избледи можеш их поново обојити . Пластика је једна од неуништивих ствари на овом свету , стабилна је , издржљива . Зато људи остају на физичком нивоу љубави . То је површно , али је стабилно .

Песници и уметници се знају заљубити готово свакодневно . Њихова љубав је као ружа . И док је ту , она је тако мирисна , тако жива  и плеше у свој лепоти на ветру , на киши , на сунцу . Али кад дође вече , она можда прође , и не можеш ништа учинити да то спречиш . Та дубља љубав срца је као дашак ветра који ти уђе у собу , донесе свежину , и оде . Не можеш ветар задржати шаком .

Мало је оних који су храбри препустити се животу који се сваког трена мења . Зато одлучују заљубити се на сигуран начин у који се поуздају . Не знам коју ти врсту љубави познајеш - вероватно први тип , можда други тип . И уплашен си : Кад стигнеш до сопственог Бића , шта ће се десити са твојом љубављу ? Сигурно ће нестати - али нећеш изгубити ама баш ништа . Нова врста љубави ће се издићи , она која се појави код једног од милион људи . Ова љубав се може назвати " испуњеност љубављу " .

Прва врста љубави би се требала назвати " секс " . Други тип би требало назвати " љубав " . А трећи би се требао назвати " испуњеност љубављу " - то је квалитет који није усмерена ни на кога - није посесивна и не признаје да неко други поседује тебе . Овај квалитет љубави је тако коренит ( радикалaн ) каo револуција , да је већ тешко и представити  је .

Новинари ме питају : " Зашто је овде толико пуно жена ? " Очигледно важно питање , и шокирани су кад им кажем , јер нису очекивали одговор који им рекох - " Ја сам мушкарац . " Тада су ме гледали с неверицом . Рекох им : " Јасно је да ће много више жена бити овде из једноставног разлога - јер знају да су за свог живота научиле или секс , или у ретким случајевима , пар момената љубави . Али нису научиле укус вољења . Чак и мушкарци које видите овде , су развили женске особине у себи које су биле потиснуте од друштва око њих . "

Од почетка кажете дечаку : " Ти си дечко , а не девојчица . Понашај се као дечко . Девојчице плачу , ти немој . Понашај се као мушкарац . " И тако сваки дечак почиње одбацивати своје женске особине . А све што је лепо је женско . На крају остану само варварски животињски остаци . Његова једина функција је да прави децу . Девојчице не смеју имати мушке особине . Ако се жели пентрати на дрво одмах ће је зауставити : " То је за дечке , а не за девојчице . " Чудно ! Ако девојчица жели попети се на дрво , то је сам по себи довољан разлог да јој то дозволите .

У свим друштвима кроз историју за мушкарце и жене је развијана различита гардероба . То није исправно , јер сваки мушкарац је такође и жена . Јер настао је из два извора : свог оца и своје мајке . Обоје су допринели његовом постојању . И свака жена је такође и мушкарац . Ми смо их обоје уништили . Жене су изгубиле своју храброст , авантуризам , просуђивање и логику, јер се веровало да су ово мушке особине . А мушкарци су изгубили свој шарм , своју осећајност , саосећајност и љубазност . И обоје егзистирају половично . Ово је највећи проблем који треба решити - бар по питању људи .

Моји ученици  морају бити обоје , полумушко и полуженско , и то их обогаћује . Имаћете све карактеристике које су доступне људима , не само половину . Стижући у тачку Бића окружује те само једно својство љубави - као мирис . Новинари су ме питали : " Волиш ли Шилу ? " Рекох : " Наравно , али ја волим толико жена да им чак не знам ни имена . И не само жене - ја волим и толико мушкараца , јер су полужене . " С милион сањаpа по целом свету , ја не могу показати само на једну особу и рећи : " Ову особу ја волим . " , Ја могу само рећи : " Ја волим ! " . Ко је спреман да прими моју љубав , узима је - она је ту . Зато немајте страха . Ваша брига је оправдана : Оно за штa мислите да је љубав нестаће , али оно што ће заузети њено место је огромно и без краја . Бићете способни вољети без везивања . Моћи ћете волети много људи , јер ако волите једну особу , остајете сиромашни . Та једна особа вам може дати неко искуство љубави , али много људи воле .

Бићете запањени да вам свака новa особа даје нови осећај , нову песму , нови облик екстазе . Зато сам ја против брака . У мојој визији , брак би у заједници требало укинути . Људи могу да живе заједно , ако то желе , али то није законска неопходност . Требало би имати слободу кретања и колико год је могуће више искуства љубави . Не треба бити посесивни , жеља за поседовањем уништава љубав . И не треба дозволити да вас неко поседује , јер и то такође уништава љубав .

Сви људи заслужују да буду вољени . Нема потребе да се вежете за једну особу цео живот . То је један од разлога зашто је људима у целом свету тако досадно . Зашто се не могу смeјати као ви , плесати као ви ? Они су везани невидљивим ланцима : брак , породица , муж , жена , деца . Препуњени су обавезама , одговорностима , жртвовањем . А ви се желите смешити , смејати , плесати и бити срећни ? Очекујете немогуће ! Ослободи љубав људи од посесивности . Али ово се може десити само ако у својој медитацији откријеш своју суштину .

Нема обуке . Ја не кажем : " За вежбу , иди ноћас другој жени . " Нећеш ништа постићи , а можеш изгубити своју жену . Следећег јутра бићеш непријатно изненађен . Није ствар у вежбању , већ у откривању свог бића . С открићем свог бића настаје неособна " испуњеност љубављу " . Тада једноставно волиш . И то се константно шири , прво људи , па убрзо животиње , дрвеће , планине , звезде . И доћи ће дан када ће свеопште постојање бити твоја љубав . То је твој потенцијал . И свако ко га не постигне потраћио је живот .

Да , мораћеш изгубити пар ствари , али оне су безвредне . Добићеш толико да нећеш никад помишљати на то што си изгубио . Чиста , неособна " испуњености љубављу " , која продире у суштину сваког људског бића - то настаје из медитативног својства тишине и дубоког урањања у своје биће . Ја само покушавам наговорити те . Не плаши се изгубити то што имаш .


/ Извор : трансформацијасвијести.цом /


Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP