Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 121673
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6891609
Ko je na sajtu?
Imamo 50 gosta na mreži

UZROK KANCERA POTIČE ( I ) IZ GLAVE


22.06.2014. / ree-Akademediasrbija
Jasmina Kovačev

Svi smo do sada čuli o značaju alkalno kisele sredine u našem telu da bi održali zdravlje.

 Uglavnom su dostupne informacije fokusirane na uticaj naše prehrane i svakodnevnih namirnica koje unosimo u organizam na kiselinsko alkalni balans, odnosno takozvani pH našeg tela. Stanje pH našeg tela se može meriti u krvi, u mokraći ili pljuvački. Unošenjem alkalnih namirnica regulišemo stanje povećane kiselosti. Ovde se ne bi fokusirali na hranu i njen uticaj na pH organizma, nego na ono što je mnogo manje poznato, a to je na uticaj emocija i naše percepcije na pH tj. kiselost organizma.

Da se prvo podsetimo značaja imanja optimalnog stanja pH.
Dr. Otto Warburg je 1923. dobio Nobelovu nagradu za otkriće da je koren uzročnosti kancera kiselost organizma. On je otkrio da je osnovni uzrok kancera nedostatak kiseonika u telu, što dovodi do toksične sredine. Ćelije kancera su anaerobne i ne mogu preziveti u sredini sa visokim sadržajem kiseonika. Kancerozne ćelije ne mogu opstati ni u alkalnoj sredini. Ukoliko se u telu već nalaze kancerozne ćelije, one proizvode mlečnu kiselinu i povećavaju telesnu kiselost, pa je stoga preporučljivo korištenje alkalnih namirnica i sredstava koje mogu pomoći alkalinizaciji, dok ujedno redovno radimo na procesovanju emocija koje dovode do kiselosti tkiva.

Hajde da pogledamo kako to utiču emocije na pH. Malo je poznato da emocije utiču na biohemiju tela, posebno na pH balans tela. Prema Dr. Robert O. Young negativna mentalna stanja dovode do većeg stepena metaboličke kiseline u telu nego što što se ih se proizvede lošim izborom namirnica. On tvrdi da osoba može kreirati dva do tri puta više metaboličke kiseline svojim mislima i mentalnim stanjem, nego samim unošenjem  namirnica koje su kisele po svojoj prirodi, čak i ako su to mlečni proizvodi ili proteini životinjskog porekla koji inače imaju jak zakiseljavajući efekat u našem telu. Zato je kontrola naših misli i emocija kritična, jer ukoliko to ne uspemo da savladamo, direktno utičemo na zdravstveno stanje.

Način na koji misli utiču na zdravlje je sledeći:
Ćelije mozga koriste energiju tela da proizvode misli kreirane umom. Što više smo više opterećeni lošim i teškim mislima, više energije se koristi. Ćelije mozga koje stalno koriste energiju, neminovno proizvode kiseli biološki otpad. U zavisnosti od intenziteta misli, stepen proizvodnje metaboličke kiseline može biti mnogo veći nego onaj koji nastaje tokom fizičkih vežbi. Ovi produkti metabolizma se normalno eliminišu kroz različite kanale eliminacije, uključujući mokrenje, znojenje, disanje i defekaciju. Ukoliko nastaje previše ove metaboličke kiseline dolazi do nemogućnosti  efikasnog uklanjanja. Ove kiseline se raspoređuju kroz telo u vezivno i masno tkivo. Ovakva sredina pogoduje mnogim bolesnim stanjima.

Ono što je zanimljivo je to da pozitivne i negativne emocije mogu koristiti istu količinu energije. Ono u čemu postoji važna razlika je to, što pozitivne misli i emocije kao što su ljubav, radost, zahvalnost i oproštaj stvaraju alkalnu sredinu u telesnim tkivima. Negativne emocije kao što je bes, mržnja ili strah imaju veoma toksičan efekat u telu. Posebno su štetni strahovi, a od njih je strah od nepoznatog najštetniji jer stvara najveću  kiselinsku reakciju. Čak i sa alkalnom ishranom, neko sa konstantnim strahom u svom životu i mislima kojima se opterećuje ima veliku šansu da razvije dobije ozbiljne zdravstvene komplikacije ako se ne radi ništa na kontroli postojećih negativnih emocija.

Koliko su štetne jake negativne emocije pokazuje eksperiment u kome su uzeti uzorci krvi osoba koje su bile izložene jakom besu ili strahu , a zatim su ubrizgani u zamorčiće koji su uginuli u roku od 2 minuta. Iako mi nećemo odmah umreti od jakih emocionalnih intenziteta, ovaj eksperiment dovoljno govori o štetnosti jakih negativnih emocionalnih stanja.
 
Što je više metaboličke kiseline uskladišteno u telu, to je veći nivo pH u telu. Preovlađujuća kisela sredina tela je podloga za mnoge bolesti, a ono što je idealno je balans u kome dominira  blago alkalna sredina. Ne samo da se sa takvom telesnom blago alkalnom sredinom  osećamo bolje i izbegavano brojne zdravstvene probleme, već se takođe povećavaju šanse i efikasnost oporavka od raznih degenerativnih oboljenja. Ako smo u negativnim emocionalnim stanjima koji dovode telo u kiselost, to otežava telu da se povrati i regeneriše od bolesti, jer mnoge bolesti upravo „cvetaju” u kiseloj telesnoj sredini, a posebno najrazličitiji oblici kancera.
 
Kontrolisanjem pH nivoa, pravimo usmerenje alkalnoj sredini. Kancer svakako nije isključivo rezultat kiselosti tela, ali postoji visok stepen korelacije kao što postoje jaki naučni dokazi da gde kod je prisutan kancer postoji i jaka kiselost organizma. Iz tog razloga mnogi smatraju kiselost tkiva uzrokom kancera, mada su druge vrste istraživanja pokazala da  svaki kancer ima svoj specifičan uzrok i da je sredina koja je kisela samo izuzetno dobra podloga za brži razvoj bilo kojih problema i bolesti organizma koji su na liniji osetljivosti određene individue.

Stoga, da bi doveli sebe u što bolje pH stanje tela, rad na svemu što nam stvara stres i loše emocije, kao i korigovanje ishrane ukoliko nije alkalna je prvi korak. Bez toga se ne može ići dalje  u stanje u kome možemo gajiti u sebi emocije radosti, zahvalnosti i ljubavi. EFT/* kao najrasprostranjenija i najrazvijenija oblast energetske psihologije je alatka bez premca koja osvaja svet brzinom munje. Preporučuje se svakom da je nauči bar na osnovnom nivou ako ne i više, jer će time omogućiti sebi brži napredak ka zdravijem telu, umu i boljem kvalitetu života.

Dobri grupni EFT tretmani su odlični za mentalnu higijenu uma i poboljšanje svog emocionalno stanja a time i popravak pH vrednosti ka optimalnom tj blago alkalnom. Kombinacija tretmana i samostalnog redovnog rada na sebi omogućava najbrži lični rast psihičke stabilnosti i razvoja, a ujedno stvara preduslove dobrog zdravlja i dugog života.
 
Za one koji imaju dijagnozu kancera, ili su preživeli kancer, program: “Biram život“ nudi upravo rad na emocionalno mentalnom nivou i oslobađanje brojnih negativnih emocija direkno i indirektno relevantnih onima koje je kancer dotakao. Time se organizam dovodi u neuporedivo bolje stanje, znatno se menja kvalitet života  i stvaraju se mnogo bolji uslovi koji doprinose aktivaciji procesima samoisceljenja.

* / Šta je EFT ?
Zamislite na trenutak isceljujuću tehniku koja je u kratkom roku postala izuzetno cenjena među hiljadama konvencionalnih i alternativnih terapeuta u mnogim zemljama sveta. Ona ne traži nikakvu opremu, hirurške zahvate ili korišćenje lekova, a primenljiva je u svim oblastima života. Teško je i poverovati da tako nešto postoji, ali ipak je tako i zove se Tehnika Emocionalne Slobode (EFT - Emotional Freedom Technique). Sam osnivač tehnike Gary Craig kaže „Probajte je na svemu“. Tehnika je kao prelep klavir, a od muzičara, u ovom slučaju vas zavisi kakvu ćete muziku napraviti.


/Autor je pisac  knjige „Preobrazite svoje slabosti u snagu“ /


 


Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP