Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 121673
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6891479
Ko je na sajtu?
Imamo 37 gosta na mreži

TAJNI ASPEKTI BOGATSTVA


23.06.2014. / ree-Akademediasrbija

Zašto smo dužni i kako privući novac ? 

 S obzirom da mi uglavnom nemamo razvijenu novčanu inteligenciju, vreme je da počnete raditi na duhovnom aspektu privlačenja novca. Pre svega, koliko nas je zaduženo u bankama kreditima i pozajmicama, da bi rešili osnovne egzistencijalne potrebe? Mi dakle konstantno živimo u „minusu” što nam dodatno pojačava strah od neimaštine i brigu da nećemo imati dovoljno novca za život. Ta briga konstantno uništava sve eventualne prilike i mogućnosti povećanja naših prihoda.

Život u minusu definitivno nije znak da smo pobrali svoje plodove i mogućnosti u ovom životu, već znak da smo preuzeli određeni karmički teret nas ili naših predaka, koji su na neki način ostali “dužni” životu. Može jednostavno neka zarada na nepošten način našeg pretka ili nas u prethodnoj inkarnaciji nagomilati takav karmički teret i stvoriti zgusnutu energiju u našoj auri, koja se ponaša poput čeličnog oklopa, pa ono što je unutra (strahovi, nemaština, uverenja) ne može napolje, a ono što je napolje (mogućnosti, prilike, obilje) ne može unutra. Takvi oklopi se formiraju i oko našeg karaktera i svih drugih životnih sfera.

Međutim, kada funkcionišemo na nivou najniže čakre (seks, hrana, briga za sigurnost), to tako i bude. Ali, kada odlučimo raditi na sebi, kada osvestimo određene situacije i otkrijemo njihove uzroke, te se komplikacije iznenada prestanu pojavljivati. Svaki problem koji osvestimo u korenu njegovog nastajanja, uđemo u srž i zakonitost funkcionisanja, mi preuzimamo njegovu moć i svesno modifikujemo stvarnost koju želimo. Ako smo oduvek ulazili u problematične odnose i privlačili “isti” tip partnera, trebamo biti svesni da se magnet za takve stvari nalazi u nama samima. Isto tako, ako su naša novčana primanja nedovoljna da pokrijemo životne troškove, onda smo namagnetizirani za konstantan život pod pritiskom i borbom sa dugovima, kreditima računima, i sl.

U oba slučaja, treba izaći iz takvih programa. Većini nas ustvari život predstavlja borbu između ostvarivanja uspešnog partnerskog odnosa i postizanja novčane sigurnosti, a to je zato što živimo na nivou neke uspavanosti koja jedva da zaokružuje funkcionalnost prve tri čakre. Sa takvim stupnjem razvoja mi smo duhovno i emotivno nefunkcionalne osobe. Svoj sistem verovanja utemeljili smo na opipljivim i oku vidljivim stvarima koje se opet temelje na prethodnim iskustvima i stalno donose isto. Zatanljena su nam glavna čula, koja spavaju potpuno neiskorištena.

Sve što je važno (dragoceno) oku je nevidljivo
Pre svega, kada je reč o preuzetim karmičkim teretima, ukoliko se oni odnose na finansijski segment života, mi to možemo polako osloboditi darivanjem, davanjem i služenjem, nikada ne možemo previše dati niti trebamo znati koliki je naš karmički dug.
Dovoljno je da u to ime konstantno darujemo, da dajemo iz čista srca i velikodušno, ne razmišljajući kasnije i ne dvoumeći se o tome. Da li ćemo nahraniti mačku, ptice, ribe, pokloniti odeću kome je to potrebno ili darivati neki novčani iznos, potpuno je svejedno, važno je da se odričemo nečega što mislimo da nam pripada a da je drugome potrebnije nego nama. No, trebamo znati da nama ustvari ne pripada ništa, jer mi smo univerzum (mikrokosmos) koji takođe ništa ne prisvaja, već se konstantno održava kroz davanje. Mi smo samo medij, posrednik energije i ništa više. Na taj način će se naš oklop istanjiti i potpuno osloboditi energije obilja da dopru u našu fizičku stvarnost. Tada ćemo mnogo jasnije moći vizualizirati šuškanje novca u našim rukama i njegov miris, opipljivost, boju, izgled.

Afirmacije za privlačenje obilja
Prie citiranja bilo koje afirmacije, treba reći sebi: “Prihvatam ovu situaciju, mentalno ili emotivno stanje u kojoj se nalazim” - da bi se izbeglo bilo kakvo stvaranje otpora ili
osećaj bega od nečega. Znači, ja prihvatam svoje siromaštvo, bolest, depresiju, dugove, ne bežim od njih, ali sam spremna da to promenim. Promena se treba ogledati kroz kompletan naš psihički i fizički stav: držanje tela (kičme), govor, način razmišljanja, izražavanja svojih misli i emocija i sl.

Mi treba da  ispoštujemo nameru da se menjamo, i to ne sme biti prevara niti obmana, jer se radi o prirodnim kosmičkim inteligentnim energijama, koje mi ne možemo  obmanuti.

Budi promena koju želiš videti
Promena neće doći spolja i suludo je očekivati da će se neke spoljne okolnosti spontano promeniti i da ćemo ponovo osećajem vida, sluha ili dodira osetiti tu promenu. Promenu trebamo osetiti unutar sebe i znaćemo da smo na putu da primimo ono što očekujemo i želimo. Ta promena može biti pozitivniji stav prema drugima, odjednom nema ogorčenosti, zavisti, ogovaranja, svi su nam podjednaki i kao da smo jedno sa svima, nema jutarnje namrgođenosti, uspavanosti, umora, depresije, zabrinutosti, nema opiranja i još mnogo toga… Ali sve dok ne osetimo ovakve stvari unutar sebe, ne možemo se pomaknuti s mrtve tačke. Uopšte se ne može naglasiti koliko je za sve ovo bitna fizička aktivnost, posebno yoga.

I konačno, iz nas treba poteći snažna reka afirmacija. Dajmo sebi pravo i slobodu osetiti vizuelno ogroman novac u svojim rukama, stvarni novac koji se koristi u opticaju, zamišljajmo ga u raznim vrednostima novčanica, punu vreću ili kovčeg, igrajmo se s njim, planirajmo šta ćemo s njim napraviti, ostvarimo duhovni kontakt s njim, doživimo stvarnu emociju i radost, osetimo se laganim i sretnim zbog njega, stvarajmo osećaj da ga darujemo kome je potrebno, da kupujemo susedu novi televizor i posmatramo njegov ozareni izraz lica…Najvažnije od svega – mi trebamo postati svesni  činjenice da imamo pravo na bogatstvo, bez ikakvih prepreka, predrasuda i osećaja krivivice unutar svog sistema razmišljanja!

Prije svega (neizbežna) molitva koju praktikujte svakoga dana:
Bože, učini što više osoba u mojoj okolini bogatim i uspešnim, neka imaju što više duhovnog i materijalnog bogatstva, ispuni sve njihove želje i potrebe i učini me sretnim i
radosnim zbog njihove sreće. Bože, pomozi mojim roditeljima i spusti na njih plimu izobilja, zdravlja i svoje milosti. Bože, učini mene spremnim prihvatiti težinu bogatstva i daj mi moć da pravilno koristim novac. Otvori vrata mog duha za veličanstveno obilje koje mi nudiš i koje je oduvek tu, samo ga nisam znao prepoznati. Vodi me mojim nogama u Tvoju neiscrpnu riznicu. Neka moja stopala budu Tvoja, a Tvoja moja.

* Ja sam sada spreman/a prihvatiti neizmerno materijalno i duhovno bogatstvo.
* Ja sam kreator siromaštva i bogatstva. Ja odlučno otpuštam grč kojim sam sebe držao u siromaštvu i neznanju i otvaram svoje srce da prihvatim izobilje koje mi je na
raspolaganju.
* Ja prestajem obmanjivati sebe i prihvatam da je moj neuspeh (siromaštvo) moja vlastita kreacija. Sada kreiram bogatstvo i uspeh, bogatstvo i uspeh, bogatstvo i uspeh.
* Ja sam spreman da dajem i što više budem davao to će mi se više vraćati. Što više dajem, to ću imati više  svega što mi je potrebno.
* Oduvek i zauvek privlačim sve što poželim i biću privučen svemu što zaželim.
* Ja stalno doprinosim uspehu drugih i to me čini sretnim. Amin.


/Source: http://atma.hr/ ; nevidljivi-aspekti-bogatstva /


 


Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP