Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 108554
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6712978
Ko je na sajtu?
Imamo 96 gosta i 2 člana na mreži

KAKO STVARAMO I KAKO OTPLAĆUJEMO KARMIČKE DUGOVE


19.04.2015. / Akademediasrbija

Samo mi možemo da otplatimo svoju karmu i to samo u sadašnjem trenutku. Najbolje je da svesno odlučimo kako ćemo vratiti svoj karmički račun i kako ćemo ga dalje stvarati...


Kako karma iz prošlosti deluje na nas sada?
Postoje 3 mogućnosti:
1. Otplatiti svoje karmičke dugove nesvesno uz mnogo patnje. Zakon karme kaže da će se svaki dug pre ili kasnije naplatiti, jer u svemiru postoji savršeno knjigovodstvo.
2. Možete preoblikovati svoju otplatu karmičkog duga u prijatniji doživljaj. To radite tako što se pitate šta možete da naučite iz toga što vam se dešava i na koji način možete da upotrebite to iskustvo za dobro drugih ljudi.

Čime sve možete olakšati otplatu karmičkog duga:
-Praštanjem; svakome ko vam nanosi bol ili patnju.
-Davanjem podrške osobi koja vam nanosi nepravdu.
-Činjenje dobra drugim ljudima.
-Opažanjem sebe.
-Duhovnom službom.
-Verom u Boga.
3. Možete postati nezavisni od karme. To znači da održavate osećaj duha, što se postiže redovnom meditacijom. Na ovo se malo ko usuđuje jer zahteva veliku predanost i veru.

Karmički račun može biti pozitivan (prijatan život), negativan (težak život) i neutralan (uzvišena ljudska bića).

Kako se stvara karmički račun ?

-Umom. Negativni karmički račun znači da smo "uzgajali" negativne misli o sebi i drugima (ne možemo o drugima misliti dobro ako o sebi ne mislimo), a negativne misli su rastrošne jer kradu našu energiju. "Divljanjem uma" stvaramo negativan karmički račun pa se u ideućem životu rađamo sa mentalnim bolestima ili ne pronalazimo mir, zadovoljstvo, radost i jasnoću uma. Zapitajmo se kakve misli mislimo i imamo li uticaj na svoje misli ili im dozvoljavamo da "divljaju" bez naše kontrole.

-Telom. Negativni karmički račun telom stvaramo ako zanemarujemo njegove potrebe ili ga forsiramo, zbog čega se razboljevamo. Zato se zapitajmo kakvu hranu jedemo, koliko se rekreiramo i održavamo svoje telo u formi, koliko spavamo, koliko slušamo signale svog tela, kupamo li da dovoljno i jesmo li razvili bilo kakvu lošu naviku (duvan, alkohol...) ? Prirodno stanje je zdravlje, a svaka bolest ukazuje na to da smo prekrišili duhovni zakon i njegovu ravnotežu.

-Sa osobama, u odnosima sa njima. Odnosi mogu biti uzroci najlepših trenutaka u životu, ali i ropstvo i duboka patnja. Nije slučajno to u kakvoj se porodici rađa koje i kakvo dete. Disfunkcionalne porodice, bilo kakva patnja ili robovanje u odnosima govori o tome čime smo u prošlosti napunili svoj karmički račun.

-Novcem i materijalnim posedovanjem. Negativna materijalna karma nastaje ukoliko nam je novac bio svrha života i ukoliko smo ga tražili od drugih zato što nismo imali osećaj da ga sami možemo zaraditi. Zapitajte se kakva vam je trenutna materijalna karma i od ovog trenutka počnite da je menjate kroz menjanje svog odnosa prema novcu i materijalnom.

-Vremenom. Ako nikad nemamo dovoljno vremena, stalno kasnimo, osećamo se kao da smo u kakvom haosu, znači da smo na svoj karmički račun stavili osećanje nepoštivanja sebe i drugih. To je rezultat delovanja poput "sutra ću", "kad već budem" ili "možda"...

Kako klija vaše karmičko seme: da li ćete dugovati ili profitirati ?..
Vreme ne možemo da vratimo, jedini trenutak kog imamo je ovaj sada! Ovog trenutka otplaćujemo svoju karmu i svesno odlučujemo na koji način ćemo je otplatiti i čime ćemo nadalje puniti svoj karmički račun. Mi sami smo stvorili taj račun i jedino mi ga možemo i platiti.

Idućih nedelja primenjujte u praksi Zakon karme tako što ćete u svakom trenutku donositi svesne izbore i biti potpuno svesni tog (sadašnjeg) trenutka.

Prilikom odabira akcije zapitajte se:
1. Kakve će biti posledice mog izbora takvog postupka?
2. Hoće li taj izbor samo meni doneti sreću i ispunjenje,  ili i onima koji će biti pod uticajem moga ili mojih postupaka?

Vrlo brzo shvatićete ogromnu razliku i važnost (ne)svesnosti o životu po karmičkim pravilima.

/ Izvor: Osobnisvemir  /


 


Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP