Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 115424
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6814798
Ko je na sajtu?
Imamo 87 gosta na mreži

ШТА ЈЕ КОКА КОЛА – ЈОШ ?


19.05.2015. / Академедиасрбија

По свим карактеристикама као независни научници Кока-Кола је отров и инсектицид, а не освежавајуће пиће !

Да ли знате да Кока Колу можемо да сврстамо у посебну врсту дроге јер је врло  лако навући се на њу и постати зависник, а последице су вишак килограма и стомак као код труднице. Кока Кола је најмоћнији бренд на свету и дневно се конзумира две милијарде њених производа у 207 држава.Шта мислите одакле слоган, Кока Кола и осмех ? Наводно је кокаин избачен из састојака Кока Коле још пре сто година. Зашто? Зато што није био потребан…Ако боље размислите, запитајте се зашто је рецептура Кока Коле толика тајна и зашто нико до сад није успео да копира формулу, а само два човека који знају формулу боље су чувани од америчког председника и никада се не возе, не путују заједно авионом бродом нити су у истом граду. Сматра се да је компанија Кока Кола осмислила већину адвертајзинг кампања које данас познајемо. За бесплатни купон као награду се сматра да је то први рекламно – добитни купон икада направљен. Датум стварања Кока Коле се сматра 8. 05. 1886. када је апотекар Џон Пембертон пробао да направи лек за главобољу. Џон је помешао, као главне састојке, екстакте из две биљке, јужно америчке Коке и афричке Коле. Овај лек је продаван по 5 центи.Убрзо, лек је постао изузетно популаран због ефеката кокаина и кофеина које је садржао, и преписивао се за главобољу, малаксалост, недостатак воље, слабост, стомачне тегобе. Није ни чудно, јер су три чаше кока коле имале кокаина у себи идентично једној дози данашњих кокинских зависника . Пацијенти су се осећали јачим и полетнијим, а главобоља је нестајала. Џон Пембертон је од 1888. година почео да продаје свој производ разним партнерима, међу којима је био и бизнисмен Аса Цандлер, који коначно, 1891. откупљује сва права за производнју и име уз укупне трошкове од 2.300 долара. Почетком 1903. века Кока Кола је морала да избаци кокаин из састојака, али су зато појачали присуство кофеина који је такође стимулатор, али није забрањен.

Кока Кола садржи 19,6 мг кофеина у 200 мл. течности (једна чаша). Од тада кока кола има сличну рецептуру коју и даље чува у тајности, али се сходно савременим трендовима мењају заслађивачи, само да Кока Кола не би зависила од цене једне врсте шећера на тржишту.  Цандлер само двадесет година касније - 1919 компанију продаје концерну «Ernest Woodruffu“ за 25 милиона долара. Данас се вредност компаније процењује на скоро 200 милијарди долара, са чистим годишњим приходом од преко 48 милијарди. Компанија запошљава широм света 146.000 људи. Најпрепознатљивији је бренд на свету и 97% популације препознаје лого. Сваке секунде се попије преко 10.000 Кока Колиних производа. Интересантно је то, да би «Coca-Cola Comp.“ као држава, са годишњим приходом од преко 48 милијарди долара била би на 76. месту од 195 држава, значи моћнија од 120 држава света. Кажу да је Кока Кола корисна и може се употребити за гомилу ствари. Ајде да се позабавимо чему Кока Кола данас може да користи ? Скоро да не постоји на свету, тако користан производ као што је Кока Кола. Оправдано, због свега што можете урадити са Кока Колом јер она је тако стекла репутацију коју има.

Очистите загорелу шерпу са Кока Колом !
У загорелу шерпу сипајте Кока Колу тако да покрије загорела места, оставите да делује пола сата, и након тога сунђером уклоните нечистоће.Ово је могуће, захваљујући киселини коју Кока Кола поседује.

Очистите од рђе и патине старе новчиће, накит или есцајг Кока Колом
Киселином којом Кока Кола обилује такође можете да очистите новчиће и металне предмете које захватила рђа и патина, те да им дате првобитни сјај. Такође је можете користити уколико немате поред себе средство ВД-40 , за одвртање зарђалих шрафова.

Кока Кола чини да вам цвеће буде бујније
Мало кока коле сипајте у саксију са цвећем или вазу, и у значајној мери ће вам опоравити цвеће. Све то захваљујући шећеру који се налази у Кока Коли.

Уклоните масне флеке Кока Колом
Састојци фосфорне киселине  ( добро сте прочитали) из Кока Коле је идеално средство за уклањање масних мрља са ваше одеће. Биће довољно да натопите мрљу петнаестак минута и да касније оперете тканину на уобичајен начин водом. Такође можете са Кока Колом  да очистите и уље са пода од гараже . Попрскајте под и оставите да делује неко време, па онда исперите са водом .

Одмрзавање ветробранског стакла
Одмрзавање ветробранског стакла од леда са мало Кока Коле ће вам помоћи да скинете лед са шофершајбне .

Кока Кола је спас за опекотине од медуза.
Тренутно је ово сазнање актуелније од одмрзавања стакла , обзиром да иде лето, да за олакшање болова од опекотина медуза можете да искористите Кока Колу,  сипајући је на опечено место.

Лако чишћење прозора са Кока Колом
Са Кока Колом можете и очистити кућне прозоре. Лимунска киселина које има у Кока Коли ( између 43 друга различита састојка ) омогућава брзо и лако одмашћивање и чишћенје прозора.

Очистите свој акумулатор уз помоћ Кока Коле
Као што сте видели да са Кока Колом можете очистити старе новчиће, исто тако Кока Кола је идеално средство за чишћења клема на акумулатору.

Кока Кола је и одличан инсектицид
Уколико имате буба швабе у некој просторији или дворишту једноставно сипајте Кока Колу у чинију и оставите. Шећер из Кока Коле ће привући све буде а киселина их убити.


Кока Кола за савршене локне
Изветрелу Кока Колу сипајте на косу и после пар минута је исперите а ваше локне ће изгледати савршено.

Жвака у коси и кока кола
Жваку улепљену у коси није лако уклонити. Али је ту Кока Кола! Наквасите мало место где се залепила жвака и проблем ће бити решен.

Уклоните флеке од крви са одеће и тканине
Кока Кола успешно уклања флеке од крви са одеће и тканине. Занимљиво је и то да америчке друмске полицијске патроле у неким савезним државама, са собом носи по два галона Кока Коле како би ефикасно чистили крв са асфалта после саобраћајних незгода.

Значи употреба Кока Коле је широка, а да ли је добра и за пиће, осим тога што је заразно укусна? Да видимо какав је њен ефекат по уношењу у организам и шта се догађа у нашем телу кад попијемо Кока Колу ?

Десет минута након што попијемо флашицу или дозу Кока Коле уносимо отприлике 10 кафених кашичица шећера, што је препоручена дневна доза шећера за цео дан. Кад би одједном унели толико (белог) шећера у организам било би нам мука до повраћања. Али са Кока Колом то се не дешава, јер довољна концентрација фосфатне киселине у течности Кока Коле ублажава тај ефекат .  Двадесет минута након што попијете поменуту дозу Кока Коле ниво шећера у крви нагло скаче, узрокујући инсулинску експлозију. Код здравих особа, јетра тада реагује тако што све шећере које повуче из крви претвара у масноће. Четрдесет  минута након што сте попили Кока Колу кофеин је у потпуности апсорбован у крви. Шире вам се зенице, расте вам крвни притисак, ваша јетра пумпа још више шећера у ваш крвоток. Рецептори аденозина у мозгу су сада блокирани, што спречава осећај вртоглавице.Убрзо након тога ваш мозак појачано производи серотонин који вас доводи у благо еуфорично стање. Сат касније фосфорна киселина везује калцијум, магнезијум и цинк из црева, убрзавајући рад организма. Хемијски ово је смеша великих количина шећера и заслађивача, и у овом периоду је повећано уринарно излучивање течности.Сада избацујете из организма повећане количине магнезијума, цинка и калцијума који сте претходно унели исхраном а који су  неопходни вашем организму и костима.

Уз веома важне микроелементе  ви избацујете и огромну количину течности. Долази до шећерног колапса и једноставно морате да поправите стање. Ако сте се  већ навикли на Кока Колу, пијење још једне дозе је најлакши начин. И то ће вам пријати, бар чулу укуса, али не и организму и вашој јетри и срцу.

Које се све супстанце налазе у Кока Коли?
Све би било лепо да је ово пиће природно и да не садржи многе хемикалије. –

- ФЕНИЛАЛАНИН (Phenylalanine) – утиче на лучење СЕРОТОНИНА (хормона среће) и изазива зависност.
- ФОСФОРНА КИСЕЛИНА (Phosphoric acid) – Е338 – Смањује густину костију, јер везује калцијум и магнезијум и ствара соли које се не апсорбују. Такође изазива болести бубрега, као и стварање камена.
- НАТРИЈУМ ЦИКЛАМАТ (Sodium cyclamate) – Е952 – Вештачки заслађивач који је 1969. ЗАБРАЊЕН, јер је откривено да формира канцерогену материју у организму.
- АЦЕСУЛФАМ К (Acesulfame potassium) – Е950 – Вештачки заслађивач за који се тврди да није довољно тестиран пре пуштања у употребу и за који се сумња да је канцероген.
- АСПАРТАМ (Aspartame) – Е951 – Вештачки заслађивач који се додаје уз шећер. Сумња се да је отрован, штетан за мозак и да изазива тумор.
- КОФЕИН (Caffeine) – изазива зависност делује на несаницу.
- НАТРИЈУМ ЦИТРАТ (Sodium citrate/Trisodium citrate) – Регулатор укуса је у ствари анестетик (за језик) и антикоагулант .
- НАТРИЈУМ БЕНЗОАТ (Sodium benzoate) – Е211 – Конзерванс, који може да реагује са витамином Ц и формира Бензен, чија су канцерогена својства позната. Такође утврђено је да ова хемикалија изазива ћелијско оштећење, јер утиче на ДНК митохондрије.

2007. године је откривено да натријум бензонат (Е211) изазива хиперактивност и утиче на смањење интелигенције код деце. Према овим истразивањима ИQ опада и до 5.5 поена. У Кока-Коли су тим поводом изјавили да ће обуставити употребу Е211 “чим се пронађе адекватна замена”.

Наравно, није Кока-Кола једина компанија која користи ове и друге недозволјене састојке , али хит - “Зеро Кока Кола” напитак који је наводно без шећера у себи нема ништа друго осим АСПАРТАМ-а – Е-951 . То је један од најопаснијих, а на жалост и најдоступнијих додатака храни. Наиме Аспартам је вештачки заслађивач који је чак 2.000 пута слађи од шећера (1 кг чистог Аспартама замењује 2 тоне шећера), а истовремено је нискокалоричан. Због тога је идеалан за све “Шугерфри” производе (типа : Орбит жваке без шећера, Кока Кола, Пепси, Севн Ап   и остале газиране сокове). Проблем настаје кад се Аспартам уноси у организам, јер овај заслађивач на температури људског тела постаје отрован као нпр. Цијанид. Најгоре је то што Аспартам има одложено дејство (тј. последице се осете тек месецима и годинама након узимања, јер се константно таложи у организму). А директни је изазивач мултиплекс склерозе и лупуса (а по некима и канцера).

Али шта ново доноси технологија производње пића?
Прво су то «заслађивачи без шећера». ГМО шећер. Поред све муке и зависности коју нам Кока Кола као најпопуларније пиће, доноси, у новије доба имамо проблем и са природним заслађивачима који су због профита генетски модификовани.  Да би Кока Кола била јефтинија, уместо шећера се користи високо фруктозни кукурузни сируп (High fructose corn syrup – HFCS ) који се добија од генетски модификованог (ГМ0) шећера. У свету се врши велики притисак на Кока Колу да се етикетира као ГМО. Аспартам који је састојак Кока Коле је такође још један заслађивач који је ГМО, а производи се уз помоћ ГМО бактерија. Многе студије ХФЦС доводе га у везу са обољењем Дијабетес тип 2. Истраживачи са Унивезитета Оxфорд су дошли до закључка да је Дијабетес типа 2, више од 20% заступљенији у земљама у којима се користи ХФЦС у храни и пићима.

Средство за бојење 4-МЕИ (метилимидазол)

4-МЕИ је канцерогено средство за бојење пића сосева, и прелива (метилимидазол) и у Калифорнији је стављено на листу канцерогених производа тако да ће Кока Кола и Пепси морати да га избаце из рецепта. То јест да уклоне састојак 4-МЕИ који се осим у овим пићима  налази и у соја сосевима и неким врстама пива. Тестирања на животињама су показала да ово средство може  да буде канцерогено и да изазове тешка обољења, као што су рак плућа, рак јетре, леукемија…             

(Виа сателит)    


 


Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP