Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 115424
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6814800
Ko je na sajtu?
Imamo 89 gosta na mreži

ПОЛАРИТЕТИ И ДЕНЗИТЕТИ


27.12.2015. / Академедиасрбија
Пише : Слободан М.Маричић

Не знам баш тачно колико ми се читалаца последњих година јавило са одређеним питањима о темама, којима сам љубазно саопштио да не одговарам на иста, а теме и одговоре који их занимају могу наћи у неким претходним текстовима.

Ипак морам признати да је питања све више и више, а неке теме баш и нису толико садржајно представљене. Када сам покушао да на једном месту заиста нађем нешто детаљније на ове две теме из наслова, које су , мислим, заиста важне за неке друге и разумевање многих ставова езотерије, теорија о ванземаљцима и месту људи  у космичком поретку, одлучио сам да на иста питања два члана одговорим мало детаљније.

Шта су поларитети

У познатој езотеријској дефиницији „Све што јесте“ која означава све што постоји око нас, нас, и читав космос, истиче се да постоје два "Поларитета" а то су ОПС (оријентација или опредељење према себи) и ОПД (оријентација према другима). Буквално поједностављено објашњење је: ОПС је «Тамна страна» , а ОПД – «Светла страна» . А опширније : ради се о два начина схватања области постојања, који се препознају по  томе да ли се неко или нешто приклања ентропичним (дисфункционалним) или креативним (стваралачким) силама «Свега Што Јесте».  Ако треба дефиницију применити на људе, ОПС скраћеница означава : «Орјентацију  Према Себи» са карактеристикама : себичност, агресивност, одсуство емпатије, суровост, самодовољност и саможивост, лоше и коначно - зло. Насупрот томе ОПД скраћеница значи : «Орјентацију Према Другима» са карактеристикама : позитиван став о (у) животу, разумевање и љубав према другим људима генерално, саосећање и разумевање, поверење и став о суживоту у слози, миру, доброта и хуманост.  

Е сад, иако «званичне религије» немају слично формулисану дефиницију за добро и зло, сви знамо да осим уопштених појмова : Добра и Зла , у детаљисању предњег  свака религија има «Таблице грехова»  и «Богоугодних» делања – понашања, свака по свом редоследу али углавном са сличним садржајем  грехова или врлина. Такође имају и готово исте Божанске законе и разне сличне појмове злих/мрачних сила које искушавају људе, као и примере својих светитеља који треба да буду људима узор за живот. Тако по истим, људи који се придржавају Божијих закона, воде узоран и негрешан живот, биће награђени, јер су се опредилили ка «Доброј страни» . Насупрот томе они људи који се не придржавају Божијег закона, чине грех или грехове, чине недела и пороке и лоши су према другим људима, и определили су се за «Лошу страну» - за зло. Рекао бих да су овде религије и езотерија у сагласју.
 
Мислим да у езотерији имамо веома широка објашњења о животу и последицама опредељења људи за ОПС или ОПД страну. Због чега ова напомена ? Зато, јер та два супротна односа према животу и људима заправо и стварају истинску поделу међу људима.  Ове дефиниције нам помажу да људе око нас ( ако се бавимо анализом свог живота и блиских нам људи ) сврстамо релативно лако, на једну или другу страну. Да би се удаљили од једних и приближили другима. Да избегнемо негативни утицај, деструкцију и доминацију ОПС особа, а постигнемо хармонију у комуникацији и односима са околином и особама које су позитивно усмерене (ОПД) према животу и нама.  Наравно, само ако припадамо људима који се не препуштају  илузијама да је све баш онако како гласе « званичне верзије» власти и елита о догађањима која нам понекад намећу дилеме и питања. Многе ствари у нашем животу, нашем окружењу и држави, па и у свету имају и своју другу страну. Углавном мрачну страну или су полуистина или неистина. А ко то креира, диктира, зашто и како ?  

Хм, ту смо дошли до зида. Зида који је саздан још пре нашег рођења, до зида који је дигнут од почетка нашег целокупног школовања, до тог зида навика понашања по обичајима, правилима и законима који одређују живот « обичних и нормалних» људи. И оних људи који размишљају понекад другачије од « правила»  и од оних људи који су по дефиницији система и елите – «нормални». Проблем настаје када неки људи почну да о томе говоре, и мало по мало престају  да буду «нормални»,  када покушају да "вирну" преко поменутог зида или да га чак прескоче. Ви који читате ово и ја, смо  заједно већ почели да «причамо» и на путу смо да искочимо  из оног обрасца «нормалних» људи. Заправо, права истина је да сам ја већ подуже прескочио тај зид и са друге стране нашао доста људи који су за мене и тамо  потпуно « нормални» . О томе немам дилему. И тако и ја и они живимо са обе стране стране зида и за разлику од првог пута, немамо више потребу да зид « прескачемо» . Ми сад пролазимо кроз тај зид, који је заправо невидљив, али постоји као аутопројекција у главама свих «обичних и нормалних» људи. Па шта је иза тог зида ? Ништа материјално . Слободан простор . Зона размишљања без граница и ограничења. Само слободна воља, у слободном простору. Слобода да верујете и спознате да живот и истина немају само једно лице. Нема проблема за вас ако сте ушли у тај «Слободан простор», уколико будете своја слободна и ничим ограничена размишљања у почетку задржали за себе. У супротном, на овој страни прво ћете престати да будете «нормални људи» по раније споменутим општим стандардима и обрасцима. Ако се удружите са другима који су такође престали да буду «нормални» , постаћете опасни. Ако одете на другу страну далеко од зида, можете да – нестанете.

Пазите, да поновим : да нестанете и фигуративно и буквално. Да будете изопштени из друштва, које сте напустили преласком зида. Да будем искрен, свашта вам се још може догодити о чему, ја не могу да вам кажем готово ништа, јер само наслућујем и немам детаљно конкретно искуство. (Не волим да често цитирам или преносим туђа искуства или знања, која нисам и сам лично доживео). Шта ћете доживети са друге стране зида, све  зависи пре свега од вашег опредељења : ОПС или ОПД ! Јер како рекох, иза зида је све и ништа . И ОПС и ОПД. Коначно треба знати да за ваше било које опредељење, постоји и нека врста награде. Мрачне - ОПС силе награђују своје помоћнике и слуге. Како ? Појма немам, али сигурно некако. Иначе неби било толико негативаца на свету.  Радити у корист виших ОПС ентитета, такође има своју сатисфакцију.  Она нам је позната : то су знање и спиритуално напредовање. Толико за сада.

Идемо кроз зид

Када сам напред говорио о дефиницији поларитета ОПС и ОПД на људе, нисам рекао да то није правило само за нас људе, већ и за ову планету. То је уствари универзално правило, јер та два поларитета постоје у целом космосу. У езотеријској литератури и радовима неких познатих мистика, поједностављено говорећи, свуда постоји „Тамна и Светла страна „  што су у ствари поларитети ОПС и ОПД . То није више никаква тајна и постало је толико уобичајено, да се појмови „Тамна и светла страна „ користе чак и у филмовима.

Међутим, како сам рекао, у езотеријској литератури, (наводно) неки нам познати  ванземаљски ентитети, се на космичком нивоу такође деле на позитивне који служе, поштују или припадају ОПД – позитивној страни (оријентацији)  и други, ОПС – негативној страни ( оријентацији ).  За ванземаљске ентитете под именом „Лизарди“ који су у езотеријској литератури, на интернету, али богме и у старим египатским записима и многим старим културама описани рептилским изгледом, теорије кажу да су по свом опредељењу веома негативно оријентисани и налазе у хијерархији прилично високо. Такође и сви они који су им својом вољом, преваром или присилом у служби. Например, ванземаљци нама познати као „Грејси“ или „Сиви“, који су им нека врста помоћника и за које се предпоставља да су их сачинили Лизарди, као неку врсту киборга. Наоко симпатични са великим црним очима, дечије конструкције они су послушни својим газдама, потпуно без осећаја и емоција.  Међу ванземаљске негативце се убрајају и ентитети са Сиријуса, а посебно ванземаљци инсектоидног изгледа ( налик инсекту Богомољке) који долазе из непознатих дубина космоса. Не би било тако страшно да нам само од њих прети опасност , јер УФО -олози кажу да космосом путује бар стотину врста интелигентнх бића у непознатим физичким облицима и непознат број у спиритуалним и етеричним – аморфним стањима. Неки од њих само истражују границе космоса, други траже нове светове на којима би се населили, јер су њихови постали мали. И људска бића из неких тајних друштава, секти и елита, која су свесно или несвесно у служби Лизарда су такође изабрали ОПС – тамну страну.

Коначно ту су и ванземаљски – космички предатори, (мада су сви ванземаљци за људе предатори) а то су нама  непознате врсте ванземаљаца које због хране колонизују планете и од тамошњих  становника и органског света, праве својеврсне фарме. Један број конзумира буквално физичку храну, а други се „хране“ нашим флуидима, као и  емоцијама и производима духовних манипулација живим бићима, као и „ нама познати „  ванземаљци. Ови „космички“ предатори су страх и трепет не само за сва хуманоидна бића, већ и за  ванземаљце од којих ми страхујемо. За њих нема препрека у уништењу или потчињавању свих других ванземаљаца, а  хуманоидни облици су за њих, као за нас  трава којом газимо и не примећујемо ( и није нам најчешће важно ) шта се дешава са влатима и ситним инсектима испод наших ципела.

Ако желите визуелну представу таквих бића, замислите онда бића слична онима из филмова „ Алиен“ . Језиво, зар не ?  У езотерији је познато да је цео космос вишеслојан, као и људско  физичко и спиритуално тело. Тако и космос  има своје паралелне светове и нивое. У таквој космичкој констелацији важно је где се у којој димензији и свету налазимо и да ли су у истој например  и ови терминатори цивилизација, планета и светова, или путују кроз космос неком другом „ рутом“  - паралелном димензијом, поред нас.

  / Наставиће се /

 


 

 


Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP