Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 115426
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6814804
Ko je na sajtu?
Imamo 85 gosta na mreži

KAKO НАСТАЈЕ НАША ДУХОВНА ЕНЕРГИЈА


30.12.2015. / Академедиасрбија
Пише : Слободан М.Маричић

Како обезбеђујемо енергију за наше кретање, свакодневне покрете удова и тела, за лакше или тешке физичке послове нам је познато – исхраном кроз коју уносимо све потребне састојке у организам итд. па кроз крв снабдевамо мишиће и органе..... итд.

Међутим друга врста енергије нам је потребна за наше духовне напоре, спиритуалне активности и емоције.  Њу обезбеђују чакре, својеврсни енергетски центри окретањем или прецизније стварањем «вртлога» онолико колико нам је потребно за усклађивање нашег духовног и здравственог стања и хармоније рада наших телесних органа, али и интерперсоналних односа.  Иако смо и раније говорили о чакрама овде ћемо мало детаљније. Чакра има облик двоструке купе спојене врховима које не морају бити исте величине, али заправо је то спој два вртлога спојена ужим крајевима и зависно од положаја / места у телу делује на наша психичка, емоционална, духовна, здравствена и друга стања. У броју чакри постоје разлике од тога да их има седам до десет главних, које стварају главне енергетске вртлоге, затим  четрдесет других по важности , па чак до више хиљада. Важно је знати да хармоничан рад главних чакри утиче на наше здравље, емоције весеље или жалост и све друга стања у којима се осећамо не само физички него и психички у балансу – равнотежи.

Поремећен рад једне чакре утиче на стварање несинхронизације рада осталих чакри и промену нашег психо – физичког стања у мањој или већој мери, све до болести или чак смрти, ако такво стање потраје. Значи активност неке чакре подразумева стварање енергетског вртлога који окретањем у десну страну – смер казаљке на сату ствара хармоничну енергију за телесна и емоције и духовна стања. Знамо да је енергија непрекидно у покрету, па тако и чакре функционишу стално, међутим ако се вртлог креће у супротном смеру од кретања казаљке на сату, онда  долази до дисхармоније, поремећаја кретања токова енергије коју производе чакре и стварања дисбаланса у телу, « искакања» неких функција, а у случају дужег нехармоничног рада једне или више чакри до обољења, па чак и смрти.

Зато је важно знати контролисати правилан рад основних чакри уколико сте научили основна знања о раду чакри и како их активирати. Треба знати да чакре могу и да мирују , али наше тело и витални органи тада слабе и губе функције, јављају се поремећаји и обољења. Рад чакри може да се увек поново активира и обнови и тада ће лагано нестати и ваше психичке или физичке тегобе.На доњој слици је представљен распоред седам  главних чакри из кога се види на који орган или органе одређена тачка делује. До сада  је више пута описано којим органима која чакра регулише рад (обично онима које су у висини те чакре), као и које карактерне црте одређује која чакра. Пре него кажемо како се покрећу чакре, да напоменемо да се неке чакре могу зауставити у раду, на краће или дуже време, па и на неколико година.

То не мора неизоставно значити да ћете се разболети и умрети, или полудети и завршити у психијатријској болници. Међутим свакако ћете имати недовољно психичко – физичке енергије у односу на ваше жеље и планове. Такође ваша ментална и физичка кондиција ће слабити брже него да су вам чакре активне. Наша свест, али и наше несвесно су енергетска стања. Свест  и наше несвесно, покреће или блокира енергију чакри. И обрнуто, позитивна енергија уводи нас у стање вишег нивоа свесности. Негативна енергија нашу свест снижава на ниво нижи од животињске. Можда размишљате да ли је наша свест тако моћна? Па управо висока свест је стање људске позитивне стране , по чему се разликујемо од свих осталих бића на земаљи. Један од резултата позитивног окретања енергије је и пораст наше интуиције. Интуиција је заправо  прилив тачних информација из нашег несвесног, и то из оног дела несвесног који се назива «Више ја». Наше «Више ја» има неупоредиво, немерљиво више тачних информација о нама самима и о свету око нас. Наше «Више ја» има и преглед целог космоса и све информације потребне да нас савршено усклади са нашим окружењем, али и космичким силама.

И сад један пример како ради подсвесно. Многи људи су у стању да увече одреде време у које ће се ујутро пробудити. Неки су то «научили подсвесно»  а неки тако што су навијали сат да рецимо ујутро почну да се увек у исто време спремају за посао или да узму неки лек и сл. Временом им сат више није потребан, јер су се почели редовно будити који минут непосредно пре него ће сат звонити, па су престали да се више према сату управљају. Можете мислити да је то немогуће али је истинито. Пробајте ако још нисте. То је само најпростији пример шта може наше «Више ја». Слично је и са покретањем чакри. У фази жеље за јачањем интуиције и духовном стабилношћу и напретком немогуће је без позитивне енергије, тј. без позитивно оријентисаних чакри. 

И за почетак би била корисна провера како вам функцинишу ваше чакре. Ту вам може помоћи неко ко зна радити са виском, али то можете и сами.  Дакле знате да је рад неке чакре позитиван уколико вртлог се окреће у смеру кретања сказаљке на сату. Негативан је уколико се окретање чакре врши у смеру супротно од кретања казаљке на сату.  И све то можете проверити са виском  и сами. У стојећем ставу проверите рад темене чакре, у лежећем осталих, а ако радите сами, рад доњих чакри проверите у седећем ставу. Висак је веома презизна направа и зато се зависно од намене ради од различитих метала и легура. Дакле висак ће се окретати у круг у једном или другом смеру. То ће вам показати како се врте ваше чакре. Висак може и мирно стајати у месту, што је знак да је ваша одређена чакра - неактивна.  Провера виском је врло упутан резултат рада и стања ваших чакри. Али како активирати или покренути чакре у правом смеру?  Дакле овако. Узмите неки мањи округли сат, чији ћете изглед запамтити и проверити то замишљајући његов изглед, тачније изглед цифарника.

 

                                               

Када заузмете одговарајући положај , ставите тај округли сат у базу чакре (купе), тако да је сат видљив неком испред вас.  Сад у замислите мислима завртите бројчаник сата да се исправно врти како га види посматрач, који га гледа испред вас. Када видите како се бројчаник сата са казаљкама врти ( лагано па све брже и брже)  то је то, ви сте покренули чакру.  Наравно, треба бити пажљив и правилно ставити сат на одређено место да би казаљке покренули у правом смеру.

Коришћење правог сата је потребно само у почетку, касније ћете моћи да чакре завртите и без сата, његовом визуелизацијом. Редослед активирања чакри може почети одзго од темене чакре, али и одоздо према нагоре. За активирање предњих чакри могу се користити и дланови десне  руке којим се праве кружни покрети изнад места где се налази чакра, наравно у правцу кретања казаљки на сату. На почетку рада са чакрама вежбу радите најмање десет минута, више пута дневно. Врло брзо приметићете бољи биоритам вашег тела. Али то је процес који траје.

Ускоро ћете добијати више енергије из сопственог тела. И ваше «Више ја», или ваша душа, израња из дубина вашег несвесног. Шта још ради тај вртлог из чакри чија енергија ротира у смеру казаљке на сату?  Лечи вас, чисти сакупљену негативну енергију у вашем телу. Уклања је са места где имате болове из ткива, органа, све нездраве израслине са места на којима се концентрисала негативна енергија . То су сва она места где се јављају упале, цисте или реума, или артритис, тумори, зачепљене артерије, висок притисак, мигрене и сл. То су  и органи који нам слабо раде : панкреас, срце, бубрези, желудац, па главобоље, депресије ... Свака болест које се можете сетити, без изузетка, је у ткиву које више није у пуној функцији слабије функционише или не функцинише уопште. Наравно, све промене зависе у каквом сте здравственом стању у тренутку када покренете енергију чакри.

Сигурно је да ћете врло брзо имате довољно енергије читав дан. Не морате се више толико одмарати најпре зато јер спонтано бирате ритам рада и активности који можете поднети, а да то не чините са напором и не исцрпљујете резерве енергије. Што сте даље у овом процесу, имаћете све више енергије, јер чакре, као и мишићи након вежбања, јачају и доносе вам све више снаге, и још више ... Прва реакција боље енергетске ситуације и стања вашег био - физичког тела је да и ваши односи с околином и људима постају све бољи. Све је то је процес који ће да траје и неће све бити решено тренутно. Али када процес почне одједном, ако сте пажљиви, видите да сте мање у сукобу с људима, да вам се они чине бољи атмосфера у друштву пријатнија. Поготово су вам пријатни нови људи које срећете, јер ни ви ни они нисте оптерећени међусобном историјом лоших односа. Све мање је замерки, све мање неспоразума, сарадња је боља, тече хармонија. Како је то сад могуће? Зато јер су данас односи међу људима оптерећени борбом за енергију, људи дословно једни другима отимају енергију. То се ради увек када се посвађате са неким, у кући, на радном месту, на састанцима, у саобраћајној гужви  и сл. 

Међутим сада ви одједном спонтано то престајете радити (пазите не  «престанете», него престајете, јер то је процес). Ви имате све више енергије из свог личног извора - али само ако што чешће замишљате своје ротирајуће чакре, и одржавате свој извор енергије у погону. И зато се не умарате, можете више радити, имате вољу за рад, за весеље, за сусрете са људима. Највише нам енергије одузимају лоши односи с људима, неупоредиво више него што нам треба за било који посао. Додуше, дешаваће се сукоби и сада. Али то су они креативни сукоби који рашчишћавају односе, па, или ћете даље наставити заједно, или ћете заузети сигурну дистанцу. За разлику од вечног гунђања на партнера, на децу, на сараднике, на продавачице, на службенице иза шалтера, на политичаре, што ионако ништа не решава.

Сад се или напросто помирите, загрлите, или се посвађате, ка жете искрено што сте имали и растанете се. Нису такви растанци карактер неуспеха. Они су повремено потребни. Не требају вам психолози, лоши савети пријатеља, јер ни они не знају боље. То не значи да нећете ићи одмах лекару (када сте ишли лекару), поготово зато, јер сте фрустрације и негативности сакупљали десетине година. Али, сад ћете сами дати свој позитиван допринос сопственом оздрављењу. Зато јер имате енергију и то сопствену енергију коју сте сами произвели. Енергију својих чакри.

 


 


Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP