Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 110506
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6747695
Ko je na sajtu?
Imamo 54 gosta na mreži

ПОЛАРИТЕТИ И ДЕНЗИТЕТИ / други део


30.12.2015.
Пише : Слободан М.Маричић

Међутим, нису сва бића која су духовно развијенија и технички напреднија од нас, према нама непријатељски расположена. Напротив.

Последње деценије одомаћио се израз Аватар, који се први пут помиње у езотеријској литератури и означава неко духовно биће који штити и бди, надзире и стара се о неком људском бићу или више њих, покушавајући да унапреди његов духовни развој. Осим Аватара који су рецимо на неком вишем степену духовног развоја од људи . О људима се према езотеријској литератури и теоретичарима космолошког поретка брину и бића која се налазе на највишем петом нивоу духовног развитка. То су инкарнације познате кроз историју и религијске књиге различитих култура људи који су много помогли и жртвовали се за човечанство. Међу њима су Христ, Буда, Мухамед, Далај Лама и други, мање познати који су жртвовали своје животе за спас других људи. Међу којима разни светитељи, велики мислиоци са истинском бригом за све људе без обзира на пол, расу и веру. Сматра се да су они окупљени на једном месту у својим спиритуалним инкарнацијама  ( као искључиво бестелесна духовна бића ) и прате дешавања на земљи. Они спознавши све тајне прошлости и будућности, живота и смрти  шаљу позитивне вибрацијама људима тамо где наслућују или знају да се могу догодити разне несреће , страдања, укључивши сукобе и ратове.  Они такође комуницирају са данашњим великим мислиоцима и познатим светским лидерима у тренуцима важних или пресудних одлука о светским питањима.  Ове духовне инкарнације које помажу људима, свесне су опасности која прети људској раси од ванземаљске интелигенције. Шта више они су још за време битисања на земљи имали искуства са ванземаљцима и својим спиритуалним моћима схватили присутност страних интелигенција на земљи и око земље миленијумима пре него смо се ми родили . Дакле они припадају ОПД  оријентацији или позитивној светлој страни Свега што јесте.

И као што смо рекли где се налазе ванземаљци и негативне силе ОПС оријентације, тако се и горе наведени позитивни ентитети налазе у једној области где бораве чисти спирити која се зове Шамбала. Неки езотеријски теоретичари кажу да се Шамбала налази у дубинама Хималаја, док други тврде да је Шамбала један простор на граници земљине атмосфере и космичких дубина. Ова претпоставка је логичнија, јер као што сам рекао постоје различите паралелне димензије и управо зато се ентитети ОПС и ОПД оријентације не срећу. Бар није познато. Као што уопштено речено да постоје различите димензије (Дензитети) у којима бораве виши ОПС и ОПД ентитети, тако постоје и простори или димензије у којима бораве жива бића која насељавају нашу планету укључивши и ниже облике ванземаљске интелигенције. Ове димензије су заправо духовни нивои у којима су ентитети зависно од свог степена духовног – спиритуалног развоја. Најлакше ћемо претставити себи појам дензитета, ако замислимо кућу са пет спратова коју настањују различити ентитети, (земаљски али и ванземаљски ) .

На првом Дензитету - „спрату “ је  такозвана „нежива природа“ минерали, земља, вода и све што по нашем садашњем (не)знању нема активан, читај видљив живот и смрт већ се налази у стаљу мировања. Међутим, ако се позовемо на званичну науку све што постоји око нас кретањем атома је у својеврсном кретању, с тим што например код  камена – минерала је то кретање изузетно споро, па те ентитете сматрамо „неживим“.  На другом Дензитету  - „спрату“ су ентитети ткзв.: биљни и животињски свет, који има према теоријама веома низак ниво свести, међутим са могућношћу да у једном тренутку могу да напредују и пређу „у“ или „на“ трећи ниво – Дензитет на коме живимо ми – људска бића.   
 
Та прва три Дензитета су по својој природи области у којима бораве ОПС ентитети или бића окренута себи. И не само то, ОПС ентитети  кроз целу креацију «Свега Што Јесте» хране се увек енергијом са « доњих спратова» , а могу и из своје димензије ( са свог спрата ). То би значило да се биљке које су на другом дензитету (спрату)  хране минералима, (водом, земљом) који су на «првом спрату» Животиње које су такође на другом дензитету, хране се биљкама, и са другим слабијим врстама животиња, иако су на сви на истом « спрату» .  На трећем «спрату» смо ми – људи на вишем нивоу интелекта од оних на прва два, али и крају ланца исхране у прва три дензитета, јер конзумирамо воду са првог нивоа, као и биљке и животиње са другог нивоа ( спрата или дензитета) . Као што ентитети или они који насељавају ниже дензитете могу наапредовати «на горе», тако и човек може бити кандидат за четврти дензитет.

Овде је важно напоменути да су прва три дензитета физичке области, док је четврти « спрат» духовно подручје у коме могу да бораве само духовне креације или ентитети и то је у начелу за људе ОПД димензија.  Ми као ОПС бића из 3Д за време боравка на тој равни постојања можемо евентуално постати само "кандидати" за  4 -ту димензију постојања. Након физичке смрти наш спирит код одлучивања где , када и како ће се поново инкарнирати и када ће имати прилику да се свесно уз помоћ своје слободне воље, определи за то, уколико то, наравно жели. Многи езотеричари кажу да да је четврта димензија (Дензитет) - астрални свет у коме бораве заједно ОПД и ОПС ентитети. Уобичајено је да преласком у 4 Д, људски спирити буду ОПД (позитивне) оријентације и да «служе»  светлости. Међутим, када смо у првом делу говорили да и људи могу бити у служби негативних сила и да за то постоји «награда» она дакле може представљати реинкарнацију у 4 Д као негативни ентитет или слугу ОПС тамне стране. Езотерија каже, да људски спирити ни ОПД нити ОПС не могу да «излазе» из 4Д нивоа.

Међутим, то могу да чине  ванземаљски ентитети којима је могуће појављивање  у физичким облицима на трећем Дензитету, а на четвртом Дензитету само у спиритуалном обличју. То је њихова велика предност, а што чини велику енигму о постојању ванземаљаца међу нама, још већом. Значи та четврта димензија постојања је настањена са различитим ентитетима и поларизацијом. У принципу у тој димензији се ипак не води « рат» ентитета различитих оријентација ( ОПС и ОПД ) али свакако постоји јасна подела и надмудривање.

Овде је опет потребна једна напомена, а то је, да се негативни ванземаљски ентитети (ОПС)  хране – нама људима, као што се ми хранимо ентитетима са нижих спратова. Мала дигресија је потребна да би се објасниле абдукције (отмице) људи од стране ванземаљаца у циљу проучавања људи, њихових физичких својстава, биохемијских процеса и што је најважније, проучавања спиритуалне особине људи. Абдукције су најчешћи облик злоупотребе људи, док су други поменути разлози отмица ређи и мање доказивани. Често се говори о сарадњи људске светске елите, па и неких светских влада (САД ) са ванземаљским ентитетима у размени : људске жртве за ванземаљску технологију. О овој теми има заиста много прилога на интернету, сајтовима који се баве искључиво НЛО и ванземаљцима, специјализованим форумима итд. Све те негативне манипулације потичу дакле из 4 Д. нивоа.

Коначно у сликовитом изразу о»кући са спратовима» који представљају дензитете, рекли смо да постоји «пети спрат» као највиши ниво. Овај дензитет насељавају искључиво највиша духовна бића , ОПД у етеричном стању која познајемо из разних религија, а у хришћанској као : анђеле, виле, арханђеле, и сл. који помажу људима у тешким ситуацијама, а имамо и многа сведочења о њиховом приказању на земљи у ситуацијама у којима су спасавали људе из разних невоља, несрећа и од смрти. Они непрекидно вековима и дуже, покушавају да умање или пониште утицај на људе било којих негативних ентитета, без обзира којег су порекла, као и сукобе између религија и људи у свету.

Наставља се :

 


 


Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP