Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 153963
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 7386510
Ko je na sajtu?
Imamo 114 gosta na mreži

СРЕЋНИ ВАМ ПРАЗНИЧНИ ИЗБОРИ


29.04.2016.
Пише : Слободан М.Маричић

Ево дочеках још један Ускрс и Први мај, и да вам кажем није лош осећај бити жив и полуздрав, иако си матор.


Мислио сам да сам се недавно јављао у овој мојој рубрици, али како видим прошло је доста времена. Није да нема тема, има их колико вам душа хоће, али нема писаљки што би рекли које могу, хоће или смеју да пишу о свему актуелном и занимљивом. Покушавам да некако направим ове моје саставе тако, да буду хронике тих неких најактуелнијих догађаја, али се уплетем у једну, евентуално две теме и надувам пар страна. Сада ћу опет да пробам.


Hе бих знао који су ово по реду избори у којима учествујем, повремено. Верујте ми ништа се није променило бар две три деценије које су ми свеже у памћењу. Политичари кандидати лажу у кампањама, уствари тада лажу највише, а грађани жицаре када им ови дођу у посете: те асфалтирајте нам пут, те дајте нам воду на врх брда, те дај ово,оно, и политичари обећавају, а народ им као верује пипају их да провере јел су стварни или су неки маскирани дублери. И тако ми паде на памет једна идеја, по мени није лоша и рекао бих да има везе са нашом ријалити стварношћу. 

Мислим да би за народ и државу било најбоље код следећих избора да после предаје тих листа све кандидате затворе на неку фарму, као сад оне курвештије и типове којима је урађена лоботомија и уграђен један чип,  па ови из режије кад постане досадно притисну тастер да онима проради адреналин и почне ватачина и ј... чина. И сад замислите који би мир био у Србији да тамо затворе ове мангупе, све док не прође бројање резултата. Али зато би на тој сточној фарми био хаос, претпостављам.

Например, Чеда хоће да се купа у бурету, али нема миришљаве соли за воду. Ето проблем. Тадић тражио кревет са балдахином, а дали му неки форма идеале, краћи за десет сантиметара. Јебига, мора и фирма да штеди. Због кратког кревета Тадић пребацује ноге Чанку изнад главе, који је спојио два гвоздена кревета да не би пропао на под. Чанак пизди, а Пајтић се жали да му тај коалициони партнет стално прди, директ на њега. Женски део учесника се наравно стара за клопу, па Грдана Чумић непрекидно стоји над шпоретом. Труди се, труди се, али фармери псују када изнесе шерпу на сто. Кажу : доста бре, ти чварци, бела сланина војвођанска, па војвођанска патка из шлафрока, те футошки купус, туријска кобасица и чокина шваргла. Ајде бре кувај неку лесковачку мућкалицу, и нешто са Јужне пруге. И дај бре обриј се, да не вадимо стално длаке из јела. А она баш заинат форсира само северно покрајинске специјалитете. Онај дебели Пачић, ћути сакрио негде у штали неко коферче, а у њему штек златибораских специјалитета. Боли га уво, седне поред крмаче Цвете и по мало да и Ружићу који му чува стражу да га не провале. Онда дође у трпезарију и прикључи се СНС-овцима  који су сви прешли због Чумичке у вегетаријанце. Седе на другој страни стола и вичу : доста је Чумичка нама закувавала и солила чорбу, неће да може више. Неће она да ради после избора ни у скупштинском ресторану. Чекају да дође из дворишта Бабић који је задужен да бере коприве, то је здравије од спанаћа. А млади министар беше правде, доноси птичија јаја, ко зна где их скупља по дрвећу. И тако сви донесу шта је ко скупио у природи, ко печурке, ко неку репу и корење, па праве ручкове ала сурвајвер - оно једи и глисте само да се преживи. 

Е сад ту има и два апартмана, ајд нису баш апартмани , једно је соба геријатрије и ту је деда Ћимуновић, шета се са ходалицом по соби ( ови његови му не дају напоље) а он кука ко ће да му промени пелене, велика му нужда. Кука да неће жив издржати бројање гласова. У другом апартману је премијер у оставци који има прозор кроз који преко ограде му верни Чувићевић редовно убацује своје новине, један дупли Биг Мек поклон америчког амбасадора, а за викенд  пљескавице које му прави кувар немачког амбасадора, што је радио раније за Хангелу Мелкрер. Сваке среде велики Он, изађе из своје собе држећи у руци неку књигу од Хегела и прошета се кроз трпезарију, климне главом својима и врати се назад. Е сад јел истина да тамо има неку тајну одају са свим потребама, нико то не зна, а њега кад питају, каже да он никада не коментарише личне ствари. Јебига, може му се.

Аааааа за весеље и забаву задужени су онај професор из двочлане банде, геј ли је или луд, пева и рецитује, а богме и игра трбушни плес са оном плавом стабилном рибом из северног региона  Јерковићком, ваљда.

И ту наравно избије гужва ко ће да се попне на сто, али срећом редар Шутановић смирује ситуацију пре него је ескалирао сукоб. То искористи Мрк-коњић,  па попе  некако своју бакуту на сто који пуче у три пизде материне, сви попадали полумртви, доктори не знају дали да их крпе или возе одмах на припрему за алеју великана. У реду кажу да Мрк-коњић има великана, али не знам што би бакуту вукли тамо вамо. Има сад ту још идеја, као ноћу сви ћебају оног из Ниш што спава у бунду, па онда неки не знам му име, скакао и правио преокрете па ударио главом у неки кревет, и остао шлогиран. Па неки са црногорским презименом неће да послуша газду Чистичевића да очисти говна из штале, па га онда овај прекомандовао да почисти сва говна из трпезарије и тако даље. Ето то је кратак сиже радње из могућег сценарија , шта би требало радити са нашим политичарима, пре избора.


Сад ево гледам теве, па видим коалиција СИС-а – Звери пала испод цензуса, за једну стотинку, тако некако. И одмах сутра кажу да ће да направе демонстрације да позову народ да бране демонкратију коју власт оће да им отме. Биће ту гађања јајима, не дај Боже камењем, а власт ће да узврати пендрецима, чујем да су набавили неке електричне. Е има да светле ко за нову годину.

Шта да вам кажем даље, осим да вам пожелим срећан празник : Христос Васкрсе . Ваистину !

Чујем ваш одговор како ми желите дуг и здрав живот, а неки ми спомињу и фамилију и њима желе све знате већ.... Е па фала и ја вама исто тако.

Напомена : све граматичке и правописне грешке су намерне.


 


Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP