Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 153943
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 7386414
Ko je na sajtu?
Imamo 55 gosta na mreži

КО ЈЕ ГЛУП, А КО ЛУД ?


13.05.2016.
Пише : Слободан.М.Маричић

Зајебано је да се говори, а камоли пише јавно о неким темама макар и на трећеразредном сајту као што је овај мој.

 Ретко сам се устезао у послу и на папиру односно да јавно кажем шта мислим, а данас тек видим колико сам пута могао да надрљам. Али како кажу: Бог чува пијанце и будале. Пијанац нисам ( тринкер био јесам) а будала сам, дефинитивно. Што неко уместо мене не пита екс премијера например : зашто кења толико о неком пријатељству, братству, разумевању, слози, историјским везама и  шта ја знам све чему са нашим „братским суседима“ како и то уме често да каже. Ниједан новинар бре на тим конференцијама за штампу да га пита например: Господине премијеру,  како можете да тврдите да ћемо ми све чинити да побољшамо односе са Хрватском, а они нас карају по питању уласка у  Европску унију. У њиховој Лијепој ( пизди материни) бацају наше туристе у море, лупају све што је ћирилично, малтретирају Србе на сваком кораку, вређају жртве њиховог усташког наслеђа, а и даљу убијају. А од нас траже да њихова национална мањина уђе у наш парламент онако, као у што је римски император Калигула или Нерон увео свог коња у Сенат да буде сенатор. Мислите ли премијеру, да чините нешто погрешно? Па пошто нико неће, ево ја ћу да га питам, а ви му добаците ово писаније и питање или му пренесите усмено, како хоћете. Jеси ли ти нормалан Вучићу ?
 
Докле бре тог намештања да нас Хрвати гузе како хоће ? Ало, то народ неће, а и ја сам део тог народа, па ти поручујем: закочи са тим ставом - ко тебе шамаром, а ти њему скини гаће и намести се, па га после нахвали !  И сад писао сам већ неколико пута о нашим суседима који свако мало хвалиш, како ни са ким од њих немамо никаквих проблема. Па седи Вучко, један из историје и дипломатије. Али зато јака четворка из  ЕУ Гузолиза. Да лупеташ, па то види свако ко мисли својом главом. Па бре, ми имамо проблема са свима њима, непрекидно.  Јел су се пре недељу дана Румуни и Бугари прикључили Хрватској подршком да не можемо у ЕУ док не обезбедимо, још нека права и за њихове мањине у Србији. И они дакле хоће у српску скупштину. А ти, па само пре неколико  недеља на некој конференцији нахвали Румунију, како само малте не остаје да се братимимо, удајемо, женимо или шта већ. Најсвежије је да те подсетим да су ове две најбедније земље по моралу кроз историју Балкана заједно са Мађарском, саучествовале у НАТО агресији на Србију и да су зато Бугари и Румуни награђени уласком у ЕУ ? Тако је . А јесу ли у сваком рату били против нас у последњих сто година. Тако је. Па они и Македонци признаше Косово први, други или трећи, а ти причаш :  наш братски македонски народ.  Па ајде доста више  тога, мука нам је до повраћања како су сви око нас добри, а чекај шта смо ми ? Врећа за ударање и набијање мишића ? Тако to испада по твом ставу као неког светог апостола . Бора Чорба има једну песму са неким интересантним стиховима.

Зато ћу их цитирати:

Србин је луд, Србин је проклет
Једном га убијеш, он хоће опет.
Зар су ти вране мозак попиле
или су ти га добро испрали,
онај и оно Титово копиле,
џелати били, а жртве испали.

Добра музика и стихови, али ја нећу да будем заклан ни први пут нити опет, а ни један Србин то сигурно не жели. Уосталом, ту је и Бора претерао, без обзира што га ценим. И тако испада, као да си ти господине премијеру напалио на тај стих  Србин је луд , Србине је проклет ...... јер твоја политика некако иде у том правцу. Има још једна умотворина која ми смета, од када сам је први пут чуо. Јер ми нешто одувек говори да је измишљена од српских непријатеља. Чули сте свакако за неки од бројних масовних покоља Срба од усташа током Другог светског рата. И тако на ред за клање дође неки старац, а усташа џелат га пита : Имаш ли старче неку жељу? А старац му одговори : Само ти сине ради свој посао !  

Чуо сам то десетине пута и увек се напрежем да схватим шта је у томе реченом оно што одаје величину српског духа, храбрости, неустрашивости, да би то стално понављали ?  Ризикујем да повредим можда неку истину, коју ето ја не схватам, не разумем и која се можда крије у тим речима , као можда неки други. Али за мене као да треба да из тог дијалога произађе српска немоћ у мирном чекању у реду да буду заклани,  називање џелата сином и порука, као да су некакво помирење са судбином и будућношћу . Мислим, да је неко намерно хтео да каже и да нам утуви ( испере мозак) представом да смо јадни ( старост) и немоћни ( чекамо мирно свој ред за клање) и безидејни у погледу шта (је) заправо треба чинити. Моја отаџбина Србија и славна историја су ми једнако свети као и моја породица, али ми постојимо да размишљамо и ето мене боли и смета много тога када размишљам и питам се јели заиста једини пут наше будућности и напретка да погнемо главу, да не смемо никога да критикујемо, да не смемо ниједном говнету око нас да одговоримо на увреде и подјебавање „драгих“ нам сусједа. Јесмо ли заправо кукавице у политичком смислу и коначно као народ ?

Питам се докле ће премијер Вучић да води политику безграничног добросусједства. Па јесмо ли се родили да пошто пото уђемо у ту ЕУ. Ако је тако, ето онда је ЕУ та „Страдија“ у коју нас води један кратковиди политички слепац - екс и будући премијер Александар Вучић. Нећу рећи да мислим да у протекле две, три године није урадио ништа корисно за Србију, али хоћу да кажем да је урадио и много тога штетног. Јасно пола Срба би се прихватило да буде премијер, али ово не говорим из тог угла, јер ја не бих. Али ето имам један два савета...

Доста нам је политике незамеравања сваком и ником. Треба сваком одговорити истом мером по принципу реципроцитета. Например за мањине : хоћете школе, новине, ТВ програм, хоћете у парламент ? Е па да видимо шта од тога имају Срби код вас ? А немају, ово, оно или немају ништа. Е па можете да добијете - крутог стојка. Јавите се када то средите за Србе код вас, а дотле марш бре у пичку материну. И тако по свим питањима, када стално причаш премијеру наш да се никога не плашиш. Слушам како ти премијеру сереш месецима, годинама, : наша Наменска индустрија (војна) ће ово, оно, тамо, овамо и шта ? Направимо од свега по комад, два и шетамо по сајмовима и парадама по Србији. Доста тога бре Вучићу Лажеш народ о та два руска хеликоптера: те ево долазе, те је обука, те их фарбамо, оних пет Мигова више не спомињеш, а о "С 300" не говориш ни мало „с“ и тако зајебаваш народ лажним обећањима и надама. Са чиме ћемо бре Вучићу пред Мурата ? Голим дупетом ? Стварно је доста било. Од тог твог реферата који припремаш за инаугурацију, занима ме првенствено ово о чему сам напред писао и стандард, пошто си довео толико инвеститора и иде нам све боље. То ти кажеш.  
Дај бре премијеру, Вучићу реци нешто паметно и храбро и одбруси им тамо напоље, а не овде на конференцијама за штампу, као да нас тешиш, учини нешто за Србе и Србију да се чује у иностранству и да се сви осетимо као поносни Срби и српски хероји после говора Мајора Гавриловића 1914 , а не као после Пашићевог  јајарског : Спаса нам нема, пропасти нећемо.

На крају ти проричем, наставиш ли овако и после новог именовања, онда  почиње твој пад, тачније политички суноврат. Вучићу, народ зна најбоље шта је за њега лоше или добро и немој више да му ти то понављаш, посебно у смислу да треба да се мењамо. Шта ту има да се мења, ниси баш јасан? Да заволимо ЕУ ?  Дечко, ало, рано си сео у фотељу, а прескочио си да видиш шта је то фабрика или како се радило у фирмама, некада. Дошао си до преломне тачке за своју каријеру, како рекох.    

Бирај дакле : херој или јајара ! 


 


Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP