Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 153943
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 7386416
Ko je na sajtu?
Imamo 62 gosta na mreži

ЛЕГАЛИЗУЈМО ПРОСТИТУЦИЈУ


19.05.2015.
Пише: Слободан М.Маричић

Чујем ових дана у јавности захтеве да треба легализовати проституцију, јер би се од пореза значајно попунио буџет Србије, помогла привреда и оснажио туризам.

Ја сам за легализацију, када већ вршимо легализацију педерских и лезбијских бракова, станова, кућа, двораца, издаје земље, лоповлука и ратних злочинаца. Мање би било незадовољних мужева који туку жене што не изгледају као оне илегалне проститутке  зване старлете у разним ријалитима на разним телевизијама. Не би сигурно било толико полних болести, јер би наравно запослени у овој бранши морали да држе хигијену на свом радном месту, јелте. Е сад ту би наравно биле запослене и мушке проститутке које би задовољавале оне домаћице (и самохране мајке) које не задовољавају њихови мужеви. Тако би практично сви били задовољни и корисници услуга, нови мали привредници и наравно држава, која би намакнула пореза за многе потребе за које недостаје пара. Оне финесе да ли треба да проститутке издају фискалне рачуне, колико важи гаранција и које се рекламације примају, то се да уредити од неке скупштинске комисије. Наведено заступам, јер је проституција, иначе присутна одавно у политици, али је последњу деценију и по, од петооктобарског пуча дубоко ушла у све области нашег живота. Уосталом која земља у ЕУ нема легалну проституцију.

О националним пензијама и заслужним грађанима

Свако мало читам и гледам, те ко ће а ко неће да добије националну пензију, ко ће а ко неће да буде сахрањен у Алеји великана, ко ће после смрти да добије улицу, а ко цео трг, посмртно одликовање и тако даље. Разне глумице и глумци, фолк певачи и певачице, понеки културни радник и наравно политичари. Мртве народне хероје из последњег рата нема ко да заступа, а власт их је готово заборавила. Те националне пензије добијају најбољи културни посленици за живота, а ко их оцењује и ко им додељује, јебем ли га. Е сад неки су шабани толико задужили српску музичку културу да су добили и целе бронзане бисте у родном крају, Бог те мазо. А пре десетак година сам читао једну полемику ко је упропастио изворни српски (народни) мелос, па су именовали једног шабана због кога се данас српска фолк сцена не може замислити без јаукања, арлаукања и нарикања, као некад у српским селима после проласка турака. Странци када дођу у Србију, питају домаћине што пуштамо само турску музику, кад шабани и шабанке завијају ко да су набијени на колац.

Нисам никакав музички експерт, али мислим ту има нека варијанта певаљки и певача који певају као нешто што није прави шабански мелос, али је далеко од забавне музике. Хебига воли то народ. Једна таква певачка дива, којој се највише диви сама себи, пре неки дан рече по доласку са неке тезге у белом свету где су је због неке мућке и приводили : Ево је стигла царица ! Јеботе, мислим, е сад ће коначно да плати струју што дугује поново, иако је царица ухваћена пре две три године да се на дивљака прикључила на бандеру. Добро ни краљ из Белог двора не плаћа ни струју ни воду , али јебига није ни Тито плаћао, па не морају ни краљеви ни царице у Србији. И сад мислим, та се царица досад надрпала лове колико није зарадила моја цела фамилија радом до мог чукун деде и она ће да добије националну пензију. Пази, то је педесет хиљадарки, мало ли је ? Е ту је и меца „српска мајка“ која ће такође сигурно да добије тих тричавих педесет сомића, колико данас плаћа фризерку. Ко су ту још кандидати или ко је већ добио појма немам, али се сећам оне мале бабе мађарице која је глумила у филму „мистерије доброг оргазма“ када је имала двадесетак година. Е ту су је неки пробили за глумицу откривши њен таленат за глуму. Ту и тамо се појављивала, па све ређе у филмовима како је старила, док коначно није завршила на некој теве фарми, „смртно“ болесна, како је сама рекла. Кукала је кукала, јурећи неке момке на фарми да понови улогу из свога првог филма, док јој нису купили вибратор. Иначе кажу познаваоци филма, све њене улоге осим оног оргазма, не би прошле ни у првим немим филмовима браће Лимијер. Али шта значи живот на фарми, оздрави баба, пардон бивша глумица и жицари сад поново каже да је за је бању на фарми плус сто еврића дневно сто посто спремна. Само да упадне у групу са оним  змајем од ноћења. Појма немам има ли и она ту националну пензију, ако нема треба јој га дати, севап је.

Паде ми за око једна слика у неком таблоиду са забаве српске „елите“ , а на слици међу осталим хармуникашима брена и џеј.  Чуј „елита“ . Јеботе, па прави боливуд  или болидивуд, не знам како се правилно каже.  Мислим, тај цд ром ће да добије улицу у свом родном месту, сто посто кад рикне (далеко било), а брена, па гарантовано у Београду ону што се данас зове „силиконска долина“ . Мада, она не може да умре, као тито, јер чуо сам да су силикони  вечни. Пу,пу, не дај Боже, далеко било, владико благослови. Добро видећемо, можда ће у том готово немогућем случају, да је поставе у ту силиконску долину  као бисту. Свашта је данас могуће.    

Има за те националне пензије кандидата  колико хоћеш. Из културе: песника и песникиња, сликара, музичара, и других али њих је најмање , жале се, јер смо некултурни. Једна маркантна универзална кандидаткиња пише песме, критике, модни је стилиста ( шта ли је то, ваљда стилује моду ) критичарка, колумнисткиња, феминисткиња и тако то. Е сад какве она шешире има, ма сви ко мексикански сомбреро. Ма ни Панчо Виља није имао такве. И сад и она нешто причала да умире, те класични лекови не помажу, само медитација и донација, било је драматично, али хвала Богу излечи се како рече сама, трећи пут победила смрт. Док је била у болници све сетре су полуделе за њеним креацијама  и носиле неке беле капе или шешире ко католичне часне сестре. Ал јебига није битно како шта изгледа, већ ко је креатор. Е сад та уметница  за коју причају да се звала у младости живка, а после променила име у дизидора, кажу добро свира на кларинету или окарини, а можда и харфи, не знам тачно, углавном свестрана је и озбиљан кандидат за националну пензију.

И сад ми на памет паде и она рушка, ма не она са милијарду евра, она друга, она што се увоштила и иде стално обучена у оне бициклистичке панталоне. Обе имају надимак „ рушка пушка“. Шта им то значи, појма немам. Е ова друга рушка је чудо, од 1920 има свој термин на некој теве и кења о моди, како се дрнда права вуна, правилно рукује чешагијом, али све то филозофски на научној бази. Стално седи у столици онако постранце, не мрда, ваљда јој срасло дупе после толиких година. Ма чудо једно од жене, мислим феномен, универзалиста, прича се, да када је воде на гробље морају да обиђу десет парцела бивших обожавалаца, од којих је половина исекла вене због ње. Е мислим се да су знали ону песму : није дала, није дала, јер је лџбт мала, још би били живи. Наравно и она је кандидат за националну пензију, иако би се по изгледау рекло да је научила да се храни као јоги – праном из ваздуха, па ће можда пензију да одбије, ако јој понуде.  Шта ће јој.

Почела је да умире цела генерација уметника, глумаца, а медији се утркују ко ће да више исхвали покојнике. О мртвима све најлепше, али бих рекао да се мноооого претерује. Све су то људи који су имали срећу да добију и раде један посао у коме се релативно лако постаје познат. Они који су најбољи постају и најпопуларнији. А бити познат и популаран на филму и теве нису неке заслуге за народ и отаџбину и за очекивање да покојнику ма ко он  био припада одмах и место у Алеји великана на Новом гробљу, или да се нека улица у главном граду или трг назову њиховим именом.  Ако тако наставимо са националним пензијама, сваки шабан и цд ром ће имати националну пензију, а свака средњоразредна глумица или глумац добити своју улицу, трг или место у алеји великана. И ту се на крају питам, а где ћемо да сахранимо хероје из НАТО агресије, борбе са шиптарима, а нисмо још увек направили ни потпуни списак војника, ни официра ни цивила који су били и умрли као истински хероји, а не на филму или у теве серији .

Невероватни су путеви Господњи који неког дигну у висине популарности, а још невероватнији  путеви и начини како се неки задржавају доживотно у бранши, па хиљаде младих талентованих људи никада не добије шансу да покажу шта умеју. Разумете ли ви мене ?   


 


Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP