Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 115203
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6814032
Ko je na sajtu?
Imamo 77 gosta na mreži

СРУШИЋЕМО БОРИСА ТАДИЋА !


19.08.2010. / Akademediasrbija

Интервју Игора Маринковића, члана УО СНП 1389 за "Арену 92"

- Ако нас забране, радићемо исто што и пре, рушићемо Тадића. То ће брже ићи ако нас забране. Захтев за нашу забрану је поднет пре скоро годину дана. Стварно ми није јасно шта те судије толико раде - каже Игор Маринковић.

Kолико вашу организацију доживљавате као екстремну, неонацистичку, профашистичку или клерофасистичку, како сте све етикетирани од стране државних институција и дела јавности?

- Српски народни покрет "1389" је екcтремистичка организација утолико што је борба против диктаторског режима у Србији јако опасан посао. Екстемни смо само по спремности да говоримо истину о диктатору Борис Тадићу и његовим фашистичким пријатељима из ЕУ и НАТО. СНП "1389" је изразито антифашистичка и антинацистичка организација, што смо на стотину пута показали у пракси кроз наше акције, у јавним наступима и сарадњу са антифашистичким организацијама у Русији. Иако у Србији постоје две-три по свом утицају маргиналне профашистичке и нацистичке организације, које су готово сигурно под контролом полиције, сматрам да највећи фашисти седе у државним инстиуцијама. Ту би на прво место ставио Марка Караџића, Слободана Хомена и Драгана Ђиласа познатијег као "рушитељ ромских насеља".

Колико чланова имате и ко су данас ваши лидери ?

- СНП "1389" нема лидере. Ми смо удружење људи који деле исту идеју слободне Србије. Наше бројчано стање је таман толико да Борис Тадић не може мирно да спава. А растемо из дана у дан. Ускоро ће нас бити довољно да спроведемо промене које смо наумили. Слике наших чланова и наших акција јавне су, и можете их пронаћи како на нашем сајту тако на нашим групама на Фејсбуку.

Које ваше акције сматрате успешним, а које нове спремате?

- Иза нас је на десетине успешних кампања које су на тему одбране Косова и Метохије, истине о Сребреници, анти НАТО и анти ЕУ кампање и слично. Антирежимске активности су свакодневне. Организовали смо и четири Видовданска марша, велики број протеста од чега и протест на Тргу Републике на десетогодишњицу НАТО агресије. Имали смо више хуманитарних акција за Србе на Косову и Метохији и поклоничка путовања.Ту је и учешће у мирном спречавање педерске параде 2009. године за шта заслугу имају сви грађани Београда. СНП "1389" има непрекидне антирежимске активности. Све наше акције су јавне и најављују се медијима, а извештаји о већ одржаним се постављају на нашем сајту. Јавност у деловању је једно од наших основних начела рада.

Како изгледа досије ваше организације и лидера у БИА и МУП-уСрбије?

- Што се тиче досијеа, не интересују нас књижевни радови неписмених или полуписмених службеника МУП-а. Ниједан активиста СНП "1389" никада није кривично осуђиван. Никада нико није осуђен због говора мржње, насиља и сличних дела које режимски медији, по налогу диктаторових саветника, везују за нас. Ретке су биле и прекршајне пријаве.

Колико пута сте сви заједно прекршајно осуђивани?

- У мају 2007. године двојица наших активиста су прекршајно осуђени на 30 дана затвора због лепљења плаката "Булевар Ратка Младића", али им је после 7 дана пресуда поништена и они су ослобођени. Портпарол СНП "1389" Миша Вацић је без права на адвоката прекршајно осуђен у септембру 2009. године после отказивања геј параде на месец дана затвора. Ја сам 11. јула прекршајно осуђен на 15 дана затвора. Обе ове пресуде су биле због наводног кршења Закона о окупљању грађана. У оба случаја је судио исти судија Горан Милутиновић. И обе пресуде су донете на основу лажног сведочења полицајца из ПС Стари град.

Портпарол СНП "1389" Миша Вацић је  био два дана у притвору. Зашто?

- Вацића су напали полицаци из ПС Нови Београд, па је ухапшен и провео је два дана у притвору. После два дана се појавио снимак на коме се види да га "јадни нападнути" полицијаци даве и ударају главом о кола, па је Вацић одмах ослобођен без оптужнице. Против Вацића се, такође, води и монтирани поступак због дамског пиштоља који му је полиција подметнула у стану током претреса. Тај претрес се догодио док је Вацић пет дана био у затвору после геј параде. Међутим, колико су "вешто" подметнули доказе набоље показује то што се суђење већ шести пут одлаже, иако се Миша са адвокатима и сведоцима уредно појављује.

Да сумирамо казне?

- Да, једна поништена пресуда због плаката, две прекршајне због наводног недозвољеног окупљања и тај случај подметнутног пиштоља портив Вацића, који ће вероватно бити одбачен на првом рочишту. Као што видите "раме уз раме" смо са Ал каидом.

 Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP