Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 153963
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 7386506
Ko je na sajtu?
Imamo 117 gosta na mreži

НАМЕЊЕНО ПРИСТАЛИЦАМА ИДЕЈЕ ПОСТОЈАЊА ТЕОРИЈА ЗАВЕРЕ


09.09.2016
Пише : Слободан М.Маричић
 
Ако можда редовно пратите моје (нередовне)текстове на страницама Икс-фајлова, слободан сам рећи да сам онда и ја допринео да се „навучете“ на тематику теорија завера.
 
 
Овај израз баш не волим, јер се показало да су „теорије завере“ у ствари истините теоријске поставке или докази и сведочења онога што се сврстава у тајне документе или такозване Икс -фајлове.То наравно не мора бити тачно,јер сте можда већ раније ви били заинтересовани за теме УФО, ванземаљци,духови, тајне технологије, мистерије природе, тајне живота после смрти итд., а ето овде сте на сајту нашли још један извор текстова који вас занимају.
 
И када човек сажме све или већину тих информација, вести, слика и филмова са упитним садржајима, неизбежно осети потребу да неке теме или садржаја подели са другима за које мисли да са њим имају неке заједничке идеје, мисли или ставове. Међутим, ускоро схвати да је већина људи затворена за неке радикалне идеје,алтернативне закључке о животу и смрти, прошлости или будућности. Када којим случајем „одете“ сувише напред износећи некоме своја размишљања о таквим најозбиљнијим дилемама, онда ризикујете да се људи почну према вама понашати као према чудној особи, па чак и исмевати вас иза ваших леђа. Могу вам све то рећи и у лице или се чак посвађати са вама. Само сваки десети саговорник кажу упућени, може бити особа „отвореног ума“ која ће са вама водити разговор у коме се не мора сагласити у свему са вашим ставовима, али ћете свакако бити на заједничком полазишту у ову материју, а то је да нешто не штима са нама и светом око нас, како га нам желе представити медији, владе и систем.
 
Ово је последица околности да нису сви људи спремни размишљати изван
устаљених оквира навика и наученог у школи,на факултету, у друштву или на послу. Што је неко дуже роб „затвореног“ ума, то се теже отвара према новим идејама. Углавном су старији људи затворенији и конзервативнијих ставова него млађи. Међу њима су „најгори“ високо образовани појединци који су завршили неке  факултете, па гледају са висине оне који имају другачије мишљење или немају исто образовање као они, или су нижег друштвеног и материјалног положаја. Како ће се људи из ваше околине показати у оваквим ситуацијама не може се знати, све док се са њима не крене у интеракцију и они не искажу прве реакције на ваша питања , размишљања и казивања.
 
Рекао бих да је у овоме добра вест за нас ( људе отвореног ума) да се све више појединаца „буди“ те се налазе у ситуацији која је слична вашој : да ли и са ким причати о „томе. С друге стране, пуно (затворених) људи се духовно потпуно исушује те постају спиритуално све празнији, али и огорченији, јер и они имају осећај да нешто не штима са њима и са остатком света, али не могу у себи артикулисати шта је потребно да чине са собом или са тим недефинисаним „ проблемима“. Дакле, да би ваш корак у акцији „спасавања“ света био продуктиван, треба запамтити да је за спасавање света потребно, прво наћи снаге и начина за тај први корак, а то је – „спасити прво себе“, а затим помоћи онима који то желе. Наглашавам :помоћи онима који то желе,јер је бесмислено трудити се око оних људи који нису вољни отворити своје умове односно размишљати шире и даље од онога, како су то до тада чинили. Битније је повећати властити потенцијал за едуковање других, него тражити око себе и надати да ћеш случајно срести особу која је права прилика да учиниш нешто корисно и добро. Праве прилике да се „учини нешто“ јавиће се када не будеш очекивао да се појаве, те ћеш тада бити у правој ситуацији, у правом тренутку, на правом месту. У међувремену мораш бити спреман.
 
Унапредити самог себе значи постати ментално и емоционално уравнотеженији стицати искуство и мудрост у посматрању и учењу кроз рад са људима, водећи рачуна о њиховим реалним спознајним могућностима. Едуковати се, значи учити што више о стварима које су заиста битне; учити о томе шта се заиста догађа на овоме свету, али и у нама самима; учити о скривеним чиниоцима који манипулишу људима,које би могли зауставити и неутралисати само када би постојања (негативаца ) више људи било свесно; учити о позитивним глобалним и космичким начелима, која би да су позната и примењена омогућила интелигентнији, садржајнији, моћнији и осећајнији пут кроз живот.Постати вешт значи пронаћи свој начин комуникације са околином, светом и космичким силама зависно од тога колико сте спиритуално напредовали. Неки су људи добри у слању животних порука путем музике, неки путем неке друге врсте уметности, други опет путем писања, разговором или пак јавним наступима и предавањима. Ако успеш постати самостални учитељ-аватар или саветодавац онима који су на почетку стазе знања и истине, будеш онај који ће инспирисати људе и који ће им помоћи ако западну проблеме и дилеме због своје велике „радозналости „ и отварања ума како би схватили нешто до тада непознато, онда је то огромна ствар, не само за тебе и твој кармички пут, већ и за све људе .
 
Шта год научиш, мораш бити сигуран да то и разумеш, а не само памтиш. Увек анализирај шта је објашњиво, а шта није. С временом ћеш постати искуснији у распознавању истине од лажи, што је врло важна вештина зато што је пут према вишем знању препун замки и искушења. Ако си способан окупити групу истомишљеника за које си сигуран да сте на истој страни ( знања и истине ) онда ћеш видети снагу групног посвећења новим идејама и снагу организованог рада на буђењу колективне духовне снаге.  Такозвани мрежни рад са људима сличних погледа чини чуда. Идеје саме надиру једна за другом, нове иницијативе и идеје се појављују готово саме од себе .Једна особа у групи добије идеју, а онда се испостави како друга особа има потребне вештине и знања, трећа могућности како би се идеја реализовала итд. Налажење напредних душа и истомишљеника можеш остваривати на сваком месту  и на начин који ти одговара. Интернет је данас најјаче средство за међусобу комуникацију истомишљеника и ширење најразличитијих идеја. Али веома суптилни синхроницитети воде та повезивања, јер таква повезивања и увођења особа у групу морају бити апсолутно проверљива и то не траје кратко. Препознати праву особу, а не насести агенту негативних ентитета, разних служби и тајних удружења је необично, необично тешко. Увек треба да имаш у виду да си створио своју духовну породицу и да ваша размена мишљења, запажања, искустава и сазнања представља за противнике слободних људи најопаснијег противника који јача са сваком особом којој члан твоје духовне породице „отвори“ тему алтернативног размишљања о животу око нас. Зато је важно бити опрезан, увек сумњичав посебно на слаткоречиве људе који се одмах слажу са свим што чују од другога. 
 
Како напредујеш кроз своје духовно јачање и истраживање, наилазиш на заиста безброј ствари о којима ћеш се запитати шта би ти могао учинити у вези тога. Највише ће ти сметати када видиш, на жалост,да нема много људи који сагледавају право стање ствари, а они који чак и виде многобројне аномалије не предузимају ништа тим поводом. Иако се „иза завесе светске позорнице“ одиграва завршна битка за просветљење и дуговни узлет човечанства, можда ћеш помислити да у овим тренуцима учење, групни - мрежни рад и разговори нису значајан допринос тој борби јер свет буквално стоји пред апокалипсом, а акција је потребна сада и одмах.
 
Али ништа се не мења преко ноћи, нити ће „свет пропасти ођедном“ - ако буде пропадао. Наша цивилизација се бори за опстанак миленијумима и још смо ту, своји на своме. Неко је упоозорио да наш свет неће пропасти због неке природне катаклизме, ванземаљаца или космичких поремећаја. Прва од могућности да нестанемо са лица земље је наша ауто- или самодеструкција, која нам може доћи свима главе. Управо тај став (још увек ) незрелости и нестрпљења човечанства води нашу укупну позитивну енергију и напредак у промашаје или чак пропаст због бесмислених фрустрација, журбе и самосаботаже. Зато треба бити мудар и држати се става да су припрема и правовремена акција кључни за ефикасност у постизању циљева којима тежимо, јер о тренутку када треба да сви колективно буквално ступимо у дејство одлучују фактори који који нису под нашом или индивидуалном контролом. Превремено деловање нема никакву сврху, баш као ни одуговлачење.
 Сликовито речено: праве прилике за деловање и разобличавање светских завера су попут - отворених врата. Дакле, покушај проласка кроз
затворена  и закључана врата је непотребан, анама су потребна отворена врата. 
 
Време за акцију је када се сретну спремност и ентузијазам са приликом. Ако сретнеш препреку уместо изазова, тада још једном провери искреност своје мотивације, испитај исправност својих метода и провери јесу ли сазрели услови како би искористио плодове свога труда. Недостатак напретка потиче од коришћења силе, како би се премостиле препреке  на које понекад наиђемо или од пасивног чекања прилике. Сила је свакако нешто што не смемо примењивати у животу и нашем духовном раду. 
 
Дакле, ми треба да будемо усмерени на деловање које просветљава и надахнује нас и друге, оснажује их презентирајући им истините алтернативе у најразличитијим приликама. Да би наша помоћ имала некаквог учинка, онај који прима помоћ мора постати свестан могућности избора, затим донети одлуку о избору, да би учинио или добио оно што је потребно, ни више ни мање, ни друго ни треће, како би наставио даље. Лако је уочити да су незнање и патња присутни по правилу код људи, који или нису свесни да имају могућност и неког другог избора или су га свесни, али не доносе потребну одлуку. Или је доносе, али немају довољно снаге и дисциплине како би одлуку и бољи избор спровели у дело. То онда одређује шта је наша, а шта њихова одговорност. Наша је одговорност да их „просветлимо“ и оснажимо, а њихова је одговорност да донесу правилан избор,и да то имплементирају у своје животне циљеве. Просветлити неког у овом тексту значи једноставно представити избор бољих одлука, а оснажити, значи духовно припремити оне које смо изабрали. Иако их можемо саветовати, не можемо их на било шта присилити. Иако их можемо оснажити и подржати, не можемо ми носити њихов терет. 
 
Сетите се немотивисаних хришћанских свештеника који су већином постали „Божији чиновници“, а не духовни борци. Сетите се усамљених проповедника или активиста непризнатих религија, који сувише смерно или насртљиво покушавају наметнути своја становишта другима, који су већ одавно одабрали друге религије. Или оних источњачких гуруа који стварају нездраво стање међусобне зависности, носећи терет грехова својих следбеника верујући да им чини услугу кармичког олакшања. 
 
Како би се избегле заблуде, морамо знати када треба неком приступити, када га обавестити, када (му) припомоћи, а када се одмакнути од њега. Све то ће нама доћи из искуства, ако учимо из резултата које постижемо. Што је твој унутрашњи ентузијазам већи, као и твоја спремност да се сусретнеш спољним изазовима , то је изгледније да се понашаш у складу са својим „вишим ја“. 
 
У животу који је посвећен духовном развоју или чак узнесењу најнапреднијих од одређеног тренутка нема више падања у сумње и оклевања. Мото који треба да нас води треба да буде : Ја немам дилему и не сумњам да радим исправну ствар. Знам да је помагање другима исправно и корисно. И, то је крај самоанализе! Колико ћемо се спиритуално уздићи  зависи од стечене духовне мудрости,највише од доброг баланса емоција и разумевања. Што је твоја спиритуална фреквенција постала снажнија и свест виша, то ћеш бити више пун позитивних вибрација и увек доброг расположења, окренут позитивној страни у свакој ситуацији и примаћеш импулсе са космичких канала искустава која су позитивна,весела и хармонична, па ће и други око тебе а повезани с тобом, такође добити  подстицај. Твој напредак – духовно уздизање,подиже и позитивне вибрације на нивоу који допире далеко по свету на директан и врло значајан начин. Наравно онако као што свој допринос својој колонији дају пчеле или мрави. Немој мислити да је ово поређење неумесно, напротив, дубоко је смислено. Рођен си овде на планети земљи с разлогом, а тај разлог ће ти бити јаснији како ти живот буде одмицао и сасвим целовит, када будеш требао да се поново сјединиш са Творцем. Твој допринос позитивној страни и ствари, биће познат и забележен тамо где је суштина свега и све знање и сва моћ.
 
И сада на крају смо уствари опет на почетку. Ти, ја и твоји и моји пријатељи и они који размишљају као ми имамо много задатака. Наравно ради се о заверама : против човечанства, против наших и других људи и народа, против природних закона и слобода и да не набрајам чему се све морамо супротставити. И није важан редослед, али морамо размишљати о опасностима које представљају : губљење хуманости код људи, појава негативних лидера и вођа, Сорош, Рокфелер, невладине организације које они финансирају, људи око нас који наступају као њихове слуге и плаћеници, разбијање традиционалних вредности породице и народа, величање негативних појава и наметање туђих идеја које су супротне нашем моралу, васпитању и традицији, напади на цркву и недостојне појаве у цркви, порицање историје, извртање породичног кодекса и морала, сексуалне девијације, дрога, алкохолизам и даље …
 
У чему је ту опасност, појединачна и колективна ? У томе што се иза сваке од ових појава ближе или даље крију, исти центри моћи, политички и финансијски кругови, тајне организације, мафија, појединци… Опасност је и у томе што су они овладали неземаљским тајнама манипулације људима и то обилато користе да би нам сломили вољу и потчинили нас. Пред очима људи су слике поремећене стварности,сугерисање прихватања лажних животних вредности и фикције борбе за људско добро и права. Зато неодложно морамо  пробудити све људе који живе успавани лажима и преварама. Да, рекао сам и поновићу : наш свет је Матрикс своје врсте. Велика тајна је да филм Матриџ никада није смео да буде урађен и тај колосални пропуст владара из сенке деловао је као шок на огроман број људи и унео црв сумње у нашу стварност.
 
Дакле, хоћете ли плаву или црвену пилулу, желите ли да се пробудите или да и даље дремкате задовољни са оним што имате и што сте постигли ? Ако не видите себе у неком другом свету, замислите своју децу за деценију две у каквом ће се свету наћи, свету који сте им ви оставили.
 

 
 

Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP