Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 153961
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 7386495
Ko je na sajtu?
Imamo 121 gosta na mreži

ПУТИН ШАРА, ВУЧИЋ РУСКИ ОДГОВАРА


08.05.2017.

Пише : Слободан М.Маричић

Мислио сам раније до данас, да је Путин људина, политичар ван формата и несумњиви српски пријатељ. Али зезнуо сам се , очито. А зашто ?

Мигови и намигивање

Наравно, ради се о тој фамозној испоруци руског оружја у виду повлашћене куповине, поклона, лизинга или како се већ оружје продаје пријатељима, коју чекамо од почетка 2015. године. И од тада она је у статусу : „Ево тек што није стигло“ . Тих фамозних 6 половних МИГ-ова, двадесет половних тенкова, и неки још гусеничари, камиони, шта ли, браћа Руси нам испоручују неколико година, те расклопљене, те у борбеном поретку, те преко Бугарске, па преко Сибира и Северног пола, ко зна како путују када их још нема у Србији. Дакле по мени, ту постоји нека квака и руска браћа нас нечим уцењују. Или Путину нешто што смо урадили или што нисмо урадили није по вољи. Могу само да нагађам: например: не свиђа му се све више коментара у Србији да су нас Руси зајебали за НИС, па Банатски двор, па гасовод Јужни ток , па неку ренту јер ваде и копају по Војводини све што може да се извади за ситне паре. Јел‘ то тачно ? Па изгледа да јесте, јер сви око нас например решише проблем снабдевања гасом, осим Србије. А сећам се оно пре пет година свечано заваривање неке две цеви и пароле, к‘о из времена Октобарске револуције. Добисмо уместо гасовода – киту, без икаквог објашњења и извињења. Сада ево гасовод граде са браћом Турцима. Зајеб чист ко суза и ником ништа. И шта сад да раде браћа Срби осим да „хватају“ кравље прдеже и флаширају тај гас за зиму.

Браћо Срби сутра вам стижу МИГ-ови, или мало сутра

Друго што овај мој матори покварени мозак ( Ал добра душа) може да осмисли као проблем, јесте нешто што сам прочитао и чуо на ТВ, да је Путин био страшно бесан пре две године, када је отишао без потписаног Споразума о дипломатском статусу запослених у Хуманитарном центру у Нишу. Тај статус заиста није само формалан, јер га имају и амерички службеници и војна и друга лица САД за време боравка или проласка кроз Србију. То су Амери добили када је она брадата пи...ка од човека била министар спољних послова. По мени ако је тако, тај статус одмах колико јуче, заиста треба да добију и сви руски официри, војници, службеници и саветници или шта већ, који раде долазе , пролазе, бораве и слично у Србији. И тако дакле Путин носио чак из Русије фасциклу са тим Споразумом и вратио то све назад – непотписано. Незванично, кажу да је попиздео. Па онда има и могућност да му се лично не свиђа што се ми мешамо у кадрирање и плате наших људи који су запослени у НИС-у односно у Гаспромњефту или како се већ зове та мамутска компанија, која исисава све живо из земље од Војводине па до Сибира. Е сад има ту неки вееелики стручњак за исисавање, који се већ убајатио у тој фирми као наше главно мудо и ради за платицу од 14.000 евра, ауууууууууу, и још неки, па чак и једна крава , а није Милка са чоколаде (већ жена оне мушке пи...ке) коју од нашег дела прихода фирме плаћамо 6 хиљада евра месечно, а не даје млеко! Па ја сад не знам, јел има још нешто што се не свиђа товаришу Путину, а може да буде да има. И зато нас Путин кара, кара, кара, а није Карађорђе.

Видим да се наш одлазећи премијер, а долазећи председник труди да одобровољи руску браћу, те је свако мало са руским амбасадором у Србији, на неким договорима, преговорима, братимљењу и сл. Али ништа од тога. И последњи труд нашег још увек премијера је честитка на руском језику братској Русији поводом дана победе. Лепо на течном руском Вучић исприча најсрдачније честитке и ја сам све без проблема разумео. А ви ? Па ево за оне који не знају руски рекао је: Ало браћо Руси и товариш Путин, ајде молим вас шаљите већ једном те авионе , камионе, шлепере, тенкове, ракетле, сателите, јер ће нам Шиптари ускоро јебати све по списку заједно са Албанцима, а ваши тајни пријатељи Крвати, оштре се за неку нову Олују на Републику Српску и нашу Србијицу. Ето то сам ја разумео да је Вучић рекао у јучерашњој честитки руској браћи поводом Дана победе. Све ми то испало мало љигаво, шта он има да демонстрира своје знање руског у тој честитки. Па баш ме заболе хоће ли Руси морати да се муче и преводе честитку од три реда, ако је пошаље на српском језику, него да се не муче, јел те ? Ако мислиш да ће Путин да се одушеви честитком и коначно потпише ту неку одлуку о слању наоружања у Србију ( пошто ће му напуне пенкалу у којој је нестало мастила, па није до сада могло) онда си се премијер Вучићу грдно зајебао.

Ево ти моје мишљење : Авиони ће стигну кад се балсамованом Лењину дигне оно, тенкови ће стигну када се то исто дигне балсамованом Стаљину, а ракетле ће стигну кад се накурченом Путину то исто-спусти. Шта то значи ? Па овако. Ко је читао историјске књиге пред напад Немачке на Краљевину Југославију наша висока делегација је чекала на Стаљинов потпис о сарадњи, ненападању и војној помоћи седам дана све до почетка рата. А један совјетски капетан који је пребегао у иностранство, па завршио у САД, у мемоарима је написао да је као нечији ађутант присуствовао тим преговорима и детаљно описао како се Стаљин зајебавао са нашим дипломатама седам дана пијући са њима вотку, терајући их да пуше оне чувене руске цигарете од којих кад повучеш дим одмах ти оде четврт плућног крила, као од бојног отрова. Додуше руска помоћ је стигла, али пет година касније, када су нас Немци већ искасапили са "братским" народима, који нас окружују.

Па сад ако има нормалних који ово читају, јер сам више пута напоменуо да ми се често манта по глави, па не водим рачуна о правопису, мислим о томе шта причам, питаће се : А шта нам је чинити ? Јесу ли нам Руси браћа или нас фолирају ? Ја бих рекао има неки добар флуид између руског и српског народа, али руске или совјетске, па опет руске власти немају ту шпецију. Е то ћу да објасним овако : после Другог светског рата знамо како су нас атаковали преко својих сателита : Мађарске, Бугарске, Румуније, Инфорбиро и то, све док се Тита није почео намигивати са Америкацима, те брже боље Совјети спустише дурбине. Од тада све је у односима било нит смрди нит мирише. Кад видесмо да од војне трговиме са Русима нема ништа, добисмо или куписмо прве наше млазне авионе ваљда „Сејброве“ од Амера.

Руси попиздели. Када је дошло време за обнову ваздушне флоте, Руси брже боље давај 100 МИГ-ова 21 кроз неке бартер послове. Онда се то понови и са 14 или 15 првих МИГ-29 на нашем небу. Све остало није интересантно, док нас браћа не оставише на цедилу да се бранимо голим гузицама од НАТО – злочинаца. Ко ми каже да Јељцин није дао, одговарам му да једе гов..а, јер се тој пијаној будали могао подметнути и јеловник да га потпише, а овај не би знао шта ради. Зато су руски генерали и фелдмаршали око њега, добро знали шта се спрема Србији и шта би требало да се ради, али не урадише ништа да помогну Србијици.

Ето недавно написах неки коментар око чланака у штампи и ТВ о томе како су за време рата са усташама Руси испоручивали Крватској хеликоптере (супер модерни неки К -„алигатор“), и све врсте оружја укључивши и један систем С 300. Из све снаге су се из Русије и српског врха трудили да негирају оно што су сами Крвати изјавили и то документовали сликама. Главни адут је био, па и ако је и дат неки С300 , као нису им дали неке каписле да може исти да пуца. Иди бегај, па то је као зајеб до јаја. Али да је код усташа било калашњикова и другог оружја ко плеве а и С300, у последњем обрачуну на Балкану - било је. И наравно победи пропаганда, да је та вест пропаганда, која треба да нас посвађа са браћом Русима, али нико не порече слике из 1999 и касније усташа са хеликоптерима, тенковима, неким бацачима и слично. Значи: немој да верујеш својим очима и ушима, него веруј у оно што ти ми на руском говоримо ! ОК.

Овом усташком разгледницом смо требали да "захвалимо" Путину 2010.

Е сад има једна болна ствар која је срамота и Путина и Медведева и целе Русије у односу на Србију као савезника из Другог светског и многих других ратова и битака. Ја лично именом и презименом нећу то НИКАДА опростити, јер су увредили Србију, цео српски народ, нашу армију и обрукали наше претке. Ради се о прослави 65 година од Дана победе 9.маја у Другом светском рату и паради која се 2010. године одржавала у Москви, као и ова која ће се одржати сутра. Овде нема ко да мене или вас лаже , јер је ту показано право лице руских првозваничника ( не знам је ли био председник Путин или Медведев ). Све смо тада видели на телевизији, ту срамоту и понижење које нисмо заслужили. Дакле на ту параду су позване почасне јединице свих савезничких земаља да учествују у дефилеу. Сви су позвани, осим српске војне делегације и јединице која би марширала са осталим савезничким јединицама. О срама, о бедне ли игре. Али , седите ако стојите. Наша браћа Руси су позвали зато представнике Крватске државе и јединицу крватске војске да учествују у том дефилеу. Алооооооо браћо Срби, погледајте параду у Москви 2010. године и шта - видећете наследнике оних који су са немачким фашистима учествовали у Стаљинградској, Курској и другим биткама против Совјетске армије како марширају као победници у 2.Св. рату по сред Москве (па онда види честитку са списковима руских градова где су се бориле усташке легије). Јел се неко у Србији узбудио због тога ? И шта је то заправо требало да значи ? То значи исто оно што значи и ово зајебавање са МИГ-овима и намигивањем. Па знате шта браћо Срби и сестре Српкиње : по мени би требали да кажемо Русима на српском: Ало Руси, баш вам хвала на вашој помоћи и искрености са Србијом и Србима. Немојте да нам шаљете те авионе и камионе, има ту много да се шмиргла и ради, те ће нам требати годину, две да те кршеве доведемо у стање да може да лете таман за запрашивање комараца и камионе за извлачење балвана из шуме. Или на руском, ако Вучић уме и сме то да преведе: „ Јебите се бре Руси и ви и ваши МИГ-ови, тенкови, ракетле и камиони.“ Јес, ал‘ кад би он то смео, иако стално прича да се никог не плаши и да неће нико уцењивати Србију.“

А шта беше радио бравар маршал Тито у таквим ситуацијама ? Тек онако би се као распитао : Јел бре Американци, а пошто су вам ти ваши Ф 16 или Ф 116 или један носач авиона, тако омањи, да шета Дунавом и Савом горе доле и слично ? Сигуран сам да би у року од месец дана стигло бар педесет нових авиона, које неби требало да шмиргламо и мењамо гуме и свећице уз сво друго наоружање које нам је данас потребно. Али кад би Вучко то смео да упита. Ево већ чујем како стижу критике : продаћемо се тако Американцима, има да нас Американци карају, па узеће нам рудна богатства. Ма дајте људи, па јел нас Руси не карају како рекох ? Па јел буше Србију за гасом и нафтом, плашим се излетеће им бургије на другу страну земљине кугле, ако је стварно округла. Па шта је са тим увозом Фијата, па прљаве им јабуке, а јагоде нису калибрисане, и да се не понављам за гас и нафту ? Али ја нисам за ту варијанту, само објашњавам <титову технику дипломатије.

Па сад ако знате, ако капирате, а размишљате својом главом, ако нисте нормални као и ја, питам вас шта би сте ви рекли, да нам је сада чинити ? Знам, знам одговор : да чекамо да се Лењину и Стаљину дигну патке, што ће бити знак да нам „браћа“ Руси пошаљу то половно оружје. Јебига, погрешан одговор. Што се мене тиче, ја би им се захвалио и поручио пред сутрашњу параду : Руси, немојте да нам шаљете ту војну помоћ. Пошаљите је Крватима, па показали сте већ да су они ваши савезници по оружју. А Срби ? Срби су вам само браћа по крви, ал‘ је крв данас јефтинија од оружја. И шта ћемо онда, ко ће да улаже вета,шаље петиције и пароле уместо Руса. Па браћо Срби, па видите како то раде Шиптари и Крвати, мало шушну шушке овом или оном органу и ето ти вета, протеста, петиције зајебанције и сл. Е али треба дати мало лове, а ми се стисли и стискамо се, хтели би на велика врата да уђемо, а понашамо се као мишеви. Не може то тако, а ни овако.

Дакле браћо Срби и сестре Сpбкиње, спаса нам нема, пропасти нећемо (Пашић) и без руске помоћи .

Ајде Вучићу,одговори лепо Путину овако како сам ти написао. Буди Србин и учини нас поносним.Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP