Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 153947
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 7386436
Ko je na sajtu?
Imamo 112 gosta na mreži

КАКО ДОЖИВЕТИ СТОТУ ?


Пише : Слободан М.Маричић

28.06.2017.

Свако мало неко са естраде објави да је тешко или неизлечиво болестан, можда у осећају да му или јој популарност опада или пролази. Гади ми се такво привлачење пажње јавности са још другим детаљима и пикантеријама из приватног живота.

Прва је најавила да ће „ умрети „ наша прва глумица која је показала „ мацу како преде“ позната Шева Трас. Онда оде на терапију у два или три ријалитија и излечи се, невероватно. Затим неки певац који је закукурикао још шездесетих објави, да му се „ певало распукло“ и да му није остало још много. Али отишао на „лечење“ у дијаспору и од тезге до тезге поврати се човек, изгледа сад ко нов, свеж офарбане косе, ма иди, живеће сигурно до….. следеће тезге. Приметио сам да се многи певачи лече од разних болести фарбањем косе. Изгледа да то помаже код многих болести, посебно код „младалачког лудила“ . Ето не знам од чега болује Бајага, али човек има лепу црну косу бујнију данас него пре 40 година када је започињао каријеру. Најсмешнији ми је увек био онај Дрљава, не пардон деда Дрвљача, коме расте црна коса ко трава, а човек нема ни 80 година, можда 75. Додуше и не знам уствари ко се од познатих певаца не фарба у младалачке боје и лечи тако од не знам којих болести ?

 Међутим, жене се масовно лече фарбањем и то је опште познато лековито и корисно, јер ко би погледао уопште неку седу баба Креду, која је недавно негде изјавила да време највише проводи са унучетом или унуцима. Е сад руку на срце ружно је писати и оговарати болесне жене, као например Дисидору Дракулић, која се од сунца и дању и ноћу заклања најразличитијим живописним сомбрерима. То је Дисидора зачинила неком афером у породици са мужем, па држи недај некако преживе и то, па ето поново је видимо на Тевејима како брбоће и надамо се брзом оздрављењу. Међутим, од јуче сам у шоку кад прочитах да је наша Фахрета Јахачић у очају због свог здравља, јер јој неки маркери указују да ће можда пре или касније, да оболи од неке тешке болести. То је право чудо после стотинак пластификација, затезања, продуживања и скраћивања које је спровела. И тако се она забринула, шта ће њена породица без ње, како ће мој имењак сам да се снађе на овоме свету без ње. Е јебига, баш тужна прича.

И сад ја размишљам о својој судбини, коју ето да објавим прво вама, па тек онда свим медијима ЦНН-у, ЦБС, Еуро-Њузу , Говорит Москва, иако нисам певац ни певаљка нити носим сомбреро, а и на китару више не могу да свирам . Елем, јави ми се на увету нека бубуљица, па мало по мало постаде ко мало зрно грашка. Ја на ВМА, кад они кажу - правац пластична хирургија. Ја рекох ајд‘ баш да видим где то оне познате рибетине уграђују силиконе у сифоне и на сва друга горња и доња места. Прими ме неки лик читам : пуковник др.мр.фр., који ме пажљиво прегледа читавих 15 секунди и рече ааааааааааахммммммм. Онда погледа нешто на глави, као неки траг за који ја мислио од ударања ноћу у ивицу прозора, који ми је изнад главе, кад он опет забринуто после читавих још 10 секунди пажљивог прегледа промумла:хххммммммамам ! И поче човек да чука по тастатури бам, бам, бам и извади папир уз коментар : Дакле овако, ви имате на увету малигну цисту латински – клемпативус трибалис, а на темену курофлексис ћелавитис. Али то није ништа, лепо ћемо то да вам исечемо : крррр, сек, сек и има да будете као нови. Ја збуњен питам: па докторе хоће ли то да боли, мислим јел‘ то права операција, оно успављивање и …. ? Него шта, кратак п.пуковнички одговор. Ево каже он, то ћемо да одрадимо у - новембру . Иначе све се дешава 2 или 3-ћег фебруара овог лета Господњег 2017. године. Изудара он своје печате, па код сестре која још изудара друге и ја се нашао испред чувене зграде ВМА на слабој кишици. Узмем ја да читам и видим, човек ме осудио на смрт, уколико не оперишем пола главе, а гарантовано излечење је - ако ми одстране – целу главу.

Дођем кући и после породичне анализе растумачимо да дијагноза „ малигне цисте „ значи оно, па знате, онооо врлооо зајебано. И закључимо да се овај јебени п. пуковник који личи на доктора ЦД рома, можда мало залетео са својим дијагнозама, што ће рећи, сјебо ми је памет унапред, на основу своје опсервације од укупно 25 секунди. Одем онда код своје лекарке у дом здравља и попут оних естрадних фаца кажем : докторка ја сам на основу овога што овде пише - заправо већ полумртав ? Докторка, гледа ни шућ, ни мућ, ја јој описао цео „преглед и анализу „ и постављање дијагнозе“ др. идиота и она ме пошаље код колегинице специјалисте за УРЛ и „поглавље“ која ми поштено рече да је „дијагностичар“ са ВМА мало пожурио и да први пут види дијагнозу за „ онооооо“ пре лабораторијске анализе. И да скратим, ја сретно захваљујући „ обичним“ докторима специјалистима, уместо одсецања увета на ВМА завршим на амбулантној интервенцији у КБЦ Звездара. За који дан ми сређују главу, па ћу вас обавестити када добијем резултате лабораторијских анализа, да ли сам жив и здрав, или нећу. А то ће онда значити, да је онај др. коњ са ВМА био у праву.

Па неко ће сад да каже да омаловажавам стручност врхунских медицинских кадрова на ВМА ? У своју одбрану могу рећи, да сам сличне приче кретенског односа тих доктора према цивилима чуо од више познатих и то неке са погубнијим последицама. Дакле тачно, оспоравам етичност, методе и однос тих доктора према пацијентима цивилима и то жестоко и спремам се када завршим ово моје, одем код неког начелника, генерала, или шта је и ко је већ главнокомандујући на ВМА и предочим му мој случај.

И да све то повежем са почетком. Могуће да су сви ти естрадни ликови које сам поменуо и други које нисам, били код тих или сличних доктора, који су им „прорекли“ дијагнозу као мени, па су се „несретници“ као и ја скоро унередили од помисли шта предстоји. А можда и није тако. Можда има и онога: „ али се не секирајте , дођите ви код мене лепо у клинику „привате бизнис“ , па ћемо све то да лепо средимо у дискрецији „ Аааа ? Надам се да нисам негде погрешио и огрешио се о некога ко не заслужују да се нађе међу поменутим и другим умишљеним болесницима.

Али, пресудите ви сами драги моји, па ако вас нешто засврби или заболи после прве дијагнозе прошетајте мало од доктора до доктора, у смислу оне народне пословице „ три пут мери – једном сеци“ .

И тако, нећу вероватно доживети стоту, али је и 99 - лепо у животу !

 

 


 

 


Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP