Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 153947
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 7386435
Ko je na sajtu?
Imamo 112 gosta na mreži

ШТА АКО КИМ БАЦИ БОМБУ НА АМЕРИКУ ?


07.09.2017.

Пише : Слободан М.Маричић

Читам ових месеци неке новине , гледам ТВ програме где шта налетим и коначно закључујем, да надјебавање на корејском полуострву може заиста да нам загорча или докрајчи живот.

Размишљам где смо ту ми, мислим Србија. Није то све тако далеко од нас, а ми се понашамо и живимо као да се све то дешава на месецу. Да ли сам забринут ? Па наравно. И сад парадокс, ја матори пензос ( популарна скраћеница српске омладине за пензионере укључувши и за њихове родитеље) сам забринут шта ће бити са нама – Србијом, ако Амери и Корејанци почну да се добацују са ракетама и атомкама, малим или средњим, а може бити и великим. А још и размишљам шта ће бити ако се у све умешају Кина, Русија, па редом и сви који имају нерашчишћене рачуне са неким суседима одлуче да то среде са својим атомкама ?

Волим да се зезам са разним темама и коментарима, али ово постаје преозбиљно за зафрканцију. Елем питам се, како то да све те усране новине које имамо и све телевизије: ружичасте, црвене, црне, плаве и остале не почну да се бар мало баве питањем: шта ће се дешавати са нама када почну да нам долазе облаци са радиоактивном кишом, снегом или цреповима нечијих кућа које ће да додувају тајфуни, оркани или други апокалиптични узроци који могу започети сваког тренутка у Кореји? А није то тако далеко, десетак хиљада километара, ако ћемо географски. Да нас све избегне и заобиђе, а други да најебу - не може. То ће да погоди све на свету, да ли одозго или одоздо, да ли цунами или земљотрес све једно, сви смо у једном издрнданом трамвају, фигуративно речено. Дакле, ја пензос размишљам, јер видим да у Шведској или Данској, носе људи маске јер је негде код њих измерена повишена радиоактивност због квара неке атомске централе и питам се, има ли и код нас неко да мери, шта је нама у ваздуху? Или да делују превентивно, па нам спреми неко обавештење, слично као оно „ жути метео-аларм“ , који иначе увек буде или црвен или бео, али свакако не жут - погрешан.

Ко код нас брине о нама и дужан је ( када ?) да нам да нека упутства, савете, па ако нема других, бар оно у смислу : Драга браћо Срби и сестре Српкиње, лезите лепо у кревете, добро се покрите и не бринити шта ће бити сутра, јер се сигурно нећете пробудити, бар не на овом свету?

Влада очито мисли да Србија са тим у вези, нема потребе да размишља о нама, а у смислу оне заповести Мајора Гавриловића : „Ви немојте да се бринете за ваше животе – јер они (више) не постоје…. „ Али зато наша влада руку на срце , вредно ради: прави вртиће за избеглице, организује им културно забавне програме, хоће да исправи границу на кривој Дрини, а на равној граници са Крватском прави кривине на Дунаву и тако у том стилу. Има ту и других активности будимо реални. Биће ту ауто-пут за Тирану преко Приштине, па „Зелена трансверзала“ из Босне до Рашке области или ти Санџака , па ауто-пут за Црну Гору; све пројекти као да их је Хитлер правио, како да нас поцепају ко свиња трабанта.

Ало, Влада! Знам да се не чујемо, али нека им неко пренесе следеће питање : Има ли неко задужен да нам каже, шта треба да радимо ако Амери и други почну да истресају атомке где стигну ? Да се правимо као да се као ништа не дешава: запослени да иду на посао, пензоси у паркове, деца у вртиће и школе, а незапослени у кафане? Знамо да од времена Тита, није направљено ни једно склониште, осим кафана и кафића у које се склонимо када пада киша или је хладно. Оно мало склоништа што имамо, претворено је у магацине, неке теретане, као да нам је мало терета, прича се да су у некима и стрељане за вежбање будућих пуцача по улицама. Наводно, постоји закон који каже да се такви објекти морају испразнити у року од 48 сати од наређења. Како глупо, па неће нам све те апокалиптичне ствари доћи возом по реду вожње уз најаву.

Значи спаса нам нема, али пропасти нећемо, тако ваљда мисли наша влада и председник државе, шта год то значило. Тако ја пензос београдски не могу да седим скрштених руку иако нисам ни за трећи позив по војној евиденцији. Пошто нам је власт таква каква јесте , а то значи : јебавају се куропаћенићки са стварима које су нерешиве – то са Косовом, те да уђемо у ЕУ, да дигнемо ПДП или ПДВ или шта већ на 2,8 и 3 % све до 30, те градимо добросусједске односе са онима који нас деценијама саплићу на сваком кораку ко слепце. Гради влада Београд на води уместо Београд на земљи, продаје дедовину од дедека Тите, јер нам пређашњи краљеви нису ништа оставили, осим проблема и тера нас да се понашамо : „Ко тебе каменом, ти окрени дупе и скини гаће“…., стога једногласно закључујем, да ову нашу владу на челу са премијерком – боли ђока за све нас. А председник? Па њему се изгледа свиђа она песма : „Рамо, Рамо држи мој ( пројект)“ , која се некад у време братства и јединства често певала у београдским кафанама. Уместо да отера у три пи..ке материне и Раму и све пројекте са арбанасима, укључивши и балије, ма где били.

Некад су старије људе у античкој Грчкој и Риму ( данас их зову пензосима ) питали за савете у проблематичним ситуацијама. И сад као кад би мене неко питао: ало чича, па дај неки савет немој само да кењаш критике, ја бих му одговорио : Па овако : док траје ова ситуација: хоће бомбе , неће бомбе, ја бих извео сву нашу војску на положаје, да лепо окрену цевке, лево, десно, горе, доле, према свим нашим проблематичним сусједима: све тенкове, Норе, С300, С400, све авионе МИГ-ове (ако стигну), Лазаре и Милоше, и ставио у стање пуне готовости. И ако крене апокалипса по нама, онда удри ми по њима, до последњег метка. И после да видимо, ко ће да претекне, што би рекли наши стари. Јебеш сву нашу војну силу о којој нам причајуна ТВ-ејима, ако не рокнемо мушки по проблемима. Ионако нема потребе да мислимо на наше животе, јер су они поклоњени на олтар Отаџбини Србији.

Ето то је мој савет, ако ме неко слуша или пита, уколико почне да добује.

Ако сам направио неку граматичку грешку ви исправите. А коме се не свиђа текст, не мора да чита до краја, нека му чита жена, или обрнуто.

Волим и ја Вас.Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP