Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 153955
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 7386468
Ko je na sajtu?
Imamo 122 gosta na mreži

КРИВ ЈЕ ЖАКИ !


31.12.2017.

Пише: Слободан М.Маричић

Ево прође ми ова тешка година, тешка у свему што обично занима или оптерећује људе. Кренула је добро, а онда ми све оде до мојега.

Навикао сам да у ове своје, слободан сам рећи „хронике“ мог или савременог времена и људи, убацим и нешто лично. Елем чини ми се да је ова стара година донела доста недаћа и невоља или непријатних изненађења многим људима. Није све како нам прича овај наш председник и зато ћу да га „казним“ на било којим изборима где се буде гласало за њега или његову странку, што значи губи до сада један, односно два сигурна гласа, јер се надам да ће и моја супруга учинити исто. Није да сам незадовољан са њим у целости, али је пао на 50% мога поверења. Када сам нашао неке старе чланке на интернету са његовим причама и обећањима од пре пар година, видим да је отприлике толико очекивања испунио, за мене. Дакле имам утисак да се много раширио у својим визијама и пројектима, да заборавља суштину или оно што стално истиче, а то је нека флоскула коју је користио и Тито : „брига за малог човека“. Тако испаде: баш га брига за „ малог човека“ .

Тешко ми је да сад ја дајем дефиницију или једноставан опис „ малог човека – Србина“, али ајмо да је то она маса народа која излази на изборе и гласа у нади да ће њихов глас заиста утицати пресудно на њихов лични и државни бољитак. Многи ће рећи : Баш га заболе патак, милиони других ће гласати за њега. Па нисам баш сигуран, ја и супруга смо му били, оно што се каже „ сигурни гласови“ . А када почну да се губе сигурни гласови, добро бити неће. Разлог је једноставан, оно што каже народ : Одједном ти пукне пред очима. Дакле, колико до јуче, мислио сам да млади, вредни, паметни и поштени Вучић нема мане, осим што серуцка хвалећи се одличним оценама, радохоличарском темпераменту, неумрљаној прошлости, часној породици и својој беспрекорној биографији. Коначно и неким резултатима.Неки су о томе свом личном ћутали , као например бивши председник Тома, па многи други пре њега, председници, премијери, министри итд., јер и нису ваљда имали чиме да се похвале, или су скромнији.

Све сам мислио да је Вучић стварно научио свашта и да му игра имитирања Тита ( ни Исток ни Запад ) иде одлично. А стално заклињање у ЕУ, схватао сам као политику „навлачења“ инвеститора и економског „освајања“ региона. Каменице и шамаре које су му лупали по региону, а он ћутао ко Исус и окретао други образ, био сам уверен да ће вратити двоструко у правој прилици. Изгледа да није тако. То што се окружио скоро искључиво младим голобрадим људима, осим пар седих глава које сам уочио, најпре министра просвете и финансија, мислио сам да је резултат добре процене, јер је негде пронашао младе супермене и генијалце, који неће као маторци из прошлости бити оптерећени сујетом и (својом) историјом и личним успесима, за које други нису уопште или довољно знали, па сад кењају у скупштини. Очекивао сам нове, смеле и инвентивне идеје и акције његових сарадника уместо тртомуђења и фраза које су очито видели и „преписали“ од маторих политичара, пошто су видели да то увек пролази. Кад оно међутим, али.

Није ни он тако безгрешан и бриљантан у свом политичком развоју, а међу сарадницима се накупило, свега и свачега. Глупо би било да сад ја у осмој деценији живота кажем да сам се разочарао, ја који сам гурао нос у све и свашта, писао неке књиге и као нешто саветовао и учио друге, ако сам помислио да је Вучић онај на белом коњу из Креманског пророчанства. Ту га је зезнуо онај Прелетачевић. Нећу много да тупим у овим последњим часовима старе године, када то већ нисам чинио месецима раније. Али хтео бих да хроничарски кратко кажем моје виђење садашње ситуације и неостварено „сновиђење“ . Дакле, ми смо на некој прекретници и чекају нас велика искушења, а ту вођа Вучић треба да одигра мудро, иначе брзо ће да изгуби ово бирача , гласача или подршку коју још има. Као прво, доста је кокетирања са нашим суседима на тему националних осећаја, јер се мали Вучко занео да смо сви или да су сви спремни да и даље окрећу образе да их други шамарају. Претерује са тим изливима разумевања за проблеме наших суседа, који нам никада, ама ни једни нису били пријатељи кроз историју ближу или даљу. Ту мислим пре свега на екс ЈУ државице, а онда на Бугаре, Мађаре, Турке, Румуне, Аустријанце и да не говорим о Шиптарима из Албаније ( Косово не помињем )

Дачић Пачић је у праву 100% - када каже да треба важи само принцип реципроцитета. Ало, дал се разумемо ? Они нама поздраве - ми њима поздраве. Они нама каменице – ми њима каменице и тако даље. Па ово Вучићево срање: хоћу у Сарајево, хоћу у Загреб, хоћу у Тирану, хоћу мир браћо, само мир и тако то, све ми се смучило. Па доста зајебавања. Шта се бре нудиш ко матора курва да идеш тамо да те после тамо посеру. Брига ме за тебе, али ти си глава Србије, па тако серу и по нама. Сачекај да те зову када им нешто затреба, а тога има свако мало, па онда онако полако, без журбе, хоћу, па нећу па хоћу. Следеће, мислим да та (његова) борба са тајкунима изгледа ко 25 шиба по дупету са багет хлебом. Ајде тебра Вучко, па чему то кукање : те ми смо демократе и нећемо да сменимо оне кварне судије које су поставили Досовци и Жути. А они треба да суде по савести Бубала, Мишка, Бека и шта ја знам још колико лоповчина. Све то у правосуђу треба посмењивати, а не кењати како СНС неће да дира у правосуђе, а правосуђе зајебава и ослобађа лоповчине, убице политичке курве и издајнике. Као да чекамо по Вучку биће неко чудо, самоисцељење правде и победа добра над злим, а судије ће да се поправе и суде по правди и закону. Е то ми одавно иде на на оно доле, што ми је остало. Смеју нам се тајкуни односно лоповчине из својих аудија, мерцедеса, као и њихове курве из џипова испред елитних клубова где ординирају „ поштени бизнисмени“.

И сад о микро повећању плата и пензија у процентима, пре и после тада и мало после , у инчима и децималима, па смо тотално слуђени шта ће и када ће и наравно, колико ће. О томе председник прича, прича, прича, као и о километрима аутопутева за Црну Гору, Албанију, Косово, Бугарску и БИХ. Колика ће ми бити пензија у следећој години , појма немам, а то мене баш занима. А за те путеве у поменуте нам „братске земље“ мало се занимам, јер немам намеру да тамо путујем, нити познајем иког. Напротив, чуо сам мишљење да ће нам ти „ пријатељи“ сада лакше доћи у нашу српску кућу, ( на тенковима). Мислио сам Вучко да ћеш за свој новогодишњи говор рећи нешто што досада нисам чуо. На жалост јесам све ,баш све и то бар три пута. Километри путева, повећање плата и пензија, каже опет Вучић - брига је то његова у новој, па мир у региону, а свађа нам код куће своје, кажем ја и тако даље.

Има ли бар нешто што ме радује ? Радује ме што после три године обећања : Ево сад ће, само што није, још мало, и слично, стигоше тих шест авиона из Русије. Остало и поред силних прича, не видех. Да смо купили неке хеликоптере на Западу видео сам, као и да сам видео американце како путују кроз Србију; да „вежбају“ НАТО војници у Србији, такође сам видео. Уместо тога свега, више бих волео да сам видео испуњена његова обећања о јачању наше српске војске, обећаном оружјем из Русије и Белорусије за џаба, на кредит или лизинг или за неке паре. Обећања су ми се смучила па макар и од првог човека Србије. Србија, а и ја, немамо више времена за обећања и чекања. А да има нешто боље у Србији за време његово, има. Мада ми неке рачунице са тим страним улагањима и нашим подстицајима нису јасне, али добро, ја нисам био ђак генерације ко Вучић. Ипак и као јако слаб ђак нешто бих морао да скапирам. Застава тј. Фијат Србија нам колко чујем у говнима, нема новог модела, а требало је да сваке две године излази нов модел. А нама излази да извинете још оно што поједосмо у другој години те велике обећавајуће инвестиције. И онда се питам зашто брате Вучићу куписмо хиљаду, ало хиљаду шкода оних великих и платисмо сувим парама, а не куписмо те „наше Фијате“ , ваљда би то било корисно за нашу привреду, ауто индустрију, порезе, плате и све оно што стално причаш ??? Па ко верује да је било две понуде, а чешка понуда Шкода за пет евра јефтинија по аутомобилу од Фијата, ало Вучићу? Јел то има неке везе са тим што је Маљи из Београд радио у Шкоди као саветник?Е па нешто ми засмрде у том послу. Ту ми и ти Вучићу нешто засмрде и то озбиљно, јер ко би смео то да учини без твог одобрења. Могао бих да пишем још о разним неиспуњеним обећањима, али ви већ сви то знате. Зато завршавам.

Моја унука од безмало три године , често у игри „да гас“, па кад је питам, шта је то - ко је то прднуо, она ми одговори : Нисам ја, то је свиња Жаки и покаже неко пластично свињче. Како мудро. Научила је ваљда мама. А Вучићу ко тебе научи кад се нешто усере у Србији, да је осим Жутих, крив - Жаки. Па кад буде нешто добро, онда ти пресецаш траке и отвараш, јел тако ? И пошто све више имамо прдежа, а нема ко да смири Жакија, Вучко у 2018. години неко ће да се оклизне на неко Жакијево говно. Можда баш ти, а дал ћеш да паднеш или нећеш, видећемо.

За сада си изгубио два „сигурна гласа“.

У Новој 2018. желим вам браћо Срби и сестре Србкиње свима више среће у Србији.

Напомена : Све правописне и граматичке грешке су намерне. Ко хоће, нека их исправи.

 Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP