Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 153954
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 7386458
Ko je na sajtu?
Imamo 122 gosta na mreži

КАКО БИX ЈА…….


11.07.2018.

Пише : Слободан М.Маричић

Нисам више у стању да пратим све актуелности око себе и све више се бавим прошлим временима и догађајима. Не сећам се више када сам први пут чуо изреку : Не жалим за оним што у сам у животу учинио, већ за оним што нисам. Одлична је.

И тако ме понекад ухвати нека љутња, што сам пропустио неке шансе или нисам учинио ово или оно. Али џаба је сада кукати. Мада бих волео да тупим о себи и мојим доживљајима, морам из патриотизма, да кењам о „државним интересима“.

Из звучне и визуелне какофоније која ме окружује (док радим на лаптопу десним оком, левим гледам ТВ, са слушалицама преслушавам музику из шездесетих, а комшије навијају на тераси за некога на светском првенству у Русији) управо сам чуо министра Вулина кад рече нешто, што ми је запарало ушима. Наиме, рече нешто о томе како „нажалост“, ни после три године ништа неби од босанске истраге о покушају убиства председника Вучића, када је био на комеморацији у Сребреници. То ми је дошло као шлаг на торту за тему са којом желим да вас мало окупирам.

Може и даље пола бивше ех Југе да пиша по Титу, а друга половина да му редовно долази на гроб, слави му рођендан и помиње га на славама, а ја сам међу онима који тврде да је друг Стари око 80% добро одрадио свој посао за живота, а нешто користи од његове политике имамо ми Срби и данас по свету и код куће. Ко се не слаже самном вероватно се за његовог живота није родио, или био млад да осети „бољитке“ који су озбиљно кренули од шездесетих. Сад има ту наравно и оних који су пишали уз ветар и усрали мотку. Па када је у некој земљи сав народ био задовољан са влашћу ? Никад и нигде. Пардон, једно десетак година сви су Немци и Аустријанци били задовољни за време Хитлера, а онда када су почели да одлазе на фронтове по свету и гину, подршка му нагло опаде.

Елем да се вратим на тему - Вулин односно Вучић. Таквих жалбених изјава и коментара као нашег министра одбране, било ког му колеге у Титово време није могло бити. УДБА је савршено одрађивала свој посао, па су сви од Тита, па до задњег министра, а било их је бар стотину, што савезних што републичких било недодирљиво било где и напољу. А сам Тито је био боље чуван од Кенедија кога су јелте скењали, или још десетак светских државника који погинуше на радном месту. Ту не рачунам оне што су их ликвидирали домаћи наручиоци и извршиоци, као например Ђинђића. Не могу ни да замислим шта би се догодило да су Тита гађали каменицама негде. Или да су покушали гађање ципелама као покојног Милошевића пред савезном скупштином, па тим „стрелцима“ не би више у животу биле потребне ципеле, јер не би имали на шта да их навуку.

Мали резиме до сада изреченог каже, да су нам службе безбедности срање и да је право чудо да је Вучић до сада преживео и не само он. Ради сопственог обезбеђења, да овим текстом не дам подстрек неким лудацима или непријатељима да покушају да понове неко каменовање, или да ме не оптужи власт за злонамерну критику, исказујем жељу да председник Вучић поживи на функцији бар још три мандата.

Дакле мислим да се озбиљним службама безбедности у озбиљној држави не може се догодити то што се догодило Вучићу у Сребреници, не може се ни у сред Београда улетати колима у аутоколону у којој се вози председник Србије, без испаљеног једног јединог метка, макар у гуме. Не могу се шетати или возити неки ликови око резиденције или куће председника Србије и ником ништа. Па не може ни неко на три метра од председника Србије да му виче : Педеру , па макар и био педер. То је било незамисливо за време Тита, па и за време Слобе, то није могуће код озбиљних државника у озбиљним државама, а ето код нас је могуће. Гледам свако мало неке вежбе наших специјалаца војних и полицијских, како нешто шатро приказују заштиту грађана и личности: мотори, оклопне лимузине, хеликоптери, шок бомбе и скакање преко главе или на главу и остале циркуске трикове за публику, а овамо један обичан криминалац улеће у колону и закачиње председничко возило у ком седи Вучић. Па јеботе, шта да је неки ратник џихада или сличан фанатик којих је пун свет, напунио ауто неким експлозивом, пакетима Ц-100, динамитом , ма чиме год и закуцао се у Вучићев ауто, као онај кримос. Буууум, оде све у мајчину. Јел тако ? Тако је. И чему онда те вежбе за децу , као народе види шта ми можемо, али не можемо да заштитимо ауто-колону у којој је председник Србије. Ма што би рекао мој покојни ћале , све је то свирање кур.у. Има ту сличности са оном пословицом : Пас који лаје - не уједа, тако и ови што парадирају.

Јел наслов овога чланка : Како бих ја…. ? Да . Наставићу дипломатски како наш први дипломата – Дачић каже : Реципроцитет у дипломатији и међународним односима: Како ви (према) нама, тако ми (према) вама. За то се и ја залажем бар тридесет година и свако мало напишем нешто у том смислу. Међутим, прође два,три Дачићева мандата и ја још не видех да смо нешто тако и урадили. Значи опет и Дачић само кења за ТВ. Жалосно. Јер, не би ништа од те „Контре“ обећане од вицепремијера: камиони нам свако мало стоје на граници са Македонијом, а роба труне, камиони и аутомобили стоје на Батровцима, јер Хрвати траже избеглице скривене у гумама, Мађари сваки час праве неке застоје и зајебавају ето баш нас „пријатеље“ Србе. Грци на границама тероришу српске туристе деценијама, држе сатима аутобусе, а за погрешно паркирање скидају нам таблице, суседи нам уводе неке таксе, додатне царине, понижавају нас како стигну, а министар Љајић прети контра мерама по месец, два дана, док нам се не направе милионске штете, ииииии - ником ништа.

Али зато видех нешто потпуно блесаво: „Контра меру“ нашег председника Вучића, кад позва у госте баш онога који је одобрио да га каменују у Босни, никог другог већ Изметбеговића. Није ми јасно шта је Вучић хтео тиме да постигне. Успео је само да му се свака вашка у БХ смејала, а највише баш Изметбеговић. Е сад још прочитах и да онај кримос који је налетео на председников ауто неће бити у ћорки, (нема везе колико је шта оштећено, битно је да је имао физички контакт довољан за оно Бууум) . Ником ништа. Е јебига, до мојег све наше тајне службе, обезбеђење председника и правосуђе. Јел‘ бре, па ко управља овом земљом ?

А онда дође неки килавко или баба из ЕУ, тристапетнаести по рангу, шетају га по Београду, а они серу: треба ово да средите, да офарбате те ограде, посадите цвеће тамо, овамо, да покосите траву онамо, да подмладите оне бабе у црном са једно пола милиона евра, да организујете саветовање за недојебане посланице и представнике невладиног сектора, укључивши и ромско-цигански сектор и направите караван геј параду кроз целу Србију, свакој мањини да направите по једну малу скупштину, етничку полицију, радио, новине и тако даље. Онда дође и заступник заменика помоћника асистента седмог секретара из сената неке западне велесиле, који не зна да ли је дошао у Сербију или Сибирију, где је то и шта ће уопште овде. А ми га дочекамо као да нам је донео чек на 10 милијарди долара.Ето то је тај реципроцитет у дипломатији који нам је обећао министар Дачић. Уместо обећаног, он „спонтано“ на свечаним ручковима и вечерама дипломатама пева као Бора циганин . Е па ја бих му забранио да пева ту неку Ми-бљацка и наредио бих му да сме да пева само Марш на Дрину.

Ако сте стигли са читањем довде, онда будите стрпљиви још мало да чујете: Шта бих ја….

Елем сећам се да сам читао некад по нашим новинама, како се усташке битанге и још неки непријатељи наше отаџбине тамане по свету, а највише по Европи посебно у Немачкој, иначе традиционално пријатељској држави према Хрватима. Дакле, у то време сваки час неки револверашки обрачуни, два, три мртва овамо, два, три онамо, многе ујке и тетке падали са мостова у хладну реку, спонтано се палиле гараже, кафане и усташки клубови. И нико крив, закључак је био да су се међусобно борили за превласт ко ће да замени Тита кад умре. Е, али Тито није хтео да умре, а још мање да га убију, па су надлежни тамо где треба, знали шта да раде. Само ми било чудно што је баш тада доста Удбаша напустило службу и отишло у бели свет. А сад шта су радили годинама појма немам, али су путовали час тамо, час овамо, а чуо сам да о томе детаље зна Божа Спасић онај чича из ДБ-а што има омиљену реченицу, као Џемс Бонд: Ако хоћеш да ти кажем истину, морам после да те убијем. Хе,хе баш симпатично. Божа сада дедица, сваки час на ТВ-у као објашњава неке позадине разних тајни, али ја не чух ништа битно, ваљда зато што је и њему неко рекао нешто из Џемс Бондовог репертоара.

Па ето, ја бих да сам неко, овима из наших тајних, специјалних или других сличних служби дозволио да пусте машти на вољу, па да и они мало путују по свету на одређено или неодређено време. Баш би било занимљиво да прочитам у новинама како је најближи сарадник рецимо тог Мехмед паше беговића, пао у растројство и пуцао себи у главу три пута, а пре тога написао поруку ћирилицом : Схватио сам - нема зајебавања са Чубурцима. Оном вечитом министру за нерешива питања Љајићу бих наредио да за сваки намерни застој који нам направе суседи на границама, дотични прелаз затвори на неодређено време ради поправке. Какве ? Па до прилике суседима да се поправе !

Зајебавање на границама и слично, наш друг Тито, а богме ни друг Милошевић не би трпели ни минута. А шта, ви не волите ни једног? Па чекајте, преживели најхрабрији и најстарији Срби из иностранства ( младе боли ђока) данас поручују са клозетске шоље, да је Тито био српски непријатељ. Нећу ја да то оспоравам. А шта је са Милошевићем? Јел‘ он једини у историји скупио два милиона Срба на ливади на Видовдан поводом петсто година Косовског боја и рекао: не сме нико да нас – вас бије, него ћемо ми да бијемо друге ? Јесте. И кажете ни он није ваљао, па смо га зато продали за пет милиона долара? Па чек бре, Тито или Слоба? Или ајте реците ви ко !Али шта је могао Слоба у земљи где је свака бараба хтела да заради пет милиона долара на њему. Последица што су тада испливала многа говна за време пето-октобарске поплаве и кад прође гужва дође нама чедоморна елита, коју бих ја гурнуо назад у говна у овим поплавама што сад плаве Србију.

Вучић је чујем, политичар ту на средини између Тита и Слобе? Е сад то је потребно мало елаборирати, а ја баш нисам присталица овог закључка. Далеко је он још у тим мајсторијама од обојице. Да има трунку мозга за те ствари не би изабрао например за министра одбране Вулина. Па дечко још изиграва скаута, облачи се као неки кунг-фуј борац, ставља неке ратничке ознаке, али ја осим величања и одбране Вучића нисам чуо од њега нешто смислено (војно). Поред толико искусних генерала искаљених у трупи и НАТО агресији, Вучић није био у стању да изабере једног правог. Било је смешно и гротексно када је Вулин био у Русији и примио га „колега“ министар одбране - генерал руске армије Шојгу са још једно десетак генерала и адмирала. Тако седе они један наспрам другог, поред овог нашег пар јајара са разним мастер студијама, а поред Шојгуа људине сваки са по кило ордења зарађених искуствима од авганистанстанског до сиријског рата. Ето то ми је један показатељ да Вучић не трпи ауторитете поред себе, већ само климоглавце ( који су били гори ђаци од њега). Толико се курчи са том својом дипломом и само што не каже да је најпаметнији у Србији. Али могао је да заврши још нешто, неке постдипломске студије, можда и да постане доктор права. Е то би већ било јако, да може да понавља свако мало на ТВ.

Одавно мислим да би требала Србија да се угледа на политичке и дипломатске ставове Израела. Јевреји су то баш увежбали. Нема зајебавања са њиховим политичарима ни дипломатама по свету. За сваког убијеног војника или цивила, ма где, одмах скењају најмање пет непријатеља као одговор. Јесте да, имају залеђину, али су одлучни да не дозволе никоме да се зеза са њима макар и највећим арапским земљама, па и великим силама, а много се не обазиру ни на Амере, јер уствари подршку им дају амерички Јевреји. Дакле ћуте људи и раде. Прво су потаманили по целом свету све Немце, који су после рата били на лошем гласу и таманили их у логорима и другде. Данас воде политику да ниједан терориста за било које (не)дело не сме да остане жив, ма где се сакрио. А шта ми радимо ? Па годинама тајно пуштамо из затвора терористе који су учинили најстрашније злочине Србима: Шиптаре, Усташе и стране плаћенике из европских земаља који су се борили са њима деведесетих и за време НАТО агресије, зарад добросуседске сарадње. Море до кур.а и таква политика и такви политичари. Па ако осудимо некога за она три шиптара са америчким пасошима, што инсистирају амери, а дошли момци у рат против Србије, онда смо највећа говна на свету. Доста смо и превише продали странцима српских родољуба , који су само покушали да врате мило за драго за све српске одсечене главе и убијену децу, запаљене куће и понижене Српкиње.

Кажу да су од педесетих година до деведесетих од српских тајних служби и наших Џемс бондова српски злотвори по свету гледали и у клозетску шољу пре него што седну. А страни стручњаци за те послове су избегавали да се срећу или сукобљавају са српским „колегама“. Када су остарили ратни кадрови остали су напољу и здушно помагали новодошлим младим добровољцима за „ елиминацију проблема“ и добросуседске односе. Кажу да је за те тада здраве добросуседске односе у том смислу највише учинио Стане Доланц. Е сад нема Доланца, већ само Вулин и Дачић. А коме они командују и које су то фаце на челу наших служби то се не зна, што је нормално, али није нормално да не видимо и не чујемо резултате рада тих служби у одбрани нашег достојанства и безбедности. Па колико јуче чујем после првих 30 енглеских шпијуна, што су послати у Србију, дошло још петнаест. Ало, па јел то нормално да се то пише у новинама као да је дошла нека балетска трупа или они денсери.

Хоће ли неки од тих шпијуна да „падне“ са Бранковог моста у нервном растројству што у пет поподне не служе у кафићима енглески чај са оним кексом. А било би ми баш занимљиво прочитати да је неки непознати возач прегазио „кантрименом“ (енглески ауто) баш неког несрећног енглеског туристу на улици код Лондона и побегао. Или пила два енглеза у неком београдском кафићу домаћу шљиву, а онда попили по пет метака, јер их непознати пуцач заменио са конкурентским дилерима. Али јок, јок. Ми немамо ни тридесет агената да прате ове енглезе, а камоли јод двеста њихових других колега из суседских нам и братских држава. Неко рече : шупљи смо ко сир. Ето то је тај одбрамбени бедем око и у Србији што нас штити, али изгледа само од урока. Неће бре нико од таквих да дође на та игралишта да се такмиче и скачу на главу као наши специјалци, значи џаба ови наши ломе вратове. Па још вест да је пар стотина професионалних војника дало отказ, кад је чуло да се спрема нека интервентна јединица која треба да улети на Косово и сјебе Шипце, ако крену на српска села! Куку леле шта ћемо сад ? Ко ће бре да нам вози те авионе, тенкове, камионе ?

И ви питате: добро свашта си написао и шта сад. Па ево : овима црним орловима са првенства, јебати матер скратити бар једну руку, када буде неко од њих цепао дрва у дворишту или му шутнути једну лопту М-75. Оном што је пуштао дрон, дати један добро омашћен конопац. За енглезе сам рекао пар идеја. Е сад за оне из лепе њихове, направити јавни списак ујака којима се забрањује улазак у Србију и истакнути га на граничним прелазима. Ко уђе ухитити га, а може и оне који воле да певају са Томпсоном послужити за добросуседске односе тоником са звоником, мислим после добродошлице, звоњавом са звоника, јелте. И шта ја знам мота ми се по глави сто разних идеја, али јебеш идеје већ како ми то да реализујемо питам се ја ? А није да нема људи у Србији који имају добре идеје и муда. Ето кол‘ко јуче упао Србин у Бондстил, па неколико сати постројавао војнике и вршио прегледе, представлјајући се као агент ЦИА-е. Упркос свему томе, драги моји изгледа ништа ми ту не можемо, јер ко је бре од вас имао све десетке на факултету ко Вучић, питам ја ? Један од хиљаду ? Али што кажу ето малера, сви су ти један по један одавно негде напољу, те тако – никако.

Можемо само да ћутимо и нек вас боле срца, док нас свако прца. Крај

ПС: све правописне грешке су намерне.Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP