Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 153943
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 7386417
Ko je na sajtu?
Imamo 64 gosta na mreži

ЗА МАЛТРЕТИРАЊЕ – СПРЕМНИ !


17.08.2018.

Пише : Слободан М.Маричић

Дакле, закључио сам да ми већ тешко иде варијанта дугог и аналитичког писања о нашој правој и лажној стварности. Зато сам решио да од сада пишем по пар редова о свему и свачему. Лакше за читање и биће , ваљда више занимљиво. Наслов ће се односити на први текст у низу, а остали ће се ваљда уклопити.

Читам и чујем по ко зна који пут да је (скоро) неком брачном пару из Србије, негде на крватској обали ауто изгребан и спрејом исписани усташки симболи. Коментари и у Србији и у Крватској све у стилу: па зашто, па страшно, па докле итд. Од ова три питања могу да одговорим сасвим поуздано на питање – докле ? Па све док Срби буду ишли да летују у Крватску. Моје лично мишљење је да онима који не схватају да нас Кроате НЕ ЖЕЛЕ у лепој њиховој, треба и даље да гребу, фарбају и кењају по аутомобилима, да би то коначно схватили. Па нека сада мени неко објасни, који то Срби поред свега што гледају на ТВ, читају у новинама, поред свих сећања на Олују и сличне акције, после деведесетих и настрашнијих злочина у Другом светском рату, желе да летују баш у Крватској. Медицински би се то рекло да се ради о посебној врсти мазохизма. Морам рећи истине ради : мислим да Кроате имају најлепше море на свету.

Некада до првих појава испада на поменутој србомрзачкој основи и ја сам годинама летовао са породицом по Корнатима и другим предивним местима тог мора, које им је Бог незаслужено дао. И онда сам рекао никада више, и остао доследан. Нисам више крочио у Крватску и закључио сам да је грчко море исто тако лепо, а људи бар нормални за разлику од Кроата. Разумем оне Србе – избеглице који морају да иду у ту непријатељску нам земљу због остваривања или повратка неких ускраћених права, имовине и слично. А ови који иду да летују су кандидати за понижавање и пример колики смо дупе-увлакачи ала Чеда прашак и друге моралне гњиде. Моја порука је значи : ако идеш да летујеш у Крватску сам си крив за сва понижавања и материјалну штету коју ће ти „Обожаваоци Срба“ направити на аутомобилу. И буди срећан ако све остане на материјалној штети. О понижавањима друге врсте, добацивању и „конверзацији“ нећу даље тупити. То могу да истрпе само људи без поноса и достојанства, мислим ја. И коначно негде сам прочитао да годишње у Крватској летује чак 100 хиљада људи из Србије. Сад сигурно нису сви Срби, има ту Муслибошњака, па Крвата из Србије вероватно и Мађара и других мањина. Али засигурно је највише Срба. А свим тим Србима желим пријатан одмор у Крватској са жељом да им пробуше све гуме и покењају се на шофершајну, а на крову напишу шта им је воља.

А да, сад се сетих, да слушам и читам да српски туристи имају проблема и у Црњој Гори. Кажу да их Црњогорци називају парадајз туристима, да могу да ручају, али не и да попију само кафу са киселом водом. Сем тога причају ти Срби, да их у црњогорским кафанама или кафићима деру са ценама и ако се буниш следују ти братске батине. Па ко вас тера у Црњу Гору, браћо Срби и џаба се после „одмора“ жалите да вас свашта сврби. Е и вама желим да се лепо проведете, пијете вруће пиво и једете ладне ћевапе. А и да се свакако буните код газде и добијете пар васпитних туристичких шамара. Да запамтите да нас Крвати и Црњогорци одавно, бар 100 година просто „обожавају“ и да су нам били браћа, по Титу и Краљу Александру .

Еј браћо Срби, - ви који нисте љубитељи природе у Крватској и Црњој Гори, хоћу да вам кажем да сам у тоталном хаосу кад слушам о том неком разграничењу, демаркацији или трампи српске земље за шиптарску, пардон албанску, али како кажу националисти такође српску. Ништа ми није јасно ко се пита: хоћемо, нећемо, може а не мора или мора ? Све наводно у циљу да заштитимо Србе на северу Косова у некој заједници општина, која ће кад се створи да уђе у састав Србије, да ми дамо нешто што је сада у нашим границама, тако некако.

Знам да ће сада да ми се најебу мајке и фамилије они што су против, али мој став је овакав: имамо дакле у Крватској око 150 хиљада људи српског порекла који су решили да тамо живе. Имамо на Косову и Метохији још око 150 хиљада људи српског порекла и вере. То је око 300 хиљада људи са српским пореклом или Срба. Свима њима треба да отворено кажемо: Ало браћо ми не можемо да вам помогнемо баш ништа и за десетак година има да све те ваше организације растуре ваши домаћини, на некада српској земљи и имовини. Шиптари и Крвати вам никада неће дати никаква права, никада ви и ваша деца нећете спавати мирно из страха од ваших комшија туђина. Никада се нећете смети побунити код власти за било коју неправду, чекаћете до смрти да вам се издају дозволе за било шта и шамараће вас свако ко стигне. Крсну славу нећете смети да славите, прећи ћете у католичку односно муслиманску веру итд. И за двадесетак година Срба ће тамо бити 1% или их неће бити уопште, пошто ће се сви морати изјаснити као Крвати, Шиптари или Црњогорци. Па јел то живот и будућност коју желите ? Ако то желите, останите тамо браћо Срби и уживајте. Танка је прича да желите да чувате споменике својих предака. Па 90% Срба у Србији зна да наброји своје претке до прадеде, а где су им споменици, ко то зна.

Да сам ја власт, рецимо као што је Вучић, рекао бих тим нашим Србима - људима са српским пореклом у етничким чистим и мешовитим браковима : Браћо, истина је да вам од нас помоћи нема, јер и нама не иде како би желели. Зато дођите сви у Србију, има земље - три милиона хектара државне необрађене земље. Свако ће добити колико му треба, да настави да живи међу браћом Србима, иде слободно на изборе, у цркву, у војску, на свадбе и прославе, параде и шараде. Продајте све што се продати може, покупите све што имате и крените на пут спаса у Србију. Немојте дозволити да нам се насељавају овде избеглице: арапи, афганистанци, либијци, иранци, мароканци, туарези, замбези и други из Африке или ко зна одакле, а ви цвилите сто или двеста километара далеко. Дођите, дођите што пре.

Ето то је мој предлог решења српског питања, једном заувек. Толико, немам ништа паметније тренутно да вам кажем.

Напомена : Све граматичке, правописне и етничке грешке су намерне. Ко је докон нек размешта слова, тачке и запете.Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP