Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 115213
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6814105
Ko je na sajtu?
Imamo 100 gosta na mreži

M’RŠ SRBI IZ HRVATSKE !


22. 08. 2010. / Akademediasrbija
Tanja Ivančević

- Srbi bezbedni, incidenti mogući !

U Hrvatskoj se i ove godine nastavlja teror nad turistima, ali i srpskim povratnicima
 - Srbi bezbedni, incidenti mogući !

Ovo su bile reči kojima su se hrvatski zvaničnici obratili javnosti na početku turističke sezone, posle napada na srpsku porodicu u Vodicama kraj Šibenika. Sada je već više nego očigledno da se u Hrvatskoj i ove godine nesmanjenom žestinom nastavlja teror nad turistima iz Srbije, ali i nad srpskim povratnicima.

Poslednji incident desio se 15. avgusta, kad je automobil srpskih registracija, kojim je upravljala 22-godišnja devojka s dvojnim državljanstvom, kamenovan u večernjim satima kod mesne crkve u ličkom mestu Saborsko. Za ovaj napad najpre je optužena grupa od desetak nepoznatih huligana. Međutim, hrvatska policija je to demantovala ovih dana, tvrdeći da su u pitanju deca koja su se samo gađala kamenčićima!

Nedelju pre u Splitu se desila slična neprijatnost kad je srpski državljanin B. D. (31) na vetrobranskom staklu svog automobila, beogradskih tablica, pronašao zakačenu ručnu bombu i poruku: „Ahtung, zabranjeno kupanje Srbima, četnicima i psima! Bog i Hrvati“. Vinovnici ovog incidenta takođe još nisu identifikovani.

Novosadskoj porodici Potkonjak sredinom jula uništen je automobil u Rijeci. Njima je kamenicama razlupan „ford eskort“, šoferšajbna je potpuno uništena, branik je razbijen, a tablice počupane i ukradene. Na svu muku, maltretirali su ih i policijski službenici, koji su im naplatili taksu da bi iz Hrvatske mogli da izađu bez registarskih tablica...

Šta reći o primeru Petrinjskog radija (o čemu je Kurir pisao juče), na kome se i danas mogu naći otvoreni pozivi na linč Srba, kojima bi, kako neki Hrvati smatraju, trebalo staviti žute trake na ruke, zbog raspoznavanja. Kao u nacističkoj Nemačkoj, kada se tako postupalo s Jevrejima.

Ovo su samo neki od drastičnijih primera incidenata koji su se desili u poslednje vreme u „lijepoj njihovoj“, a koji ukazuju na to da je, i pored pomirljivih tonova predsednika dveju država, situacija na terenu, među običnim svetom, i dalje nabijena netrpeljivošću i mržnjom prema svemu što je srpsko.

 / Kurir /Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP