Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 108657
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6714066
Ko je na sajtu?
Imamo 47 gosta na mreži

NAPREDNJACI SPREMAJU DEMONSTRACIJE U BEOGRADUSrpska napredna stranka otpočinje pregovore sa opozicijom o organizovanju protesta, koji bi trebalo da otpočnu u Beogradu. Kako za „Blic“ kaže Aleksandar Vučić, zamenik predsednika SNS, ova stranka spremna je da razgovara i sa DSS o zajedničkim protestima protiv vlasti i poručuje da ko god ispadne iz voza za promene, sebi nanosi štetu.

SNS neće sama na proteste: Aleksandar Vučić- Sada će otpočeti razgovori, a početak protesta zavisi od dogovora. Razgovaraće se sa Pokretom socijalista, Novom Srbijom, ali spremni smo da razgovaramo i sa drugima, pa i sa DSS - kaže Vučić.

Na pitanje da li računa na Koštuničin DSS i da li će, ukoliko ne bude dogovora, SNS sam krenuti u proteste, Vučić kaže: „Sami nećemo sigurno.“

- A ko god ispadne iz voza za promene, sebi je naneo štetu i nisu mu velike šanse da ostane u političkoj priči. Tako da je situacija takva da nema mnogo mesta za rezerve - ističe Vučić.

Vučić kaže da, osim „protesta protiv vlasti, treba ponuditi i alternativu“.

- A za to treba vreme i odgovornost u organizaciji. Naravno, i da se izbegne svaki problem kojim bi moglo biti narušeno demokratsko i civilizovano delovanje protiv vlasti - kaže Vučić.

Kako dodaje, pre dogovora sa ostalim strankama koje se priključe protestima protiv vlasti rano je govoriti o temama na kojima će protesti biti bazirani.

- Kada je reč o SNS, naše teme su, pre svega, poboljšanje životnog standarda, borba protiv korupcije i kriminala, drugačiji pristup ekonomiji i budućnosti za decu - zaključuje zamenik predsednika SNS.

Opozicija treba da se dogovori i iz kog grada će krenuti u proteste. Vučić kaže da je ranija ideja bila da to bude iz unutrašnjosti, međutim, kako sada stvari stoje, izvesnije je da će protesti krenuti iz Beograda.

/Blic/Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP