Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 65015
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6401134
Ko je na sajtu?
Imamo 56 gosta i 1 člana na mreži

NEMAČKI MINISTAR VESTERVELE POZVAO SVE ZEMLJE DA PRIZNAJU KOSOVOMinistar spoljnih poslova Nemačke Gvido Vestervele samo dan posle posete Srbiji rekao da je nezavisnost Kosova nepovratna !

PRIŠTINA - Vicepremijer i ministar spoljnih poslova Nemačke Gvido Vestervele izjavio je juče u Prištini da su nezavisnost i teritorijalni integritet Kosova "nepovratni" i ocenio da je to potvrdio i Međunarodni sud pravde.

Posle sastanka sa predsednikom Kosova Fatmirom Sejdijuom, premijerom Hašimom Tačijem i ministrom spoljnih postova Skenderom Hisenijem, Vestervele je rekao da je Nemačka uvek podržavala i da podržava Kosovo i pozvao je zemlje koje do sada nisu priznale nezavisnost da to učine.

Nemački ministar je pozvao institucije Kosova da se više angažuju u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala i da se snažnije zalažu da Kosovo postane demokratska država.

Vestervele je govorio i na svečanoj sednici Skupštine Kosova.

Tokom posete Kosovu, Vestervele će razgovarati sa odlazećim komandantom Kfora, nemačkim generalom Markusom Bentlerom, i posetiti pripadnike nemačkog Kfora u Prizrenu.

Takođe će posetiti novoformiranu opštinu Gračanica.Komentar :

Ko je zvao Ministra Vestervelea uopšte u posetu Srbiji i sa kojim obrazloženjem, da bi posle dan otišao na Kosovo i otvoreno podržao tamošnju vlast. Šta je korist od njegove posete Beogradu ?
"Mali Radojica"


Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP