Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 108670
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6714117
Ko je na sajtu?
Imamo 37 gosta na mreži

NEMAČKI MINISTAR VESTERVELE POZVAO SVE ZEMLJE DA PRIZNAJU KOSOVOMinistar spoljnih poslova Nemačke Gvido Vestervele samo dan posle posete Srbiji rekao da je nezavisnost Kosova nepovratna !

PRIŠTINA - Vicepremijer i ministar spoljnih poslova Nemačke Gvido Vestervele izjavio je juče u Prištini da su nezavisnost i teritorijalni integritet Kosova "nepovratni" i ocenio da je to potvrdio i Međunarodni sud pravde.

Posle sastanka sa predsednikom Kosova Fatmirom Sejdijuom, premijerom Hašimom Tačijem i ministrom spoljnih postova Skenderom Hisenijem, Vestervele je rekao da je Nemačka uvek podržavala i da podržava Kosovo i pozvao je zemlje koje do sada nisu priznale nezavisnost da to učine.

Nemački ministar je pozvao institucije Kosova da se više angažuju u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala i da se snažnije zalažu da Kosovo postane demokratska država.

Vestervele je govorio i na svečanoj sednici Skupštine Kosova.

Tokom posete Kosovu, Vestervele će razgovarati sa odlazećim komandantom Kfora, nemačkim generalom Markusom Bentlerom, i posetiti pripadnike nemačkog Kfora u Prizrenu.

Takođe će posetiti novoformiranu opštinu Gračanica.Komentar :

Ko je zvao Ministra Vestervelea uopšte u posetu Srbiji i sa kojim obrazloženjem, da bi posle dan otišao na Kosovo i otvoreno podržao tamošnju vlast. Šta je korist od njegove posete Beogradu ?
"Mali Radojica"


Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP