Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 108575
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6713237
Ko je na sajtu?
Imamo 86 gosta na mreži

AUSTRIJANCI PROTIV ETIKETA NA TURSKOMMnogi potrošači u Austriji pobesneli su zbog novih kartonskih pakovanja mleka sa dvojezičnim etiketama na nemačkom i turskom jeziku. Nezadovoljni Austrijanci tvrde da će dvojezični natpisi na pakovanjima mleka ohrabriti Turke koji žive u Austriji da ne uče nemački jezik i da formiraju odvojeno društvo.

Austrijski proizvođač mlijeka "Noem" ponudio je dvojezična pakovanja u oko 300 supermarketa u kojima često kupuju pripadnici turske zajednice.

Međutim potrošačka služba kompanije zasuta je nezadovoljnim reakcijama austrijskih potrošača, a ovo pitanje postalo je goruća tema na veb sajtovima mnogih medija.

"Ne razumem ove reakcije. U interesu je austrijske privrede i poljoprivrede da mi prodamo naše proizvode", rekao je ministar poljoprivrede Nikolaus Berlakovič.

Grupa na društvenoj internet mreži "Fejsbuk" koja poziva na bojkot proizvoda firme "Noem" prikupila je oko 2 260 pristalica.

Oko 240.000 ljudi turskog porekla živi u Austriji koja ima 8,3 miliona stanovnika.

Turska zajednica često je "meta" ekstremne desnice koja je treća po snazi politička grupacija u zemlji i koja je osvojila skoro 30 odsto glasova na izborima 2008. godine.

Ovaj protest zbog pakovanja mleka usledio je nekoliko dana nakon nesuglasica oko planova muslimanskih institucija da povećaju broj džamija u Austriji sa minaretom.

(Srna)
Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP