Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 108661
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6714085
Ko je na sajtu?
Imamo 57 gosta na mreži

OPET PACKE ZA BEOGRAD ?Ministar spoljnih poslova Velike Britanije Vilijam Hejg dolazi u utorak u Beograd. Hejg će sa zvaničnicima Srbije razgovarati o tekstu rezolucije o Kosovu o kojoj treba da se izjasni Generalna skupština UN.

Šef britanske diplomatije Vilijam Hejg dolazi u utorak u Beograd, potvrđeno je RTS-u u Kabinetu predsednika Srbije. Hejg će se sastati sa najvišim državnim zvaničnicima.

Ti razgovori su nastavak diplomatskih aktivnosti Srbije u vezi sa tekstom rezolucije o Kosovu o kojoj treba da se izjasni Generalna skupština UN.

To je druga poseta nekog od šefova diplomatija zemalja EU, pošto je u četvrtak sa predsednikom Tadićem i ministrom Jeremićem razgovarao nemački ministar Gvido Vestervele.

Predsednik Boris Tadić juče je najavio da će se Srbija konsultovati sa Briselom i Vašingtonom o mogućnosti kompromisa koji ne sme da ugrozi državne i nacionalne interese Srbije, ali i da ne konfrontira Beograd sa zapadnim silama.

Predsednik Srbije je podvukao da je isključen jedino kompromis u pogledu priznavanja nezavisnosti Kosova.

"Srbija nikada neće priznati Kosovo. To je crvena linija preko koje nećemo preći", istakao je Tadić.

"To sam preneo Vesterveleu, i Klintonovoj, i Sarkoziju i Merkelovoj i to kažem svima", istakao je predsednik Srbije i naglasio da mu "nijedan strani političar nikada nije rekao da je priznavanje Kosova uslov za ulazak Srbije u Evropsku uniju".
( E ovo Tadić kenja, to mu je rekla i Merkelova i Amerikanci i svi ostali )

Posle Beograda Hejg će kao i Vestervele otputovati na Kosovo da im da podršku, a Tadiću ostaje - drška .

Mali Radojica press


 


Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP