Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 110533
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6755458
Ko je na sajtu?
Imamo 68 gosta na mreži

ПУТИН: ЗАПАД НАС ЈЕ ПРЕВАРИОРуски премијер Владимир Путин оптужио је земље Запада да користе нефер политичке методе, укључујући превару и неиспуњење обећања, како би пореметили "процес обнове односа" Русије и Запада. Путин је за "Комерсант дејли" рекао да је његов говор на Минхенској конференцији 2007. године, за који су многи западани политичари тада рекли да представља оживљавање хладног рата, и даље актуелан јер су многе западне земље нефер према Русији.

"У вријеме повлачења из источне Европе генерални секретар НАТО-а обећао је тада СССР-у да се алијанса неће ширити преко својих тадашњих граница. А гдје су сада те границе? Питао сам званичнике НАТО-а за то. Они су нас обманули на најгори могући начин", рекао је он, додајући да је сличан однос са САД.

"Таман смо се договорили да неће бити одбрамбеног штита НАТО-а у Пољској, али је одједном јављено да се тај ракетни систем одбране планира у неким другим европским земљама", истакао је Путин.

Он је додао да је говор у Минхену био користан. "Ја сам тада рекао истину. Западне земље су нам рекле једно, али су урадиле нешто друго. Они су нас насамарили на најгори могући начин", истакао је Путин.

Путин је подсјетио на случај Константина Јарошенка руског пилота ухапшеног у Либерији оптуженог за трговину дрогом и изрученог САД у мају 2010.

"Његов адвокат је тада рекао: руски држављанин у једној афричкој земљи оптужен за трговину дрогом. Какве везе са тим имају САД, како се оне уклапају? Нико не миже рећи тачно! Узели су страног држављанина и одвели га у тајности, о чему се ради?", рекао је Путин.

Путин је додао да је у том смислу све што је говорио у Минхену и данас је релевантно.

Амерички предсједник Барак Обама чини се да је искрен у својим намјерама да побољша односе - каже Путин.

"Желио бих да видим да ли ће то ствари урадити или не. Али он то жели. Мој осјећај је да је он искрен", истакао је Путин.
Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP