Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 108580
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6713320
Ko je na sajtu?
Imamo 78 gosta na mreži

GRČKA TRAGEDIJA SAMO JE POČETAK KRAJA : TRENDS RESEARCHIako mnogi smatraju da se ekonomija ponovno budi, Gerald Celente, za koga tvrde da je 'ekonomski Nostradamus', najavljuje kako je grčka ekonomska tragedija tek početak 'kraja' koji nas očekuje. Njegove prognoze itekako su crne. Dobitnik Nobelove nagrade za ekonomiju Paul Krugman upozorio je pre nekoliko dana u New York Timesu da SAD nikako nije u fazi oporavka. Sa njim se slaže i Gerald Celente, utemeljivač instituta Trends Research, čovek koa bi se, tvrde, postideo i Nostradamus, koji zajedno sa svojim kolegama i dalje predviđa crne prognoze ne samo za Sjedinjene Države nego i za Evropsku uniju. Tačnije, prognoze ne mogu biti crnje.

Naime, on je još 2007. godine govorio o tome da "Ameriku čeka ekonomski 11. septembar". Njegov Institut je, između ostalih, predvideo krah berze u Americi 1987. godine, raspad SSSR-a, azijsku krizu 1997. godine…, ali i krizu u Grčkoj, i to mnogo ranije nego drugi.

Predstavnici Instituta, za razliku od nekih koji navode kako se ekonomija oporavlja na krilima Nemačke, smatraju upravo suprotno.

"Grčka tragedija je samo prvi čin 'velike depresije', koja je, pak, uvod u prvi 'veliki rat' u 21. veku. Pod pritiskom te depresije vlade će padati, u nekim zemljama doći će do revolucija, u drugima će režimi biti nasilni i ekstremni. Novi vladari će biti uspešni u buđenju nacionalnih osećaja, ali nikako neće moći da reše ekonomske probleme, ali naći će svoje žrtvene jarce", tvrde u institutu.

Mere štednje koje se sprovode širom Evrope nazivaju "ludim", jer se prilikom spašavanja velikih banaka i finansijskih institucija nisu primenjivala stroga pravila, a sad Vlade oštrim merama prisiljavaju ljude da rade više, zarađuju manje, odreknu se svih beneficija, plate više poreza kako bi pokrili "loše poteze najvećih investitora u klasi".

Zbog drakonskih mera štednje do sada su na ulice izlazili građani Grčke, Irske i Rumunije, ali do 2012. socijalni nemiri će se globalno širiti.

"Kad ljudi izgube sve, više nemaju šta da izgube", smatra Celente i prognozira da će se ono što se dogodilo u Grčkoj širiti dalje na celi svet, kako se ekonomije budu urušavale, a državni dugovi rasli.

Grčki scenario najpre se može očekivati u Španiji, Irskoj, Portugalu, Italiji, Islandu, Ukrajini i Mađarskoj a zatim u Velikoj Britaniji i SAD-u.
Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP