Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 110545
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6759472
Ko je na sajtu?
Imamo 87 gosta na mreži

HELOU HEJG, IPAK NEĆE MOĆI !


 

Vilijam Hejg poručio srpskim zvaničnicima da povuku rezoluciju o Kosovu. Boris Tadić uzvratio da je Srbija spremna na kompromis.

Ovo je predsednik Srbije Boris Tadić juče poručio u razgovoru sa britanskim ministrom spoljnih poslova Vilijamom Hejgom koji je trajao oko dva sata.

- Srbija je spremna na kompromis o predlogu rezolucije o Kosovu, koji je podnela Generalnoj skupštini UN, kako bi on bio prihvatljiv i Beogradu i međunarodnoj zajednici. Isključen je jedino kompromis u pogledu priznavanja nezavisnosti Kosova. Srbija računa na pomoć Evropske unije u rešavanju pitanja Kosova i do rešenja za Kosovo trebalo bi doći dijalogom Beograda i Prištine - istakao je Tadić i dodao:

- Strateški cilj Srbije je članstvo u EU, a kada je reč o odnosima sa Velikom Britanijom, ima potencijala za unapređenje bilateralne saradnje - poručio je predsednik Srbije.

S druge strane, britanski šef diplomatije Vilijam Hejg založio se za povlačenje srpske rezolucije iz Generalne skupštine UN.

- Bilo bi najbolje da Srbija povuče rezoluciju o Kosovu, koju je podnela Generalnoj skupštini UN, i to bi bio najlakši način da Srbija napravi kompromis sa Evropskom unijom.

Za Srbiju ne bi bilo dobro da doživi neuspeh na glasanju u Generalnoj skupštini UN. Situacija, bar kada je reč o odnosima sa EU, ne bi bila bolja i kada bi srpska rezolucija dobila većinu u UN - naglasio je britanski ministar i dodao da njegova zemlja podržava napore Srbije ka EU.

- Ono što bih zaista voleo da ljudi znaju, uključujući lidere, jeste da Velika Britanija nastavlja da snažno podržava proširenje EU, kao i napore Srbije da učini sve što je moguće da sebe i druge uvede u EU - zaključio je Hejg.

Šef engleske diplomatije, nakon susreta sa srpskim predsednikom, sastao se i s premijerom Srbije Mirkom Cvetkovićem, zatim potpredsednikom Vlade i ministrom unutrašnjih poslova Ivicom Dačićem, kao i ministrom ekonomije i regionalnog razvoja Mlađanom Dinkićem. Seriju sastanaka Hejg je završio razgovorom sa ministrom spoljnih poslova Srbije Vukom Jeremićem.

Milan Dobromirović


Komentar : Daj Bože da je istina šta kažu, jer je uvek moguće da je Tadić javno rekao jedno Hejgu, a ona uvlakačka grupa za prijateljstvo sa bombarderima iz SAD na čelu sa Vlajkom Senićem ( ko to beše uopšte ?) , nešto sasvim drugo u stilu : samo vi rokajte, prihvatićemo sve, samo nas podržite na vlasti i dajte neku kintu !

Mali Radojica


Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP