Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 99657
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6609915
Ko je na sajtu?
Imamo 48 gosta na mreži

AMERIKA SE POVLAČI NA SVOJE GRANICE, RUSIJA I KINA SE ŠIRE


01.09.2010. /Akademediasrbija

Vojnim analitičarima je već poznato da Amerika svoje strateške vojne snage povlači na granice svoga kontinenta. Gotovo je izvesno da će se američke baze izmestiti i iz Japana. Što se tiče Evrope, danas je najveća američka vojna baza u Evropi na Kosovu, čime je Nemačka prestala da bude glavni cilj ruskih projektila u eventualnom sukobu.

Sve češće se spominje u nemačkim medijima, da bi i pored članstva u NATO-u Nemačka trebala da proglasi vojnu neutralnost i donese neku vrstu parlamentarne rezolucije , koja odredba inače stoji u nemačkom ustavu, da nemačka vojska ima isključivi zadatak odbranu nemačkih granica. Ipak i pored toga što je u ustavu zapisano da nemački vojnik neće nikada prekoračiti tudje granice, Nemačka je obilato učestvovala u akciji „Milosrdni andjeo“ – NATO bombardovanju SRJ. Poučeni tim „preskakanjem“ ustava, komentator ruskog lista „Krasnaja Zvezda“ u komentaru bez navodjenja detalja i povoda u analitičkom članku o pojmu vojne neutralnosti , objasnili su šta Rusija podrazumeva pod vojnom neutralnošću. Kao prvo je to odsustvo vojnih snaga neke druge vojne sile na svojoj teriitoriji , potencijalno neprijateljsko vojno tretiranje Rusije i posedovanje nuklearnih projaktila koji imaju domet do granica Rusije na Baltiku ili sa severnih granica do juka i zapada zemlje.

Tako je indirektno stavljeno na znanje Nemačkoj, da joj nikakva deklaracija o neutralnosti ne vredi sve dok se naprimer u bazi Ramstein nalaze američki Stelt avioni i B-29 sa nuklearnim bombama , sposobni da ugroze ciljeve duboko u ruskoj teritoriji. Iz nemačke je zaista premešteno u Italiju, Španiju, Britaniju i u Bondstil dosta toga od naoružanja, što je ugrožavalo Evropu i Rusiju , ali najviše samu Nemačku, koja je bila svesna da je upravo ona glavni cilj u eventualnom „evropskom ratu“, u koji su usmerene desetine ruskih projektila, koji će je „preokrenuti naopako“, bez obzira šta će biti sa američkim avionima (većina projektila je povučena) i da li će oni uopšte poleteti prema Rusiji .

Za razliku od pola veka vojne doktrine širenja američkih vojnih baza po svetu, SAD su se odlučile na doktrinu koju je poela da primenjuje Rusija po raspadu SSSR-a, a to je : doći na spoljne granice svoje teritorije ili interesne zone uz svoje granice i štititi se sa zemlje, iz vode i kosmosa. To naravno ne isključuje aktivno vojno prisustvo pod vodom i u vazduhu, što bliže potencijalnim protivnicima. Kada je Rusija prošle godine posle više od deset godina ponovo uvela neprekidno dežurstvo svojih strateških bombardera sa nuklearnim bombama i raketama, koje podrazumeva pet do sedam aviona neprekidno tokom 24 časa u vazduhu koji bukvalno kruže svetom, Amerikancima, ali i celom svetu je bilo jasno da je Rusija spremna da momentalno surovo odgovori na svaki vojni akt bilo kog protivnika Rusije, bilo gde na zemlji.

Ali vratimo se Nemačkoj koja je postala svesna da joj prisustvo Amerikanaca danas i u budućnosti više šteti nego koristi i trudi se da se svojih dugogodišnji vojnih saveznika i zaštitinika u potpunosti vojno oslobodi. Istovremeno na spoljno-političkom planu u nemačkim medijima se sve češće nailazi na poruke i članke u kojima se analitičari slažu da se Rusija sprema da potpuno pokori Evropu u eventualnom vojnom sukobu većih razmera. To bi se kažu oni, moglo dogoditi i onda kada se Amerikanci odvaže da napadnu Iran, odnosno kada udružene arapske zemlje napadnu Izrael.

Po svoj prilici je istina tvrdnja Nemaca, da je sklopljen prećutni dogovor, a možda i zvaničan, izmedju SAD, Rusije i Kine, po kome cela Evropa pripada Rusiji, ceo istočni region uključivši ne samo zemlje koje gravitiraju Kineskom moru, već Indija i Pakistan uključivši i Japan – Kini, a praktično donji deo zemljine kugle sa Južnom Amerikom i Australijom – Americi.

Evo šta o tome kažu nemački mediji :

/nastavlja se/ 


 


Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP