Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 106940
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6686611
Ko je na sajtu?
Imamo 58 gosta na mreži

ГЕЈ „ПАРАДА“ НА ПОЛИТИЧКОМ НИВОУОвих дана Србију су у само неколико дана посетили министар иностраних послова Немачке, па његов колега из Енглеске, а све због резолуције о Косову коју је Србија поднела Генералној Скупштини Уједињених Нација. Треба притиснути Србију да ту резолуцију повуче или преправи по жељама Брисела и САД

Све што се ових дан дешава око квази државе Косово је одавно ван свих нормалних токова, али сада то питање добија још једну деформативну компоненту. На ту „државу“ се све више гледа из задње перспективе, па ће и њено даље опстајање вероватно у многоме зависити од тога ко ће кога и како да погледа, али и са које стране. Ауторитети и личности који су се око њега ангажовали не гарантује да ће држава Косово бити рођена, а поготову да ће новорођенче бити нормално, бар у оном биолошком смислу. Пре ће решење бити у форми „усвојеног детета“ па шта му Бог да, у амбијенту у коме буде стасавало.

Познато нам је да се бриселска бирократија одавно деформисала и у сексуалнима опредељењима, али се сада та сексуална револуција проширила и на водеће земље Европске Уније. Нисам баш стручњак за те савремене сексуалне револуције па стога топло препоручујем чланак професора психологије Др. Миле Алечковић Николић која ту област професионално познаје, и о томе је по нешто рекла у свом чланку „Хомофили у ланцима трежишта“. Оно што ја са мог конзервативног брда видим то је да нам нација много „заостаје“ и ако уопште хоћете у ЕУ морате да пређете у педере. Ја у овакву ЕУ из много разлога одавно нећу, па се не морам ни додатно еманциповати у том сексуалном правцу.

Нећу у ЕУ која не поштује наша „велика демократска достигнућа“ већ нас и даље притиска по свим питањима, а сада и јавно уцењује да у ЕУ можемо ући само када признамо независно Косово. Пљуцкају нас и понижавају на сваком кораку, а да сам улазак у ЕУ није уопште известан и када се дубоко сагнемо. Собзиром на госте који ових дана походе Србију дубоко сагињање може бити опасно … или и то спада у пакет приближавања Европској Унији који „морамо“ испунити. Забрињава ме и то шта ће се догодити када се ми, по препоруци, дубоко сагнемо … и онда нас они преваре као што су то учинили много пута до сада - а од уласка у ЕУ на крају не буде ништа.

Можда ово дубоко сагињање нашим политичарима на власти не смета а појединим и одговара, али сам се ја са националног гледишта осећао врло депримирано. Дошао министар иностраних послова Немачке гос. Гвидо Вестервеле, Аријевац, припадник више људске расе, и у сред Београда, онако са висине нам сасуо неколико врло непријатних ствари. „Географска мапа југоисточне Европе је исцртана”, наравно са Косовом као независном државом, па онда “Независност Косова је неповратна” те да се о томе нема шта разговарати и да Србија из своје резолуције упућене ГС УН треба питање статуса Косова да избаци. Па је онда у Сарајеву Републици српској директно ставио дознања „Не сме се довести у питање интегритет БиХ” те да се РС мора уклопити у нову уставну целовитост Босне и Херцеговине – што значи да избрише своју ентитетску самосталност. На Дејтонски споразум да забораве, али да забораве своје жртве које су ради те самосталности дали – а и кривицу за рат и почињени геноцид да прихвате. У Приштини је гос. Вестервеле био наравно још оштрији, а Шиптари као да су му браћа рођена – за њих ће и главу да положи - ако треба. Пратим те арогантне и претеће изјаве и питам се јер то Аријевци поново марширају Балканом?

Наш председник Тадић одмах је најавио да ће нашу (ако је уопште наша) резолуцију упућену ГС УН ускладити са захтевима ЕУ. Шта ће човек, он је одавно у врло повијеном положају пред Брислом па му сада и није нека новост ова претња, само још један дрил … више. Уосталом помислих, одавно је изабрао тај дубоко повијени положај па како му буде, његов проблем или можда и уживање. Не знам, само знам да тај дубоко повијени неприродни положај он одавно у политици упражњава, а ми на бази те повијености никакве бенефите добили нисмо – и даље нас пљују и условљавају.. Ма да будем поштен судбина Тадића ме много и не занима, сам ју је креирао. Тишти ме судбина овог мог напаћеног српског народа - а и алергичан сам на те наступе претње и ароганције.

У том помало депресивном расположењу листам мрзовољно штампу јер и они баш подвукли све те арогантне изјаве гос. Аријевца кад у једном антрфилеу прочитам да гос. Гвидо у Србију није повео и свог дечка Михаела Мронца, уз његово објашњење да свог пратиоца не води у хомофобичне земље. Ух, ово ми унесе мало свежине у дотад тмурно расположење. Из више разлога. Прво баш ми нешто прија што још увек хомофобичне земље и што на том плани нисмо стигли до европских висина. Друго тај Гвидо и није баш неки Аријевац како то ликом изгледа, а те оштре претње и ароганција код хомића могу да буду само блеф варијанта да се прикрије деформација унутрашње личности – тако ми је некада објашњавао један експерт за те хомофил варијанте. Нисам стручњак за ту област али ми је у сећању остало да се хомосексуална склоност некада сматрала болешћу али је свет у томе битно „напредовао“ па то данас и јесте и није болест - мада се ми као сисари нисмо биолошки ни генетски изменили. Има и други део те теорије да се та девијантна сексуалност управо надокнађује ароганцијом а понекад и агресивношћу али се топло надам да гос. Гвидо није од те агресивне сорте.

Само што је министар иностраних послова Немачке отишао ево нама у посету још једне крупне зверке, шефа британске дипломатије гос. Вилијама Хејга. Јели то гос. Гвидо није био довољно оштар и одради посао у Београду па је морао да дотрчи нови министар спољних послова Велике Британије Вилијам Хејг познат по антисрпским ставовима, још није сасвим јасно., Он је још као опозиционар блатио Србе, тражио убрзано хапшење Младића и постављање пред Београд ултиматума да „хапшење Ратка Младића треба да остане услов за преговоре Србије о придруживању ЕУ“! А о самом пријему у ЕУ видећемо – здравље Боже.

Од новог министара спољних послова Велике Британије као и од укупне британске политике према Србији није се друго ни очекивало, каже некадашњи министар иностраних послова СР Југославије Владислав Јовановић. Није ни било очекивано да имамо блажи третман са новом владом Британије, као што ни прошла није била пријатељска према Србији. Хејг ће бити десна рука Америке у политици према Србији - закључује Јовановић и на то треба рачунати.

Вилијам Хејг: Нисам геј

У „Foreign Office“ на конференцијама за новинаре обично се пита и одговара о државним пословима, али нови шеф британске дипломатије Вилијем Хејг пред медијима је морао прво да објашњава своју сексуалну оријентацију. У Британским медијима се ових дана подигла велика прашина а главна тема је однос гос. Хејга и његовог младог саветника Кристофера Мајерса. Тако је Хејг је због учесталих гласина о својој хомосексуалности, био приморан да детаљно објасни појединости из свог приватног живота. Наравно, порекао је да је са својим специјалним саветником имао хомосексуалне односе, а гласине су кренуле када се сазнало да је током предизборне кампање чешће делио собу са млађаним Мајерсом.


          


Помислих, економска криза, буџети за кампање све мањи (мада званични извештају наводе да су све већи), па Хејг хтео да се уштеди која фунта на хотелским рачунима. Осим тога млађани саветник Мајерс је већ поднео оставку због буке коју су Британски медији подигли. Али шта је „напредна Европа“, па су се британски медији одмах оградили да им није важна сексуална оријентација политичара, већ да је проблем ако се на тај начин обезбеђују привилегије особи са којом је политичар у вези. Кад су политичари са дамама у вези то је нормално па се и привилегије подразумевају. Па наравно, не могу британски медији да заостану за цивилизацијским тековинама Европе и да се сврстају са Србијом у хомофобичне земље. Али ми ипак није јасно, зашто су поставили фотографију Хејга где му средњи прст мало кренуо на стрампутицу - случајно, или је то неки нови британски поздрав, а можда је некоме и намењен. Четрдесетдеветогодишњи Вилијем Хејг можда јесте, а можда и није геј, нисам му држао свећу, тринаест година је у браку са Фионом Џенкинс и има „алиби“, мада госпођа Џенкинс није дала никакву изјаву – деце још немају, али можда ће их бити.

Него да се вратим резолуцији Србије, боље речено Тадићевој, коју смо као нашу упутили ГС УН а коју Тадић мења према нахођењу и коју намерава да усклађује са захтевима Брисла. После гостујућих министара посао око резолуције дорађују амбасадори Британије и Шпаније, Стивен Вордсворт и Ињиго де Паласио Еспања. Најављује се да и Шпанија пише неку „нашу“ резолуцију, која је усклађена за захтевима ЕУ и САД – јер наша дипломатија и Тадић изгледа не зна да напише шта ми то хоћемо а шта никако нећемо. Тако ништа из резолуције није дефинисано, па се не и пет дана пре заседања ГС УН не зна какав ће бити њен коначни текст. Једино се зна да Србија неће прећи „црвену линију“. Та црвена линија наводно представља званично признање државе Косово од стране Србије. Баш та линија највише и брине. Не знам где су је поставили. Посебно ме плаши када се Тадић добрано сагне, она може исувише ниско да падне и испод појаса. Тако би „црвену линију“ свако могао да тумачи на свој начин. За запад било би то признаје косовске државе, а Тадић би нашој раји то објаснио као „победу наших дипломатских напора у одбрани Косова и Метохије“, са још једним успешним кораком ка ЕУ.

Прво, све ми ово мирише, да не кажем смрди, на неку превару коју Тадиће и остали Тадићевци спремају Србији, али и нисам нешто много депримиран. Од њих је то сасвим очекивано па се стога враћам на неке констатације са почетка текста. Кад геј дипломате праве нову државу тешко да ће се то „дете“ родити. То „дете“ може да буде једино усвојено, али када се оно унереди смрдеће цела Европа - а забавно ће бити и како отмени европејци то „дериште“ после опрати.

Друга ствар која ми је помало смешна је што ће Косово поред атрибута нарко-државе добити још један напреднији, геј-држава – али морам признати и да су доста компатибилни. Државне границе се од постанка ове наше планете силе одређују ратовима, па ће тако бити и са Косметом, а тако ће бити и сада. Чека се само да се то „усвојено дериште“ добро унереди и засмрди.

Политички аналитичар
Звонимир Трајковић
Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP