Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 14373
Sadržaj : 8309
Broj pregleda : 5220413
Ko je na sajtu?
Imamo 206 gosta i 1 člana na mreži

komentari i članci urednika

  
Овај сасвим мали део мог новинарског ангажмана који сам успео „сакупити” и који је пред вама као мини архив и уз то промотивни прес клипинг давно објављених чланака, није производ професије, већ хобија. Да ми је компјутер био доступан пре четрдесет, а не тек пре двадесетак година, чланака би било више. Моји текстови нису (никад ни били) за „осетљиве уши“, ЕУропејце, чланове нво, лгбт и србо мрзитеље. Често и псујем, али по Вуку Караџићу, па доле написано није ни за малолетне. На време сам вас упозорио.  Slobodan Maričić  
  

ЈОВАНКА И РУЖИЦА


27.08.2013. / Академедиасрбија
Пише: Слободан М.Маричић

На жалост нисам стигао раније, иако сам пар година размишљао и спремао се да напишем нешто о удовици бившег председника Југославије, Јованки Будисављевић Броз.

 

PRIČA O ZANI


25.08.2013. / Akademediasrbija
Autor : Igor Bourtsev
Prevod : Dmitri Bayanov
Priredio na srpskom : Slobodan М.Maričić
 
U pričama o pojavama bića humanoida poznatih kao Jeti, Snežni čovek,  Big fud - Veliko stopalo, ili Saskvoč, u Abhaziji  na zapadu planine Kavkaz lokalno stanovništvo iste naziva Abnauayu  i  Almasti . Takva bića su seljani odvajkada vidjali  , ali su se ista držala uvek podalje od malobrojnih raštrkanih naselja, pa nije bilo zapisa o susretima sa njima. 

 

SRBIJO, LAZARE, ŠTA TI JE TO TREBALO ?


20.08.2013. / Akademediasrbija
Piše : Slobodan М.Maričić

Pojma nemam ko je Lazar Krstić, nikad čuo. Odmah da (se) pitam kako Vučić nadje Lazara ? Naravno da ne verujem da ga je Vučić „našao” , već mu ga je neko od njegovih američkih „ prijatelja” preporučio.

 

REŠITE SE VAŠIH DUHOVNIH IMPLANTA


09.08.2013. / Akademediasrbija
Posrbio : Slobodan М.Maričić
 
 "Šta su Implanti?
 
Implanti su spiritualni limitirajući uredjaji i vibracione barijere koje blokiraju naš spiritualni progres. Implanti kreiraju lažne slike stvarnosti u našoj svesti. I na taj način sprečavaju pristup našem Univerzalnom umu i svesti.

 

POZOVI USAID RADI SAMOUBISTVA


07.08.2013. / Akademediasrbija

Piše : Slobodan М.Maričić

Gotovo da ne postoji neka zapadna (čitaj američka ) organizacija koja nema svoje pipke, pardon, ispostave u Srbiji. Mada niko ne može da nadmaši broj srpskih agencija, fondova, NVO i sličnih organizacija, Ameri su tu negde, jako, jako blizu.

 

UZELI STE NAM SVE . HOĆETE I KRV ? PLATITE !


 06.08.2013. / Akademediasrbija

Piše : Slobodan М.Maričić

Znam da ovim rizikujem da me proglase nekim antihumanistom, čovekom bez osećanja za probleme i patnje drugih, ličnost bez osećaja i morala i šta ja znam šta još.

 

KRALJ PETAR POŠTOVANIJI OD TITA ?


04.08.2013. / Akademediasrbija

Piše : Slobodan М.Maričić

Pročitao sam dosta članaka novinara i publiciste Marka Lopušine, poreklom iz jednog velikog crnogorskog bratstva, koje je osnovao junak, koji je sekao turske glave ko bundeve, valjda. ( Tako piše u svojoj biografiji sam Lopušina).

 

DAČIĆU VRATI SLIKU GENERALA NEDIĆA


20.07.2013. / Akademediasrbija
Slobodan М.Maričić

Čini mi se da je Predrag Marković za vreme svog mandata organizovao da se slike svih predsednika vlade koji su stolovali u srpskoj Narodnoj skuštini postave u holu ovoga zdanja. To nikome nije smetalo naprotiv, mnogi posetioci su ih razgledali i komentarisali istorijske dogadjaje iz njihovog vremena.

 

ШТА ИМАТЕ ЗА РУЧАК ?


07.07.2013. / Академедиасрбија
Слободан М.Mapичић

Данас је недеља 7. јули, некад  - Дан устанка народа Србије против фашизма.

 

FOLKSDOJČERI U JUGOSLAVIJI


15.06.2013. / © - Akademediasrbija
Rezime knjige

Piše : Slobodan M.Maričić

Na (jugo)slovenske prostore Nemci su se počeli doseljavati tokom prve polovine XVIII veka. Posle dve stotine godina, bilo ih je oko pola miliona, najviše u Vojvodini i Slavoniji. Veći broj je živeo na selu, baveći se poljoprivredom, a manji broj u urbanim sredinama i to uglavnom kao zanatlije.

 

KONSTANTIN VELIKI, MILANSKI EDIKT I NIKEJSKI SABOR


15.06.2013. / © - Akademediasrbija

Piše : Slobodan Maričić

U Srbiji se upravo obeležava 17 vekova od potpisivanja - izdavanja Milanskog edikta koji ima ogromnu važnost za hrišćanstvo kao jednu od najvažnijih svetskih religija.

 

ЛЕКЦИЈА ЉУДИМА И ПОТРОШАЧКОМ ДРУШТВУ


06.06.2013. / Академедиасрбија

Пишe: Слободан Маричић

Погледајте овај кратки невероватни филм где једно дете даје лекцију свим одраслима. Ово је дирљиво и узнемирујуће, јер говори о истину коју потискујемо дубоко у себи. Можемо ли нешто да поправимо?

 

NE ODE NJEGOŠ U SVECE


26.05.2013. / Akademediasrbija

Slobodan Maričić

Nisam se nikada mešao crkvene stvari , mislim po novinarskom poslu.

 

KARADJORDJEVIĆI KONAČNO ( SLOŽNI ) NA OPLENCU II.


26.05.2013. / Akademediasrbija

Piše : Slobodan Maričić

Posle serije članaka u novinama i medijima da su i Karadjordjevići dužnici za struju potrošenu u Belom dvoru, ništa manje nego za pet miliona dinara, prvi znak da se nešto promenilo u odnosu vlasti prema njima je dozovola da se posmrtni ostaci Princa Pavla prenesu u Otadžbinu.

 

TAJNI ŽIVOT KOMŠIJE ŠVABE


25.04.1994.

Tajni život komšije Švabe, ili Šta se dogadjalo u logorima za Folksdojčere posle rata...

 Autor : Slobodan Maričić

Urednik : Vanja Bulić

 Feljton

Press kliping

 

KARAĐORĐEVIĆI KONAČNO (SLOŽNI) NA OPLENCU


25.05.2013. / Akademediasrbija

Piše : Slobodan Maričić

Poznato i nepoznato o Karadjordjevićima. Ko zaista i zašto sahranjuje „predratne“ Karadjordjeviće ?

 

RUSKI GENETSKI KOD U NEMAČKOJ


19.05.2013. / Akademediasrbija

Piše: Slobodan Maričić

Postoji jedna (tabu) tema o kojoj sami Nemci nikako ne govore rado, a tek nešto više počelo se govoriti pre desetak godina.

 

KUPITE KIŠOBRAN, PIŠANJE PO SRBIJI SE NASTAVLJA


12.05.2013. / Akademediasrbija

Piše : Slobodan Maričić

Tokom predstojeće nedelje u Ankari treba da se održi trilateralni sastanak na predsedničkom nivou izmedju BIH, Srbije i Turske.

 

SA“ BANDITIMA“ NEMA DOGOVORA !


21.04.2013. / Akademediasrbija

Piše : Slobodan Maričić

Pitali smo se juče na stranicama ovoga portala kakva će biti reakcija vlasti na današnji miting protiv potpisivanja Sporazuma sa Kosovom, i uopšte kakav će biti budući odnos sa protivnicima vlasti, sada već na više „frontova“ neslaganja naroda .

 

AKO JE „ULICA“ U N.SADU GLAS NARODA, ONDA JE TO I U BEOGRADU !


20.04.2013./ Akademediasrbija

Piše : Slobodan Maričić

Nezadovoljni građani Srbije svih boja i većine opozicionih stranaka, spremaju se da sutra u 14 sati poruče vladi Srbije šta misle o briselskom sporazumu.

 
Još članaka...